Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Δυνατότητα περισσότερων θαλάμων αρνητικής πίεσης στο ΑΧΕΠΑ

Εφικτή χαρακτήρισε την κατασκευή περισσότερων θαλάμων αρνητικής πίεσης για τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ο διοικητής του νοσοκομείου Παναγιώτης Παντελιάδης, επισημαίνοντας ότι υπάρχει σχεδιασμός για την υλοποίησή τους.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε τρεις θαλάμους αρνητικής πίεσης και ευελπιστούμε ότι μπορούμε να αναπτύξουμε άλλους έξι- επτά, για άλλους δώδεκα- δεκαπέντε ασθενείς. Υπάρχει ένα σχέδιο ολόκληρο, το οποίο προσπαθούμε να το αναπτύξουμε σε πολύ γρήγορους χρόνους, υπάρχουν μελέτες, υπάρχουν τα πάντα» είπε ο κ. Παντελιάδης.

Ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ υπογράμμισε ότι οι νέοι θάλαμοι αρνητικής πίεσης μπορούν να κατασκευαστούν εντός του νοσοκομείου και να εξοπλιστούν με τη συμβολή και ιδιωτικών εισφορών, δωρεών.

Τόνισε ότι από τη στιγμή που θα υλοποιηθεί ο σχεδιασμός, θα υπάρχει η δυνατότητα οι επιπλέον νέοι θάλαμοι αρνητικής πίεσης να μείνουν και ως «εφεδρεία» στο μέλλον για την κάλυψη άλλων υγειονομικών αναγκών της χώρας.

Σε ερώτηση για τις κλίνες εντατικής θεραπείας, ο κ. Παντελιάδης απάντησε: «Έχουμε δέκα κρεβάτια εντατικής θεραπείας, ήδη προχθές παραδόθηκαν άλλα έξι κρεβάτια, την Παρασκευή θα δοθούν άλλα δέκα σε πλήρη λειτουργία. Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα τα κρεβάτια της ανάνηψης να μετατραπούν πολύ εύκολα σε κρεβάτια εντατικής. Είμαστε σε πολύ καλό σημείο, είμαστε προετοιμασμένοι, έχουμε ετοιμάσει χώρους, που αν -ο μη γένοιτο- χρειαστεί, μπορούν να δεχθούν συνανθρώπους μας που θα έχουν το πρόβλημα».

Σε ό,τι αφορά τα υγειονομικά υλικά και τα είδη ατομικής προστασίας, ο κ. Παντελιάδης ανέφερε ότι υπάρχει επάρκεια. «Ήδη, σήμερα, παραλαμβάνουμε και άλλες μάσκες και ασπίδες προσώπου. Υπάρχει ένας προγραμματισμός, που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε καλά σε όλα», τόνισε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ