Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

ΕΕΘ: Δείτε εδώ όλα τα μέτρα της Κυβέρνησης

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για την πληρέστερη ενημέρωση των μελών του δημοσιεύει τον πλήρη κατάλογο των μέτρων που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση για να στηρίξει την Οικονομία και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία του Κορονοϊού.

Έτσι , ανά κατηγορία πληθυσμού τα μέτρα απευθύνονται:

1. Ελεύθεροι επαγγελματίες

Σε 700.000 ελεύθερους επαγγελματίες και εργοδότες ατομικών επιχειρήσεων που απασχολούν μέχρι 5 εργαζόμενους και εντάσσονται στους ΚΑΔ του υπουργείου οικονομικών.

Οι επιτηδευματίες θα πρέπει να υποβάλλουν από τη Δευτέρα 6 Απριλίου το σχετικό ψηφιακό έντυπο στο σύστημα Εργάνη για να λάβουν και οι ίδιοι την έκτακτη ενίσχυση των 800 ευρώ. Προϋπόθεση και σ΄αυτήν την περίπτωση είναι να διατηρηθούν στο ακέραιο οι θέσεις εργασίας. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες αναστέλλεται η υποχρέωση καταβολής φόρου και δόσεων των ρυθμισμένων οφειλών. Επίσης παγώνει η πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων οφειλών μηνός Φεβρουαρίου (πληρωτέες έως αύριο 31/3) και Μαρτίου (πληρωτέες έως 30 Απριλίου) έως την 1ηΣεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου αντίστοιχα. Αν παρόλα αυτά δε θέλουν να κάνουν χρήση της αναστολής και πληρώσουν στην ώρα τους θα έχουν έκπτωση 25% επί των οφειλών.

Για να διευκολυνθούν οι ασφαλισμένοι όλων των κλάδων που πλήττονται,το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ με απόφαση που θα λάβει σήμερα, θα μετατοπίζει χρονικά την ημερομηνία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών, απαιτητών μέχρι 31/3, στις 10 Απριλίου 2020 και έτσι θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές 10 μέρες μετά.

Επίσης αναστέλλεται η πληρωμή των δόσεων του τραπεζικού δανείου για τους συνεπείς δανειολήπτες.

2. Μέτρα για τους μισθωτούς

Σε 1,7 εκατ. εργαζόμενους που θα ...  (συνεχίστε την ανάγνωση κάνοντας κλικ εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ