Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Τι αλλάζει στο Europa League για τις ελληνικές ομάδες, μετά τη διακοπή του Κυπέλλου

Η απόφαση του Σταύρου Κοντονή να διακόψε το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας και ουσιαστικά να μην υπάρξει φέτος Κυπελλούχος, ο οποίος θα κερδίσει αυτόματα μια θέση στα ευρωπαϊκά Κύπελλα της επόμενης χρονιάς, αλλάζει τον χάρτη του Europa Legue για τη σεζόν 2016-2017.

Το Κύπελλο δεν θα ολοκληρωθεί φέτος και η Ελλάδα δεν θα αναδείξει Κυπελλούχο. Αυτό σημαίνει πως οι ομάδες που θα μπουν στη διαδικασία των πλέι-οφ θα αποκτήσουν όλες ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν.

Αναλυτικά

Η Ελλάδα λοιπόν την επόμενη περίοδο θα εκπροσωπηθεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από 5 ομάδες. Δύο από αυτές στα προκριματικά του Champions League και οι άλλες τρεις στα προκριματικά του Europa League.

Ο Ολυμπιακός ως πρωταθλητής, θα αγωνιστεί την επόμενη περίοδο στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League εκτός και αν ο κάτοχος του φετινού Champions League και αυτός του Europa League, εξασφαλίσουν μια θέση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μέσω των πρωταθλημάτων τους.

Η πρώτη ομάδα των πλέι-οφ θα πάει στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League αλλά στο γκρουπ των μη πρωταθλητών. Η 2η και η 3η ομάδα θα ξεκινήσουν από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League ενώ η ομάδα που θα τερματίσει στην τελευταία θέση της ειδικής βαθμολογίας θα ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Αυτός που ουσιαστικά είναι ο μεγάλος χαμένος, είναι ο Ατρόμητος καθώς έχασε τις όποιες πιθανότητες είχε για ευρωπαϊκή έξοδο μέσω της κατάκτησης του Κυπέλλου, μιας και δεν προλαβαίνει να μπει στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ