Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

2.000 LUNCH BOXES ΜΟΙΡΑΣΕ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Δύο χιλιάδες χρωματιστές ειδικές τσάντες (lunch boxes) στις οποίες τοποθετείται το σπιτικό κολατσιό των μαθητών μοίρασε ο δήμος Παύλου στα παιδιά των νηπιαγωγείων του και της Α΄ τάξης Δημοτικού. Οι ειδικές τσάντες με τις εντυπωσιακές απεικονίσεις στην επιφάνειά τους είναι κατασκευασμένες από ειδικό υλικό διατήρησης των τροφίμων και ισοθερμικές.

Πρόκειται για μία ακόμη καινοτόμο πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο Δήμος μας στο πλαίσιο της πολιτικής πρόληψης για την Υγεία του παιδιού. Σκοπός της δράσης είναι η ενθάρρυνση των γονέων να ετοιμάζουν σπιτικό φαγητό για τα παιδιά τους καθώς και η δημιουργία ελκυστικής εικόνας στο μαθητή για το σπιτικό κολατσιό. Ταυτόχρονα στοχεύει να διδάξει και να δώσει κίνητρα στα παιδιά για να ακολουθούν μια υγιεινή ζωή.

Τις ειδικές τσάντες συνόδευε ενημερωτικό υλικό με συμβουλές πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας και οδηγίες σωστής διατροφής.

«Συμμετέχοντας σε αυτό το μοναδικό για τα δεδομένα της χώρα μας πρόγραμμα, σκοπός μας είναι και με τη συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας και των γονέων να βελτιώσουμε τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών μας και να συμβάλουμε στη μείωση των κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων στον τομέα της Υγείας και συγκεκριμένα σε επίπεδο διατροφής και φυσικής δραστηριότητας» δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος και συνέχισε: «Η διατροφική συνήθεια των παιδιών μας αποτελεί υπόθεση όλων μας γιατί η σωστή διατροφική συμπεριφορά από τα πρώτα στάδια της ζωής του ανθρώπου του εξασφαλίζει την καλή Υγεία στη μετέπειτα ζωή».

Η δράση χρηματοδοτείται από το Ε.Π. Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013, άξονας προτεραιότητας 14: «Εδραίωση της μεταρρύθμισης στον τομέα ψυχικής υγείας, ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και προάσπισης της δημόσιας υγείας του πληθυσμού στις τρεις περιφέρειες σταδιακής εξόδου.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στις «Δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας στο Δήμο Παύλου Μελά» που πραγματοποιεί ο ομώνυμος Δήμος σε συνεργασία με το Αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Θεαγένειο και το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ