Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ

Μια απλή αλλά νόστιμη και πολλή χορταστική συνταγή σας προτείνουμε για σήμερα. Μπριζόλες στο αλουμινόχαρτο για δύο άτομα. Αναλογικά, μπορείτε να φτιάξετε περισσότερες μπριζόλες με τον ίδιο τρόπο για περισσότερα άτομα...

Υλικά
  • 2 χοιρινές μπριζόλες
  • 2 μέτριου μεγέθους πατάτες
  • 2 χοντρές φέτες φρέσκιας ντομάτας
  • 2 φέτες τυρί φέτα
  • 4 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ανοίξτε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς για να προθερμανθεί.
Για κάθε μπριζόλα πάρτε δύο κομμάτια αλουμινόχαρτο και βάλτε τα έτσι ώστε να σχηματίζουν σταυρό.
Τοποθετήστε στο κέντρο την κάθε μπριζόλα αφού πρώτα την έχετε αλατοπιπερώσει.
Βάλτε πάνω από κάθε μπριζόλα μια πατάτα κομμένη σε μεγάλους κύβους(αλάτίστε και αυτή) , μια φέτα από το τυρί και μια φέτα ντομάτα.
Κλείστε το αλουμινόχαρτο σαν πουγκί, ρίχνοντας πρώτα 1-2 κουταλιές λάδι στο καθένα.
Τοποθετήστε τα «πουγκιά» σε ένα ταψάκι και βάλτε τα στον φούρνο.
Ψήστε τα για μια ωρίτσα περίπου και στο τελευταίο 15-20λεπτο πριν τα βγάλετε ανοίξτε λίγο το αλουμινόχαρτο για να ξεροψηθούν και από πάνω.
Σερβίρετέ το καθένα σε ένα πιάτο χωρίς να το βγάλετε από το αλουμινόχαρτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ