Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Μεζεκλίδικο φαγητό σας προτείνουμε για σήμερα. Πηγαίνετε στον κρεοπώλη σας και ζητήστε του συκώτι μοσχαρίσιο. Να είναι φρέσκο, βέβαια. Και μετά επιστρέψτε σπίτι να το μαγειρέψετε στο πατ-κιουτ, αφού σας έχουμε εύκολη συνταγή, αρκεί να μην ξεχάσετε να αγοράσετε και τα υπόλοιπα υλικά:

Υλικά
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο συκώτι
  • 500γρ πατάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • γάλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • 1 λεμόνι

Προετοιμασία 
Πλένουμε το συκώτι και τα σκόρδα. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και καλύπτουμε το συκώτι με γάλα. Το αφήνουμε μέσα στο γάλα 2-3 ώρες.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, τις κόβουμε ροδέλες, όχι πολύ χοντρές.

Εκτέλεση 
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψάκι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι ρίγανη και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε το συκώτι από το γάλα το σκουπίζουμε με λίγο χαρτί, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο, ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμο, το κόβουμε σε μπαστουνάκια.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο, τοποθετώντας λίγες πατάτες στο κέντρο του πιάτου και βάζοντας από πάνω το συκώτι. Ρίχνουμε λίγο λεμόνι πάνω από κάθε πιάτο και σερβίρουμε.

Σημείωση 
Το συκώτι το βάζουμε σε γάλα και σκόρδο για να μην έχει αυτή την έντονη μυρωδιά. Αν βάλουμε γάλα εβαπορέ μοιράζουμε τη ποσότητα μισό γάλα μισό νερό. Αν βάλουμε φρέσκο γάλα δεν βάζουμε νερό.
Μπορούμε αν θέλουμε να το ψήσουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Βάζοντας ελάχιστο λάδι και γυρνώντας συνέχεια από τη κάθε πλευρά.

Μία ώρα πριν βγάλουμε το συκώτι από το γάλα βάζουμε τις πατάτες να ψηθούν.

1 σχόλιο:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ