Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΕΙΝΑΙ 35 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ, ΣΕΞ!!

Η Julie Sondra Decker από την Tampa της Φλόριντα στις ΗΠΑ εξομολογήθηκε στη MailOnline ότι δεν ένιωσε ποτέ στη ζωή της καμία σεξουαλική έλξη ούτε για άντρες, ούτε για γυναίκες.

Η ίδια αναφέρει ότι από την ηλικία των 15 ετών ένιωθε «μη σεξουαλική», μέχρι που έμαθε για τον όρο «asexual» (άφυλος), τον οποίο και άρχισε να χρησιμοποιεί για να περιγράψει αυτό που ένιωθε... ή μάλλον δεν ένιωθε.

Φυσικά, έχει δεχτεί πολλές «προτάσεις» για σεξ όλα αυτά τα χρόνια, όμως αυτό που ένιωθε ήταν... αηδία.

Η νεαρή γυναίκα δεν ενδιαφέρεται καθόλου για να βρει κάποιο σύντροφο, ούτε καν συγκάτοικο για να μένει στο ίδιο σπίτι με μια συντροφιά.

«Έχω πολύ στενούς φίλους, όμως δεν θέλω τίποτε παραπάνω. Ούτε καν ανθρώπους που αισθάνονται όπως εγώ για να συγκατοικήσουμε. Όπως σκέφτομαι τώρα θα ήμουν μάλλον πάρα πολύ χαρούμενη αν ήμουν single για όλη μου τη ζωή» είπε χαρακτηριστικά.

Όταν ήταν στην εφηβεία φίλησε και φλέρταρε τόσο αγόρια όσο και κορίτσια.

«Ποτέ δε βρήκα κάτι που να με συναρπάσει» ανέφερε, λέγοντας ακόμη ότι στην οικογένειά της πίστευαν ότι ήταν «κρυφή λεσβία».

Μάλιστα, η μητέρα της την πήγε σε γιατρό πριν πάει στο πανεπιστήμιο, «επειδή δεν έδειχνε κανένα “φυσιολογικό” ενδιαφέρον για το αντίθετο φύλο».

Η ίδια τελικά πήρε το πτυχίο της το 2000 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ψυχολογία και δηλώνει ότι παρότι πλέον υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση για την «ασεξουαλικότητα» (asexuality) στις μέρες μας, το θέμα παραμένει ακόμη σε μεγάλο βαθμό παρεξηγημένο.



Πολλοί άντρες φίλοι της προσπάθησαν να την «διορθώσουν» φιλώντας τη παρά τη θέλησή της, ενώ αρκετοί επέμεναν λέγοντας ότι «μια μέρα θα ξυπνήσει».

Από τότε που ξεκίνησε το blog της μιλώντας για την περίπτωσή της, έχει δεχτεί μέχρι και απειλές κατά της ζωής της, ενώ αρκετοί σχολιαστές αναφέρουν προκλητικά και χυδαία ότι «αυτό που χρειάζεται είναι κάποιον να τη βιάσει».

«Ορισμένοι αντιμετωπίζουν άτομα σαν κι εμένα ως “πρόκληση”. Μας βλέπουν ως μη ολοκληρωμένους ανθρώπους, επειδή η σεξουαλική έλξη και οι σεξουαλικές σχέσεις θεωρούνται ότι είναι κάτι που κάνουν οι υγιείς άνθρωποι» είπε η ίδια στη Huffington Post και συνέχισε: «Πιστεύουν ότι θέλεις να κάνεις σεξ, όμως δεν το γνωρίζεις ακόμη. Μάλιστα, όσοι “προτείνουν” να μας βιάσουν για να μας “διορθώσουν”, πιστεύουν ότι στη συνέχεια θα τους ευχαριστούμε γι΄αυτό».

Η Julie αναφέρει ότι η «ασεξουαλικότητα» εμφανίζεται με διαφορετικές μορφές. Μπορεί για παράδειγμα να υπάρχουν άνθρωποι που δεν ελκύονται σεξουαλικά από κανένα φύλο, όμως είναι σε θέση να δεσμευτούν σε καθαρά ρομαντικές σχέσεις.

Η ίδια, εκτός από άφυλη, αυτοχαρακτηρίζεται και ως «μη ρομαντική», καθώς δεν έχει κανένα τέτοιο συναίσθημα επίσης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Bogaert από το πανεπιστήμιο Brock στο Οντάριο του Καναδά, ο οποίος έγραψε το βιβλίο «Understanding Asexuality», περίπου το 1% του πληθυσμού της γης –δηλαδή περίπου 70 εκατομμύρια άνθρωποι- είναι άφυλοι.

Ο ίδιος πιστεύει ότι το κομμάτι αυτό του πληθυσμού δεν έχει μελετηθεί αρκετά, και ότι μπορεί να νιώθουν αποκλεισμένοι μέσα σε έναν κόσμο που κατακλύζεται από «σεξουαλικές αναφορές».

Ειδικοί εκτιμούν ότι πάντοτε υπήρχαν άφυλοι άνθρωποι, όμως τώρα έχουν αρχίσει να «εμφανίζονται», καθώς η κοινωνία μας απελευθερώνεται όλο και πιο πολύ σε ό,τι αφορά τα ζητήματα γύρω από το σεξ.

Απευθυνόμενη προς εκείνους που «τη μισούν» η Julie λέει καταλήγοντας: «Δεν έχω κάτι στραβό ή μη φυσιολογικό επάνω μου. Δεν νιώθω μοναξιά ή την ανάγκη “να με στρώσετε” γιατί δεν έχω κανένα ενδιαφέρον για το σεξ».

Η ίδια ελπίζει ότι μιλώντας ανοιχτά για την περίπτωσή της, ότι θα αυξηθεί η ευαισθητοποίηση του κοινού για το θέμα της ασεξουαλικότητας.

«Θέλω οι άνθρωποι που νιώθουν σαν κι εμένα, να ξέρουν ότι δεν είναι οι μόνοι» είπε στο τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ