Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΤΥΡΙΑ

Ένα σπέσιαλ σουφλέ με πατάτες και τρία τυριά σας προτείνουμε για το σημερινό σας τραπέζι, το οποίο αν θέλετε το συμπληρώνετε και με μια μπριζόλα ανά μερίδα. Δείτε πώς θα το ετοιμάσετε:

Υλικά
  • 4 μεγάλες πατάτες βρασμένες
  • 1 φλιτζ. γάλα φρέσκο
  • 1 φλιτζ. τσένταρ τριμμένο
  • 2/3 φλιτζ. έμενταλ τριμμένο
  • 1/3 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξεροκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 αυγά

Εκτέλεση
Βάζουμε τις βρασμένες πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και τις λιώνουμε με το πιρούνι μας. Δεν μας πειράζει αν μείνουν κάποια πιο χοντρά κομμάτια, γιατί αυτά θα δώσουν ωραία υφή στο σουφλέ μας. Προσθέτουμε το γάλα, τα τυριά, τα φρέσκα και το ξερό κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.
Χωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια. Χτυπάμε τους πρώτους με ένα πιρούνι και τους προσθέτουμε στο μείγμα της πατάτας. Τα ασπράδια τα χτυπάμε με το σύρμα σε μαρέγκα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Με μια σπάτουλα και με απαλές, κυκλικές κινήσεις, «διπλώνουμε» και τη μαρέγκα μέσα στο μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο πιρέξ και πασπαλίζουμε με λίγη γαλέτα για να μην κολλήσει το σουφλέ μας. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα της πατάτας και ψήνουμε για 40΄-45΄ στον αέρα μέχρι να γκρατιναριστεί και να αποκτήσει χρυσοκίτρινο χρώμα. Σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ