Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

(ΣΥΝ)ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Στις μέρες μας, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, τα κινητά τηλέφωνα εξελίχθηκαν σε smartphones και έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Μίας καθημερινότητας που περιλαμβάνει και το αυτοκίνητο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αναρωτηθεί, ενώ οδηγούμε, για το πλησιέστερο πρατήριο καυσίμων και τις τιμές του. Για το που βρίσκεται μία οδός που… δεν βρίσκεται.

Και φυσικά όλοι θα θέλαμε να έχουμε έναν «ηλεκτρονικό» ρουφιάνο να μας υποδεικνύει που είναι τοποθετημένες οι κάμερες ελέγχου ταχύτητας της τροχαίας.

Εμείς στο HighOctane ψάξαμε, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές χρήσιμες εφαρμογές που θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναν πολύ καλό «συνοδηγό» κατά την οδήγηση του αυτοκινήτου σας.

Trapster: Το Trapster είναι μία εφαρμογή που υπόσχεται ξέγνοιαστη οδήγηση. Έχοντας ενεργοποιημένο το δέκτη GPS του iPhone ή του Android Smartphone σας μπορείτε σε πραγματικό χρόνο να ενημερώνεστε για μία πλειάδα πληροφοριών όπως: κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας, κάμερες ταχύτητας, πιθανά μέρη κινητών μπλόκων αστυνομίας κλπ. όπως τα έχουν αναφέρει και μαρκάρει άλλοι αυτοκινητιστές που χρησιμοποιούν την ίδια εφαρμογή. Ενδεχομένως στην Ελλάδα να μην βρίσκει την ίδια μεγάλη ανταπόκριση με αυτή του εξωτερικού ωστόσο είναι βέβαιο πως σε σημεία-κλειδιά αυτή η εφαρμογή μπορεί να σας γλιτώσει από ένα τσουχτερό πρόστιμο, ειδικά αν κυκλοφορείτε για πρώτη φορά σε κάποιο οδικό δίκτυο. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και μπορείτε να τη βρείτε είτε μέσα από το AppStore εδώ
Είτε στο Google Play εδώ.

Βενζινάτορας: Ο Βενζινάτορας είναι μία εφαρμογή που αναπτύχθηκε από Έλληνες developers με στόχο την εύρεση του πρατηρίου υγρών καυσίμων που έχει τα φθηνότερα καύσιμα. Αυτή η εφαρμογή κάνοντας χρήση του δέκτη GPS λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο την τοποθεσία που βρίσκεστε και άμεσα εμφανίζει τα πρατήρια που βρίσκονται σε ορισμένη εμβέλεια. Οι δυνατότητες άπειρες καθώς μπορείτε να κάνετε σύγκριση τιμών με ποικιλία κριτηρίων. Τα δεδομένα της εφαρμογής κρίνονται ως έμπιστα καθώς λαμβάνονται από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας σύμφωνα με το νόμο περί υγρών καυσίμων.
Η εφαρμογή είναι δωρεάν και μπορείτε να τη βρείτε στο AppStore εδώ:

Fuel Prices in Greece: Αυτή η εφαρμογή αποτελεί αντίστοιχη του Βενζινάτορα αλλά για τα τηλέφωνα με λογισμικό Android. Έχει το πλεονέκτημα της αποθήκευσης δεδομένων στο κινητό (με στόχο την ελάχιστη δυνατή χρέωσή σας στο διαδίκτυο), τα οποία και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και αν δεν είστε συνδεδεμένοι εκείνη την ώρα στο διαδίκτυο (οι τιμές όμως που φαίνονται ίσως να μην είναι ενημερωμένες). Με εξαιρετικές κριτικές από τους ίδιους τους χρήστες της εφαρμογής το μόνο που φαίνεται να της «λείπει» είναι η ένδειξη εκείνων των πρατηρίων που τους έχει υποβληθεί πρόστιμο. Στο Google Play η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν εδώ:

Navigon: Για τους λάτρεις των GPS και για όσους δεν θέλουν να χάνονται η εφαρμογή Navigon Europe έρχεται να μετατρέψει το iPhone ή Android Smartphone σε μία πλήρως λειτουργική συσκευή πλοήγησης. Αν και η τιμή του είναι τσουχτερή, με συνεχείς αναβαθμίσεις υποστήριξης όσο και επιβεβαιωμένη λειτουργικότητα στην Ελλάδα θεωρείται ως μία από τις πλέον επιτυχημένες εφαρμογές λογισμικού πλοήγησης για κινητά τηλέφωνα. Μία ποικιλία επιλογών υπόσχεται προσωπική παραμετροποίηση στο μέγιστο, σύμφωνα με τις επιθυμίες του χρήστη. Η εφαρμογή κάνει χρήση του δέκτη GPS και συνιστάται η αγορά του κατάλληλου kit τοποθέτησης της συσκευής, με στόχο τη βέλτιστη εμβέλεια. Η τιμή της εφαρμογής είναι 59,99€ για όσους έχουν λογισμικό iOS και μπορείτε να τη βρείτε στο AppStore εδώ.
Για όσους διαθέτουν Android, παρά τα μικρά προβλήματα που εντοπίζονται κατά καιρούς, η εφαρμογή Navigon Europe κοστίζει 39,95€ και διατίθεται στο Google Play εδώ.

Η εφαρμογή της Navigon είναι μία από τις πολλές που μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε, προκειμένου να μετατρέψετε το κινητό σας σε συσκευή πλοήγησης

LPG Greece: Ακόμη μια εφαρμογή από Έλληνες developers για όσους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και όχι μόνο έχουν επιλέξει τη λύση του υγραερίου για τις μετακινήσεις τους. Αυτή η εφαρμογή εμφανίζει στην οθόνη του smartphone σας όλα τα πρατήρια υγρών καυσίμων που προμηθεύουν και υγραέριο για το δικό σας αυτοκίνητο. Είναι συμβατό με πολλά λογισμικά πλοήγησης (Navigon, Destinator, Garmin κα.) και ενημερώνεται είτε από χρήστες της εφαρμογής που βρίσκουν κάποιο νέο πρατήριο είτε online (αφού πρώτα τα στοιχεία ελεγχθούν από τους developers). Δυστυχώς για εσάς που έχετε Android λογισμικό δεν υπάρχουν αξιόπιστες εφαρμογές προς χρήση. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και μπορείτε να τη βρείτε στο AppStore εδώ.

Περισσότερα στο http://www.highoctane.gr/sbj.aspx?sbj=4038

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ