Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Πάσχα με περιορισμούς στην κυκλοφορία και στις εκκλησίες

Με περιορισμούς στην κυκλοφορία και απαγόρευση στην τέλεση λειτουργιών θα γιορτάσουμε, όπως όλα δείχνουν το Πάσχα.

Εκτός σημαντικού απροόπτου, οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και η αναστολή των λειτουργιών στις εκκλησίες θα διαρκέσουν και την Μεγάλη Εβδομάδα, πιθανότατα και πέραν αυτής, καθώς η έκβαση του πολέμου παραμένει ακόμη άγνωστη.

Η μέχρι τώρα συμμόρφωση των πολιτών στους περιορισμούς, η πορεία εξάπλωσης της πανδημίας, η ανταπόκριση του εθνικού συστήματος υγείας, όλα στέλνουν θετικά σινιάλα, ωστόσο η λέξη εφησυχασμός δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του κρατικού μηχανισμού. Οκτώ μέρες μετά από την επιβολή των αυστηρών περιορισμών στις μετακινήσεις και στο Μέγαρο Μαξίμου, παρότι ουδείς προεξοφλεί τις εξελίξεις, αντιμετωπίζουν ως αρκετά πιθανό σενάριο την επέκταση των υφιστάμενων μέτρων, εφόσον απαιτηθεί.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η Μεγάλη Εβδομάδα θα μας βρει με αδυναμία στις μετακινήσεις αλλά και μακριά από τις γνώριμες εικόνες συμμετοχής των πιστών στην Ακολουθία των Παθών.

Την ίδια ώρα  στο συρτάρι του πρωθυπουργικού γραφείου υπάρχουν επεξεργασμένα σενάρια για περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων για την αποφυγή διασποράς της πανδημίας.

Μεταξύ αυτών συζητείται:

Η απαγόρευση των πτήσεων από και προς την Ελλάδα.

Απόλυτη απαγόρευση της κυκλοφορίας στους δρόμους, με εξαίρεση ορισμένες ώρες όπου θα επιτρέπεται για συγκεκριμένους προορισμούς.

Απαγόρευση των μετακινήσεων μακριά από τον τόπο διαμονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ