Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Ηλεκτροκίνητα και να μην καίνε!

4 cool, ηλεκτροκίνητα μέσα σου αλλάζουν την καθημερινή σου μετακίνηση. Εύκολα, γρήγορα και προπάντων διασκεδαστικά! Δες τα τώρα!

Με ένα segway μπορείς να πηγαίνεις όπου θες χωρίς να μπλέκεις με συγκοινωνίες καλοκαιριάτικα!

Τo segway είναι μια κατηγορία από μόνο του στα ηλεκτρικά οχήματα ατομικής μεταφοράς.
Πετώντας στην κάλαθο των αχρήστων την κλασική διαμήκη τοποθέτηση των τροχών (όπου ο ένας είναι μπροστά από τον άλλο), προτάσσει τους τροχούς του παράλληλα! Για περίπου 5.000 ευρώ (ουπς) αναλαµβάνει να ισορροπήσει τον χρήστη του, όπως ακριβώς θα ισορροπούσατε µια ανεστραµµένη σκούπα στη παλάµη σας (το λεγόµενο «ανάποδο εκκρεµές». Για να ξεκινήσετε δεν έχετε παρά να γείρετε ελαφρά προς τα εμπρός και το όχημα θα σας κρατήσει σε μια σταθερή κλίση και ταχύτητα, ανεξάρτητα από τη μορφολογία του εδάφους. Για να στρίψετε δεξιά ή αριστερά, απλά μετατοπίζετε το βάρος σας αντίστοιχα, ενώ, αν κανείς γείρει πίσω, τότε το περίεργο αυτό όχημα, με το θαυμαστό γυροσκοπικό μηχανισμό, θα φρενάρει. Χρειάζεται εξοικείωση, αλλά μόλις το συνηθίσει κανείς, τότε θα δει τον εαυτό του να κινείται ακόμη και με 20 χλμ./ώρα! Το segway είναι ένα µέσο µεταφοράς που λειτουργεί µε ρεύµα (µπαταρία λιθίου), ζυγίζει περί τα 48 κιλά και η αυτονοµία του φτάνει µέχρι τα 38 χλµ. Και αν έχετε την εντύπωση ότι, η φαντασία των σχεδιαστών του σταμάτησε στην απλή έκδοση, υπάρχει και η X2, που φορά τρακτερωτά ελαστικά και διαθέτει off road εξοπλισμό για πιο άγριες καταστάσεις! Πιο άγρια είναι και η τιμή του φυσικά που ξεπερνά τις 7.000 ευρώ… Μπρος στο lifestyle όμως, τι είναι μερικά ευρώ; Αλλωστε, λεφτά υπάρχουν!


Υπάρχει και ακόμα πιο φθηνή λύση, το ηλεκτρικό πατίνι!
Στον οικονοµικό και τεχνολογικό αντίποδα του Segway βρίσκονται τα ηλεκτρικά πατίνια, όπως το Razor Ecosmart Metro ή ακόμη καλύτερα το powerboards που δεν έχει τιμόνι!!!

 H ιδέα αυτή είναι πιο απλή και αρκείται στην εφαρµογή ηλεκτροκινητήρα σε ένα κλασικό πατίνι, σαν αυτό που είχαµε και καβαλούσαµε παιδιά. Ξέρετε, μια μικρή ρόδα μπροστά και μια πίσω, ένα υποτυπώδες τιμόνι και κινητήρια δύναμη το… δεξί πόδι. Το μέρος που πατούσε το σταθερό πόδι είναι πιο φαρδύ για να φιλοξενείται η μπαταρία, ενώ στον πίσω τροχό υπάρχει ένας μικρός ηλεκτροκινητήρας. Το καλό µε τα ηλεκτρικά πατίνια είναι ότι, είναι απλά στην κατασκευή τους άρα και οικονοµικά (το Razor Ecosmart Metro δεν κοστίζει πάνω από 300 ευρώ), ενώ είναι ελαφριά και µε compact διαστάσεις, άρα µπορείτε να τα µεταφέρετε στις σκάλες ή να τα παρκάρετε στο γραφείο σας. Κάποια διαθέτουν σέλα για να κάθεστε άνετα και κάποια όχι, αλλά σε κάθε περίπτωση το μόνο που χρειάζεται είναι να γυρίσετε τη λαβή-γκάζι στο τιμόνι για να ξεκινήσετε, όπως θα κάνατε και σε ένα σκούτερ. Το ηλεκτρικό πατίνι φορτίζεται, φυσικά, στην πρίζα. Και αν νοµίζετε ότι ένα ηλεκτρικό πατίνι είναι παιχνίδι, αξίζει να σας επισηµάνουµε πως έχουν αυτονοµία περί τα 25 χλµ. και τελική ταχύτητα κοντά στα 30 χλµ./ώρα! Το κράνος λοιπόν επιβάλλεται…

Hooverboards, jetboards, powerboards, πείτε τα όπως θέλετε! Γι¶ αυτά τα ηλεκτρικά πατίνια χωρίς τιμόνι μιλάμε, αυτά που μοιάζουν με «μια τάβλα με δυο ρόδες», μία δεξιά και μία αριστερά, αυτά που απλά ανεβαίνετε πάνω τους και σας πάνε βόλτα. Πρόκειται για τη νέα μόδα στον χώρο της Τεχνολογίας, το απόλυτο gadget που εδώ και λίγους μήνες τρελαίνει κόσμο. Αρκετές είναι οι εταιρείες που έχουν λανσάρει η καθεμία τη δικιά της υλοποίηση του κόνσεπτ και μολονότι οι τιμές δεν είναι ακριβώς φθηνές (μιλάμε για «παιχνίδια» που ξεκινούν από τα 400¤…), ο κόσμος φροντίζει να τα εξαφανίζει όπου τα πετύχει.

Αν έχεις το «skill» υπάρχει το ηλεκτρικό skateboard.
Αν μιλάμε για την απόλυτη διασκέδαση στα ηλεκτρικά μέσα προσωπικής μεταφοράς, τότε τον πρώτο λόγο έχουν τα ηλεκτρικά skateboards. Ναι, καλά διαβάσατε. Η κλασική ξύλινη (ή από συνθετικά υλικά για τους πιο προχωρημένους) σανίδα με τα ροδάκια μπορεί από κάτω να δεχθεί μπαταρία και ηλεκτροκινητήρα που συνδέεται με τους πίσω τροχούς για άλλα κόλπα. Για παράδειγμα το E-Glide GI Powerboard διαθέτει 36- volt κινητήρα ισχύος 1.000 watt, ικανό για ταχύτητες κοντά στα 40 χλμ./ώρα, που θα ικανοποιήσουν και τον πλέον adrenaline junkie… Ο χειρισμός του «γκαζιού» γίνεται με ασύρματο τηλεχειριστήριο, που κρατάει ο αναβάτης στο χέρι του. Με τιμή κοντά στα 1.000 ευρώ, αυτό το skateboard έχει να πει, αλλά και να κάνει πολλά. Αυτονομία κοντά στα 25 χλμ. και 0-30 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα, υπόσχονται δυνατές συγκινήσεις. Υπάρχουν ηλεκτρικά skateboards με μεγαλύτερους τροχούς, που φουσκώνουν και είναι ικανά να κινηθούν και σε χωμάτινες επιφάνειες! Αν στο αίμα σας, εκτός από οικολογική συνείδηση κυλάει και μπόλικη αδρεναλίνη, τότε τα ηλεκτρικά skateboards ίσως να είναι μια καλή εναλλακτική για τις αστικές σας μετακινήσεις!

Αν θέλεις να κάνεις μεγάλες αποστάσεις γρηγορότερα πάρε ηλεκτρικό ποδήλατο!
Η Derringer ετοιμάζεται να προσφέρει τρία διαφορετικά μοντέλα e-bike μέσα από μια προσπάθεια στο Kickstarter. Κάθε ποδήλατο, εξοπλισμένο με μια μπαταρία ιόντων λιθίου, ικανή για 1.000 φορτίσεις, τροφοδοτείται από έναν κινητήρα χωρίς ψήκτρες στον πίσω τροχό. Σύμφωνα με την Derringer, το μοτέρ άμεσης κίνησης είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει υψηλή ροπή, σε χαμηλές στροφές, για αναρρίχηση λόφων και ταχύτερη επιτάχυνση. Ξεκινώντας από τα $3.500 το μοντέλο εισόδου 37 V (Σειρά Heritage), είναι ικανό να αγγίξει τελική ταχύτητα των 32 χλμ/ώρα για περίπου 35 χλμ., χωρίς πετάλι. Παράγοντας 750Watt ηλεκτρικής ενέργειας, το 37 V εύκολα θα πληρεί ή και θα υπερβαίνει τα περισσότερα όρια ταχύτητας μιας ποδήλατο-διαδρομής. Με ένα φορτιστή 4-amp, το ποδήλατο μπορεί να είναι φορτισμένο σε τρεις ώρες.

 Ποιό από όλα τα «τρελά» οχήματα  διαλέγεις εσύ;


Μας κοινοποιήθηκε από το 4green.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ