Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Τα κοινωνικά δίκτυα που επισκέπτονται ανήλικα παιδιά, δεν είναι ασφαλή, σύμφωνα με βρετανική έκθεση που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.


Όπως είπε ο John Carr, μέλος του βρετανικού Συμβουλίου για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο, σκάνδαλα του παρελθόντος ανέδειξαν το πρόβλημα, όμως οι εταιρείες δεν έχουν κάνει κάτι για να αλλάξει η κατάσταση.

"Δεν θέλουν να μπουν στη μέση οι κυβερνήσεις και να φτιάξουν νόμους, ούτε να αναλάβουν δράση άλλοι Οργανισμοί. Αυτή τη στιγμή η ασφάλεια των παιδιών κρέμεται από μία κλωστή. Δεν μπορεί οι εταιρείες να είναι τόσο κοντόφθαλμες", είπε.

Πριν λίγους μήνες, το δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά Habbo Hotel "σίγησε" προσωρινά, μετά από την αποκάλυψη πως παιδόφιλοι είχαν εισχωρήσει, με στόχο να προσεγγίσουν ανηλίκους.

Μετά από έρευνα του Channel 4 που διήρκεσε δύο μήνες, οι διαχειριστές της σελίδας αποφάσισαν να αναστείλουν τη λειτουργία της, για να προστατεύσουν τα παιδιά.

Οι χρήστες του Habbo Hotel φτάνουν τα 250 εκατομμύρια.

Πάντως τότε, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκριναν την απόφαση "παρατραβηγμένη", αφού όπως είπαν "το να αποφύγεις τους παιδόφιλους, είναι μέρος του παιχνιδιού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ