Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΣΠΕΣΙΑΛ

Θέλετε να κάνετε και μια διαφορετική αλλά σχετικά εύκολη σαλάτα που θα συνοδέψει τους μεζέδες του αποψινού σας τραπεζιού; Λοιπόν, σας προτείνουμε μια μακαρονοσαλάτα με μπέικον:

Υλικά
  • 450 γρ. μπέικον
  • 150 γρ. ζυμαρικά
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1/2 φλιτζάνι sour cream (και σκέτη κρέμα γάλακτος με ελάχιστο βουτυράκι μέσα, κάνει)
  • 2 κ. σούπας έτοιμη μουστάρδα
  • 1/4 φλιτζανιού άσπρη ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού μηλόξυδο
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 3 ντομάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 1 μεγάλο αγγούρι καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • 4 αυγά βρασμένα σφιχτά
  • 1/2 φλιτζάνι σέλινο
  • 1/2 φλιτζάνι κομμένες ελιές

Εκτέλεση
Τοποθετείστε το μπέικον σε ένα βαθύ σκεύος και ψήστε ώστε να ροδίσει και από τις δύο μεριές.
Στεγνώστε από τα λάδια και αφήστε στην άκρη.
Βάλτε ένα μεγάλο κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό να βράσει.
Προσθέστε τα ζυμαρικά και βράστε al dente, 8 με 10 λεπτά. Σουρώστε και ρίξτε κρύο νερό.
Ας φτιάξουμε την σος για την μακαρονοσαλάτα.
Ανακατέψτε τη μαγιονέζα, τη sour cream, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, το ξύδι, το αλατοπίπερο μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί.
Προσθέστε το μπέικον, την ντομάτα, το αγγούρι, τα αυγά και το σέλινο.
Σκεπάστε ελαφρά μέχρι να καλυφθεί όλη η σαλάτα από το dressing.
Διακοσμήστε την μακαρονοσαλάτα με τις ελιές για να σερβίρετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ