Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΤΖΟΓΟΥ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΟΛΥΓΥΡΟ, ΚΙΛΚΙΣ, ΗΜΑΘΙΑ, ΠΕΛΛΑ, ΛΑΡΙΣΑ, ΑΤΤΙΚΗ...

Τρεις πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, που ενέχονται σε σωρεία υποθέσεων λειτουργίας μη νόμιμων πρακτορείων και ιστοσελίδων παράνομου στοιχήματος, τυχερών παιχνιδιών και "ξεπλύματος" μαύρου χρήματος, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Μέχρι στιγμής έχουν ερευνηθεί 52 σπίτια και 15 καταστήματα και έχουν συλληφθεί 53 άτομα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διενέργειας και συμμετοχής σε παράνομα τυχερά παιχνίδια και της νομιμοποίησης εσόδων που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα. Κατηγορούμενα είναι ακόμα 14 άτομα, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Οι οργανώσεις δρούσαν συστηματικά σε περιοχές της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης, της Αττικής, της Ημαθίας, του Κιλκίς, της Ροδόπης, της Λάρισας, της Αιτωλίας, της Ζακύνθου, της Φθιώτιδας και της Πέλλας.

Πιο αναλυτικά, η πρώτη οργάνωση δρούσε στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια και την Κομοτηνή. Ταυτοποιήθηκαν 17 μέλη, συνελήφθησαν 12 και αναζητείται ο 51χρονος αρχηγός. Η δεύτερη δρούσε στην Πέλλα, τη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, τη Λάρισα και την Αλεξανδρούπολη. Ταυτοποιήθηκαν 37 μέλη, συνελήφθησαν 32 άτομα, μεταξύ των οποίων και 38χρονος αρχηγός. Η τρίτη οργάνωση δρούσε στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τη Ζάκυνθο, την Φθιώτιδα και την Αιτωλοακαρνανία. Ταυτοποιήθηκαν 14 μέλη, συνελήφθησαν 8, συμπεριλαμβανομένου του 41χρονου αρχηγού.

Οι αρχές έφτασαν στην εξάρθρωση των οργανώσεων μετά από ενδείξεις που είχαν για πληθώρα παράνομων εισπράξεων σε διάφορα καταστήματα της Χαλκιδικής. Οι πολύμηνες έρευνες αποκάλυψαν ότι οι τρεις οργανώσεις δρούσαν αυτοτελώς ή συνεργαζόμενες, λειτουργώντας ιστοσελίδες παράνομων τυχερών παιχνιδιών και παράνομου στοιχηματισμού. Για το σκοπό αυτό είχαν στήσει "πρακτορεία", υποκαθιστώντας τον ΟΠΑΠ.

Η δράση τους αφορά τουλάχιστον τους τελευταίους μήνες του τρέχοντος έτους ενώ πρόθεση των δύο εκ των τριών εγκληματικών οργανώσεων ήταν να επεκτείνουν τις δουλειές τους, δημιουργώντας νέα ιστοσελίδα πόκερ.

Στα σπίτια και τα καταστήματα που ελέγχθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 54 φορητοί και σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 44 κινητά τηλέφωνα, πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων με κωδικούς ονομάτων και χρηματικά ποσά από τις παράνομες συναλλαγές, 3.070 ευρώ, 17 βιβλιάρια καταθέσεων, 8 ρολόγια χειρός, 3 Ι.Χ. αυτοκίνητα και ένα ταχύπλοο σκάφος.

Ο συνολικός τζίρος του δικτύου ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, με το ακριβές ποσό να είναι ακόμα άγνωστο ενώ η έρευνα συνεχίζεται τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ