Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Τροχαίο Παντελίδη: Τι γίνεται με την Μίνα Αρναούτη

Πήρε εξιτήριο από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ευαγγελισμού και πλέον νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας η Μίνα Αρναούτη, η 30χρονη συνεπιβάτης του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη στο τροχαίο δυστύχημα της 18ης Φεβρουαρίου στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο Ελληνικό.

Μετά από σχεδόν έξι εβδομάδες νοσηλείας στη ΜΕΘ, όπου βρισκόταν διασωληνωμένη και σε καταστολή, η πολυτραυματίας κατάφερε με τη βοήθεια των γιατρών ένα σημαντικό βήμα για την αποθεραπεία της, και πλέον νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του νοσοκομείου.

Οι γιατροί της διαβεβαιώνουν πως η κατάσταση της υγείας της έχει βελτιωθεί αισθητά. Έχει «βγει» από την καταστολή στην οποία την κρατούσαν οι γιατροί όλο αυτό το διάστημα για λόγους εξοικονόμησης δυνάμεων, σωματικών και ψυχικών.

Η Μίνα Αρναούτη παραμένει σε υποστήριξη της αναπνευστικής της λειτουργίας αλλά με πιο ήπια μορφή. Πριν από δύο εβδομάδες οι γιατροί της έκαναν τραχειοστομία. Η τραχειοστομία είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για να φτάνει ο αέρας στους πνεύμονες παρακάμπτοντας τη μύτη και το στόμα, που εφαρμόζεται σε ασθενείς που πρέπει να παραμείνουν σε αναπνευστήρα για περισσότερο από 2 εβδομάδες. Επιτρέπει επίσης στους γιατρούς να ελέγχουν την αυτόνομη αναπνευστική λειτουργία της ασθενούς.

Ωστόσο, ο σωλήνας της τραχειοστομίας παρεμβαίνει στη φυσιολογική διαδικασία της ομιλίας. Αυτό σημαίνει ότι η Μίνα Αρναούτη δεν μπορεί να μιλήσει. Ακόμη κι αν η ασθενής καταφέρει να ανακτήσει την αυτόνομη αναπνευστική της λειτουργία, θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλες έξι ημέρες για να επουλωθεί η πληγή που αφήνει η τραχειοστομία.

Η αποκατάσταση, βεβαίως, θα απαιτήσει πολύ χρόνο ακόμη για την ασθενή, τόσο για τις ορθοπεδικά τραύματα που φέρει στο χέρι και το πόδι, όσο και για τον θωρακικό κλωβό και τους πνεύμονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ