Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΣΕ ΠΟΙΑ ΜΜΕ ΗΤΑΝ ΜΕΤΟΧΟΣ Ο ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ

Από το 2008 ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος συνελήφθη για το σκάνδαλο της Proton Bank, μπαίνει φουριόζος στην εξαγορά ΜΜΕ.

Ξεκινάει αγοράζοντας την προβληματική καθημερινή εφημερίδα Espresso και συνεχίζει ακάθεκτος αγοράζοντας το 12% στον Πήγασο (συμφερόντων Μπόμπολα) και από τον ΔΟΛ την έτοιμη να κλείσει Athens news και το παθητικό περιοδικό Free, θέλοντας προφανώς να αποκτήσει πρόσβαση στο Mega.

Η επιθετική πολιτική εξαγοράς ΜΜΕ συνεχίζεται. Σειρά έχουν ο Δημήτρης Κοντομηνάς και ο Γιώργος Κύρτσος από τους οποίους παίρνει μεγάλα μερίδια των εφημερίδων City Press και Free Sunday καθώς και του περιοδικού City Auto Moto.

Aγοράζει το 49% της εφημερίδας Veto και μειοψηφικό πακέτο του ΣΚΑΪ. Συζητήθηκε πολύ και η προσπάθεια επιθετικής εξαγοράς της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" αλλά προσέκρουσε στην άρνηση της κυρίας Μάνιας Τεγοπούλου. Ο κ. Λαυρεντιάδης εν τω μεταξύ αγόρασε την εφημερίδα Σφήνα όταν αποχώρησε ο Σπύρος Καρατζαφέρης.

Το μεγάλο μπάμ έγινε με την αγορά του υπερχρεωμένου ραδιοφωνικού σταθμού Flash, o οποίος ως γνωστόν ανήκε στον Σωκράτη Κόκκαλη και είχε εγκαταλειφθεί με τεράστια χρέη. Λέγεται ότι είχε κάνει κρούσεις και για εξαγορά τηλεοπτικού σταθμού τόσο στο πρώην Magic όσο και στο Κανάλι 10 του Γιώργου Τράγκα.

Συμπαραστάτης του κυρίου Λαυρεντιάδη σε όλες αυτές τις εξαγορές ΜΜΕ ήταν ο επιχειρηματίας κύριος Πέτρος Κυριακίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ