Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ

Με επιτυχία και σε εορταστική ατμόσφαιρα διεξήχθη την Παρασκευή 28/12/2012 ο φιλικός αγώνας μεταξύ των ομάδων των ηλικιακών τμημάτων του ΓΝΟ ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ και της ΕΘΝΙΚΗΣ Special Olympics, 15-21 (ημχ. 7-11). 
Αγωνίστηκαν περισσότεροι από 40 αθλητές και από τις δύο ομάδες και αρκετοί φίλοι του handball βρέθηκαν στις κερκίδες και χειροκρότησαν με ενθουσιασμό τις προσπάθειες των αθλητών.

Εκ μέρους του ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ συμμετείχαν όλοι οι προπονητές του τμήματος handball.
Δείτε φωτογραφίες στο Facebook ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ.

Ο προπονητής της Εθνικής Special Olympics, Μανώλης Βερίγος, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ευχαριστούμε για την όμορφη και ζέστη φιλοξενία όλα ήταν θετικά και ελπίζω να επαναληφθούν παρόμοιες εκδηλώσεις. Η παρουσία του κόσμου ήταν σημαντική ζεστή και φιλική και η όλη εκδήλωση είχε πολύ θετικό χαραχτήρα.»

Ο προπονητής της αντρικής ομάδας του ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ, Τάκης Μελετάκος, στις δηλώσεις του ανέφερε: «Με χαρά συμμετείχαν προπονητές και αθλητές σ αυτή την εκδήλωση . Η Εθνική ομάδα των special Olympics έχει υψηλό αγωνιστικό προσανατολισμό. Ο αγώνας είχε πολλές καλές φάσεις από τεχνικό τακτική άποψη , το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι αθλητές της Εθνικής Ομάδας έδειξαν πόσο ψηλά μπορείς να φτάσεις με προσπάθεια συνέπεια και δέσμευση σε αυτό που κάνεις».


Σημειώνουμε πως η Εθνική Special Olympics έχει 2 μετάλλια σε παγκόσμιο επίπεδο στην πρώτη κατηγορία, αγωνίζεται πάντα δηλαδή στην πιο δυνατή κατηγορία, ένα ασημένιο το 2003 και ένα χάλκινο το 2011 στην Αθήνα το 2007 στην Σανγκάη ήταν 4η, το 2006 στους πανευρωπαϊκούς ήταν επίσης 2η. Καταρτίζεται από άτομα με νοητική υστέρηση ελαφριάς και μέτριας μορφής, που γυμνάζονται 2-3 φορές την εβδομάδα και κάποια παιδιά είναι στην ομάδα από το 2003 μέχρι σήμερα. Μέσος όρος ηλικίας είναι 26 ετών. Κανένας εκτός του Χριστόδουλου δεν ήξερε ούτε είχε δει ποτέ του handball και έφτασαν σε αυτό το επίπεδο με το να είναι φίλοι πρώτα από όλα μεταξύ τους. Λόγω έλλειψης κονδυλίων είναι παιδιά από την Αττική και όχι από όλη την Ελλάδα αλλά υπάρχει σχεδιασμός ανάπτυξης.


Περισσότερα στο handballteam.blogspot.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ