Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Κ. Γκιουλέκας: "Καληνύχτα Ελλάδα, με βελγικό Φεστιβάλ"

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών από το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του κ. Γιαν Φαμπρ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Άλλη μια πρωτοτυπία από το Υπουργείο Πολιτισμού!

Αποφάσισε εν μία νυκτί να καταργήσει τη λέξη “ελληνικό” από το Φεστιβάλ Αθηνών και να την αντικαταστήσει με τη λέξη “διεθνές”, εξοστρακίζοντας τους Έλληνες δημιουργούς.

Με έκπληξη είδαμε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ που παρουσιάστηκε για την προσεχή τετραετία, από τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή Γιαν Φαμπρ, ο οποίος μας ανακοίνωσε πως το Φεστιβάλ θα είναι μία ωδή στο Βέλγιο, χώρα καταγωγής του, και πως ό,τι ξέραμε για το θεσμό-σύμβολο που ταυτίστηκε και ανέδειξε την ελληνική πολιτιστική δημιουργία να το ξεχάσουμε!

Ο τίτλος της συνέντευξης Τύπου θα μπορούσε να είναι και “Καληνύχτα Ελλάδα”…

Σε μία Ελλάδα που εξακολουθεί να ταλανίζεται από την κρίση και που ο πολιτισμός της θα έπρεπε να είναι το βασικό όχημα για να ξαναβρεί την εξωστρέφεια της, το Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε πως τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να αγνοήσει πλήρως την ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία!

Απαιτούμε από τον Υπουργό Πολιτισμού να μας απαντήσει άμεσα για ποιο λόγο αποφάσισε να αφανίσει, με τόσο προκλητικό τρόπο, το ελληνικό στοιχείο από ένα θεσμό-σύμβολο, προσβάλλοντας όλους τους Έλληνες που διαχρονικά στηρίζουν το ελληνικό Φεστιβάλ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ