Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΑΠΕΡΓΟΥΝ

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στο εμπόριο για αύριο Κυριακή 30 Δεκεμβρίου (τελευταία Κυριακή του χρόνου) αποφάσισε η διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων "ως απάντηση στην επιχειρούμενη κατάργηση της αργίας της Κυριακής".

Η ομοσπονδία υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή της, ότι το σχέδιο της κυβέρνησης «υλοποιεί το πάγιο αίτημα μιας χούφτας μεγάλων πολυεθνικών εμπορικών ομίλων, για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, γνωρίζοντας συνειδητά ότι με τον τρόπο αυτό θα καταστρέψουν ταυτόχρονα και τους εργαζόμενους και τις χιλιάδες μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, στις οποίες αυτή τη στιγμή απασχολείται το 80% των μισθωτών».

Η ομοσπονδία επισημαίνει για μια ακόμα φορά ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές «συνιστά αιτία πολέμου» ενώ γνωστοποιεί ότι, πέραν της απεργίας, αποφάσισε την πραγματοποίηση αγωνιστικών δράσεων και άλλων παρεμβάσεων, με στόχο να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, η ΟΙΥΕ θα επιδιώξει συνάντηση με όλα τα πολιτικά κόμματα, διεκδικώντας να μη στηρίξουν το κυβερνητικό σχέδιο παίρνοντας σαφή θέση κατά της ελεύθερης λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ