Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΤΗΣ: "ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΑΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ! ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ"

Δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου,  επικεφαλής της παράταξης ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ - Οικολογία στην Πράξη, Χρήστου Μάτη για το διαγωνισμό για την προμήθεια ανταλλακτικών για τα οχήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης:


Η σημερινή διαδικασία στο Δήμο Θεσσαλονίκης για την αξιολόγηση των προσφορών για τα ανταλλακτικά των οχημάτων του Δήμου, είναι μια διαδικασία που προκαλεί κάθε έννοια λογικής στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Η διοίκηση του δήμου και όλοι όσοι εμπλεκόμαστε με οποιοδήποτε τρόπο σε αυτήν, είμαστε υπόλογοι για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια περιουσία.

Δεν είναι δυνατό να πληρώνουν οι πολίτες φόρους για να αγοράζονται οχήματα αλλά να μην είναι κανένας υπεύθυνος όταν καταστρέφονται η δεν μπορούν να συντηρηθούν.

Την τριετία 2009- 2011 ο Δήμος Θεσσαλονίκης ξόδεψε κατά μέσο όρο, ανά όχημα, 54.650 ευρώ για επισκευές και ανταλλακτικά για τα απορριμματοφόρα του όμως το 2012, όσα κυκλοφορούν, μετριούνται το πολύ στα δάχτυλα των δύο χεριών.

Τώρα η διοίκηση κάνει διαγωνισμό 2.285.586 ευρώ για επισκευές και ανταλλακτικά για 71 οχήματα του δήμου, δηλαδή 32.191 ευρώ ανά όχημα.

Δηλαδή από το 2009, 86.841 ευρώ για κάθε απορριμματοφόρο. Πιο πολλά απ’ όσο κάνει καινούργιο.

Σε εποχές οικονομικής ανέχειας, τροφοδοτούμε το πιθάρι των Δαναΐδων και η πόλη είναι βρώμικη.

Αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να επιβληθεί με την προστασία των ΜΑΤ. Δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί στα μάτια της κοινωνίας. Στις καλόπιστες ή κακόπιστες ενστάσεις για αδιαφάνεια πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για όλα.

Το σύστημα το οποίο υπηρετούμε απέτυχε και είμαστε όλοι υπόλογοι! Πρέπει να αλλάξουμε πορεία αμέσως!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ