Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝ ΚΑΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΙΟ;

Τα μπάνια ξεκίνησαν για κάποιους και... έρχονται σε λίγο και οι υπόλοιποι.
Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, ειδικά τις επικίνδυνες ώρες μεταξύ 12.00 και 16.00, χωρίς αντηλιακή προστασία προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και προκαλεί έντονη ερυθρότητα στο δέρμα, μικρές φυσαλίδες, πόνο και οίδημα.

Βλάβες των ιστών που προκαλούνται από θερμότητα. Ανάλογα με τα συμπτώματά τους, διακρίνονται σε: Α’ Βαθμού, όπου το δέρμα ασπρίζει με την πίεση και γίνεται ευαίσθητο και Β’ Βαθμού, όπου το δέρμα είναι ερυθρό με φυσαλίδες και πολύ ευαίσθητο και Γ’ Βαθμού, όπου το δέρμα είναι σκληρό και ξηρό χωρίς να είναι ευαίσθητο.

Η αντιμετώπιση για να ανακουφιστούμε από τον πόνο είναι η εξής: Αρχικά ξεπλένουμε το τραύμα με κρύο νερό για 10 λεπτά περίπου, ώστε να σταματήσουμε το κάψιμο και να ανακουφίσουμε τον πόνο.

Έπειτα αφαιρούμε κοσμήματα, ρολόγια και σφιχτά ρούχα από την τραυματισμένη περιοχή και καλύπτουμε την περιοχή με αποστειρωμένο επίδεσμο ή σεντόνι.

Στη συνέχεια τοποθετούμε μια ενυδατική κρέμα ή κρέμα με 1% υδροκορτιζόνη, η οποία μπορεί να μειώσει τον πόνο και το πρήξιμο και να επιταχύνει τη διαδικασία ίασης και για την ανακούφιση από τον πόνο μπορεί κανείς να πάρει επιπρόσθετα αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά φάρμακα, όπως ασπιρίνη και ιμπουπροφένη, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού.

Ωστόσο εάν υπάρχουν φουσκάλες στο δέρμα, αυτές δεν πρέπει επουδενί να σπάνε, καθώς η ρήξη αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης. Μετά από μερικές μέρες, η διαδικασία της αποθεραπείας περιλαμβάνει την αποβολή του επιφανειακού στρώματος της επιδερμίδας στο σημείο της βλάβης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ