Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Ο ΝΙΚΟΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ "ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΝΑΤΑΣΣΑ" (video)

Ο ελληνικός κινηματογράφος και η ελληνική τηλεόραση, είναι φτωχότεροι με την απώλεια του Νίκου Φώσκολου.
Δείτε ένα σπάνιο βίντεο του Νίκου Φώσκολου και της Αλίκης Βουγιουκλάκη, όπου μιλούν για την πιο μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία του ελληνικού κινηματογράφου "Υπολοχαγός Νατάσσα":

"Υπολοχαγός Νατάσσα" είναι ο τίτλος έγχρωμης ελληνικής δραματικής κινηματογραφικής ταινίας του Νίκου Φώσκολου με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Υπερπαραγωγή για τα δεδομένα της εποχής (με γυρίσματα και στο εξωτερικό), διαδραματίζεται κατά την περίοδο της Γερμανικής κατοχής με τους δύο πρωταγωνιστές σε ρόλους πατριωτών που λαμβάνουν μέρος στην αντίσταση. Η ταινία αποτέλεσε τη μεγαλύτερη επιτυχία στον ελληνικό κινηματογράφο με τα περισσότερα εισιτήρια που είχαν κοπεί, έως και το έτος 1999 και την ταινία των Ρέππα-Παπαθανασίου Safe Sex.

Υπόθεση της ταινίας
Νταχάου 1965. Η Νατάσσα Αρσένη λείπει πάνω από 20 χρόνια από την Ελλάδα. Λίγο πριν επιστρέψει, επισκέπτεται το πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης. Στο τρένο της επιστροφής στην πατρίδα αρχίζει να θυμάται τα χρόνια της κατοχής. Τότε που ανάμεσα στους Γερμανούς αξιωματικούς ήταν και ο συμφοιτητής της στο ωδείο, Μαξ Ρόιτερ, ο οποίος έγινε υπολοχαγός των SS, παρ' όλο που η μητέρα του ήταν Ελληνίδα. Ο Μαξ κυνηγούσε τον Ορέστη, έναν αντάρτη που η Νατάσσα βοήθησε δύο φορές, μία στην Κωπαΐδα και μία στην Αθήνα. Θυμήθηκε επίσης τις περιπέτειες που πέρασε μέχρι να βρεθεί μαζί του, τον γάμο της που κόντεψε να διακοπεί από τον Μαξ, το παιδί που έκαναν μαζί, καθώς και την σύλληψη και τα βασανιστήρια που υπέστη από τον ίδιο τον Μαξ. Θυμήθηκε επίσης πως εκείνος την γλίτωσε από το εκτελεστικό απόσπασμα που την έστειλε ο Μαξ, καθώς και τη δολοφονία του από Έλληνες αντάρτες, που τον νόμισαν για Γερμανό.

Ο Νίκος Φώσκολος και η Αλίκη Βουγιουκλάκη, σε ένα σπάνιο βίντεο, μιλούν για την ταινία. Το απόσπασμα είναι από το συνοδευτικό DVD του λευκώματος "Ο Άγνωστος Φώσκολος", του Μάκη Δελαπόρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ