Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: "Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΤΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΤΟΧΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΘΩΝ ΤΟΥ Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗ"

Με αφορμή τις συνεχείς διακοπές πτήσεων και την εγκατάλειψη του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης από μεγάλες αεροπορικές εταιρείες και το θανάσιμο πλήγμα που δέχεται ο τουρισμός όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά ολόκληρης της Βορείου Ελλάδος εξαιτίας των αστοχιών και των λαθών του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης και βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας ανέφερε τα εξής:

«Έκθετος στους Θεσσαλονικείς και σε όλους τους βορειοελλαδίτες είναι ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος με τις αστοχίες και τα λάθη του ζημιώνει τραγικά, για άλλη μια φορά, τόσο την πόλη της Θεσσαλονίκης όσο και ολόκληρο το βορειοελλαδικό χώρο.

Ως επικεφαλής του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής της Θεσσαλονίκης αποφάσισε μόνος του, παρά την αντίθετη γνώμη όλων των υπολοίπων μελών του Συμβουλίου του Οργανισμού, και πριμοδότησε οικονομικά, κατ’ αποκλειστικότητα, μία ιδιωτική αεροπορική εταιρία, την Ryan Air, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση εκπροσώπων άλλων μεγάλων αεροπορικών εταιρειών, όπως η Alitalia και η British Airways, οι οποίοι αποφάσισαν να διακόψουν τις πτήσεις αυτών των εταιρειών από και προς την Θεσσαλονίκη.

Αποτέλεσμα της ακατανόητης και απαράδεκτης συμπεριφοράς του Γ.Μπουτάρη, ο οποίος επέλεξε, όπως προαναφέρθηκε, να δημιουργήσει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και να πριμοδοτήσει με 350.000 ευρώ ετησίως αποκλειστικά την αεροπορική εταιρεία Ryan Air, ήταν να διακόψουν τις πτήσεις τους οι παραπάνω εταιρείες, γεγονός που οδηγεί σε τουριστική απομόνωση – και όχι μόνο – ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα και την πρωτεύουσά της, την Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η βρετανική British Airways διακόπτει τις πτήσεις της στις 2 Νοεμβρίου 2012 και η ιταλική αεροπορική εταιρεία Alitalia σταματά την απευθείας πτήση Θεσσαλονίκη-Ρώμη στις αρχές Οκτωβρίου.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη εταιρεία, που τόσο έντονα υποστήριξε ο Γιάννης Μπουτάρης, απειλεί να διακόψει και αυτή τις πτήσεις της από και προς την Θεσσαλονίκη γιατί δεν της καταβλήθηκαν τα συμφωνηθέντα ποσά», επισήμανε ο Κώστας Γκιουλέκας.

Και συνέχισε, τονίζοντας:

«Ο Γ.Μπουτάρης, με τα… μεγαλόπνοα σχέδιά του για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Θεσσαλονίκης, κατάφερε να κάνει την πόλη μας προνομιακό τουριστικό προορισμό μόνο για τους Λίβυους… τραυματίες, σύμφωνα με έγγραφο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης οι Λίβυοι τραυματίες είναι οι πρώτοι αριθμητικά επισκέπτες της πόλης ενώ υπάρχει δραματική μείωση έως και 50% σε πραγματικούς τουρίστες από διάφορους προορισμούς. Αφού έκανε την Θεσσαλονίκη την πιο βρώμικη και σκοτεινή πόλη, με αποτέλεσμα πολλοί τουρίστες να στέλνουν επιστολές στον ΕΟΤ διαμαρτυρόμενοι για την τραγική εικόνα της Θεσσαλονίκης, τώρα πλήττει την πόλη με ένα ακόμη «κατόρθωμά» του, με το οποίο την απομονώνει τουριστικά.

Καταγγέλουμε στους Θεσσαλονικείς και τους βορειοελλαδίτες την απαράδεκτη, αρνητική και ζημιογόνα συμπεριφορά του δημάρχου Θεσσαλονίκης και ζητούμε να απαντήσει δημόσια ο Γιάννης Μπουτάρης:

α) Γιατί επέλεξε να υποστηρίξει αποκλειστικά μία μόνο αεροπορική εταιρεία προκαλώντας τις τραγικές συνέπειες που αναφέραμε για τον τουρισμό της Βορείου Ελλάδος και της Θεσσαλονίκης;

β) Πόσα χρήματα έχουν καταβληθεί ως τώρα στην αεροπορική εταιρεία Ryan Air και πόσα οφείλονται;

γ) Γιατί τελικά απειλεί να διακόψει τις πτήσεις της από και προς την Θεσσαλονίκη αυτή η εταιρεία που προνομιακά αντιμετώπισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης; Δυστυχώς, ο Γιάννης Μπουτάρης αποδεικνύεται ένα μοιραίο πρόσωπο για την Θεσσαλονίκη που τώρα επεκτείνει την… δράση του και στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα. Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει. Περιμένουμε άμεσα τις απαντήσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης», κατέληξε ο Κώστας Γκιουλέκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ