Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΡΟΤΟΝΤΑΣ

Το Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, εθελοντικές οργανώσεις της πόλης με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού οργανώνουν εκδήλωση την Τρίτη 5 Ιουνίου ενταγμένη στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2012.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Όμιλο UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης, τη Χ.Α.Ν.Θ., τη «Σχεδία στην Πόλη» και την Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις της 5ης Ιουνίου 2012
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της ΡΟΤΟΝΤΑΣ

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, και την υποστήριξη της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Δικτύου Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης Thess-Δίκτυο και των εθελοντών του Α’ Διαμερίσματος του Δήμου Θεσσαλονίκης

Οι εκδηλώσεις έχουν ως στόχο την ανάδειξη της σημασίας του μνημείου της Ροτόντας ως νησίδας πολιτισμού μέσα στο αστικό περιβάλλον του ιστορικού κέντρου της πόλης μας.

Με σύνθημα «Η Ροτόντα και το περιβάλλον της - το γνωρίζουμε και το φροντίζουμε», προγραμματίζονται δράσεις ανάδειξης και προβολής της ιστορίας του μνημείου και της εξέλιξης του περιβάλλοντα χώρου του μεταξύ των οποίων δράσεις γνωριμίας με το μνημείο και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και για ενήλικες.

Οι δράσεις θα αρχίσουν στις 10.00 το πρωί με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης και θα συνεχίσουν έως τις 6.00 το απόγευμα.


Η Διεθνής Ημέρα Περιβάλλοντος, καθιερώθηκε να εορτάζεται κάθε χρόνο την 5η Ιουνίου, με κύριο άξονα το Φυσικό Περιβάλλον. Για το 2012, χρονιά που η Θεσσαλονίκη γιορτάζει, κρίθηκε ως επίκαιρο να εστιαστεί το ενδιαφέρον των πολιτών στο ιστορικό περιβάλλον ενός μοναδικού μνημείου της πόλης και στον αστικό – φυσικό χώρο που το περιβάλλει. Για το σκοπό αυτό, το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) πρότεινε την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης στη ΡΟΤΟΝΤΑ. Σύνθημά της είναι «Η Ροτόντα και το περιβάλλον της. Το γνωρίζουμε και το φροντίζουμε». Η πρόταση έγινε αποδεκτή από άλλες ΜΚΟ εθελοντικές οργανώσεις της πόλης (Όμιλος UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης, ΧΑΝΘ, Σχεδία στην πόλη, Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών) οι οποίες συμμετέχουν ενεργά μαζί με το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της ΕΛΛΕΤ στην οργάνωση και τον συντονισμό των δράσεων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, του Δικτύου εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης Thess-Δικτυο, και των εθελοντών του Α’ Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης.

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ των οποίων εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και για ενήλικες, έχουν ως στόχο την αναγνώριση και ανάδειξη της σημασίας του χώρου του μνημείου – μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO - ως νησίδας πολιτισμού μέσα στο αστικό περιβάλλον του ιστορικού κέντρου της πόλης μας,

Οι δράσεις θα αρχίσουν στις 10 το πρωί με συμμετοχή και της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης και θα συνεχίσουν έως τις 6 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ