Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ "ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ"!

Εκπαιδεύεται για να σώσει τον κόσμο από ένα γιγάντιο αστεροειδή, όπως ο Bruce Willis στην ταινία «Αρμαγεδδών». Ο Βρετανός αστροναύτης Tim Peake είναι μέλος ομάδας της NASA που έχει αναλάβει να ταξιδέψει στο διάστημα για να εξετάσει έναν μεγάλο αστεροειδή έως τα μέσα της δεκαετίας 2020.

Αν διαπιστωθεί πως ο αστεροειδής βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη, εκείνος και οι τρεις συνεργάτες του θα κληθούν να τον «επισκεφθούν» για να εκτρέψουν την πορεία του.

«Τέτοια περιστατικά με αστεροειδείς να περνούν κοντά στη Γη συμβαίνουν πολλές φορές. Το Φεβρουάριο ένας με διάμετρο 45 μέτρων πέρασε τόσο κοντά που η απόστασή του από τη Γη ήταν μικρότερη και από τους τηλεοπτικούς δορυφόρους! Τον περασμένο Νοέμβριο ένας άλλος με διάμετρο 360 μέτρα μπήκε ανάμεσα στη Γη και το φεγγάρι», τόνισε ο 40χρονος Peake.«Η δουλειά μας αναμφίβολα θα βοηθήσει να αποφευχθεί μία καταστροφική σύγκρουση με κάποιον αστεροειδή», πρόσθεσε.

Η ομάδα πέρασε 12 ημέρες προσομοιάζοντας τις συνθήκες έλλειψης βαρύτητας σε σταθμό έρευνας στο βυθό της Φλόριντα.

Στόχος τους είναι καταρχήν να ταξιδέψουν μέχρι τον αστεροειδή με διαστημικό σκάφος, να περάσουν τριάντα μέρες εξερευνώντας τον μέσα σε μικρότερο σκάφος ώστε να συλλέξουν δείγματα και να τοποθετήσουν αισθητήρες.

Το έργο τους, όπως το οπτικοποίησε η φαντασία του καλλιτέχνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ