Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΑΝ ΧΡΩΣΤΑΣ ΠΑΛΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Ελέγχους κάνει η εφορία για να βρει ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν κατέβαλαν τέλη κυκλοφορίας οποιοδήποτε έτος στο παρελθόν. Όσοι συλλαμβάνονται να έχουν οφειλές θα καλούνται να πληρώνουν αναδρομικά έως και 600 ευρώ.

Τα ποσά θα αναγκάζονται να πληρώσουν όσοι "πιάνονται" από ελέγχους του υπουργείου Οικονομικών ή και κατά τη διαδικασία παράδοσης των πινακίδων τους στις εφορίες.
Μπροστά στον κίνδυνο να χάσει εκατομμύρια το κράτος, από πολίτες που σχηματίζουν ουρές την τελευταία διετία για να καταθέσουν τις πινακίδες τους, τον Φεβρουάριο πέρυσι διατάχθηκε να γίνει αναδρομική διασταύρωση για να πιαστούν μερικοί που παρέλειψαν να πληρώσουν κάποια χρονιά για το "σήμα".
Μόνο από τους ελέγχους που έγιναν με έτος αναφοράς το 2008, εντοπίστηκαν 31.510 ιδιοκτήτες ΙΧ χωρίς σήμα τελών κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με τη διαδικασία οι φορολογούμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις και, αν διαπιστωθεί τελικώς πως έπρεπε να πληρώσουν τα τέλη οι ίδιοι ή άλλοι ιδιοκτήτες, τους καταλογίζονται αναδρομικά τα ποσά και με τόκο.
Από τους 31.510 περιπτώσεις που εντοπίστηκαν, σε απολογία προσήλθαν οι 26.010, ενώ οι υπόλοιποι ακόμα αναζητούνται.
Τα περισσότερα μάλιστα περιστατικά φοροδιαφυγής παρατηρούνται στην επαρχία.

Ποια είναι τα πρόστιμα
- Για τα Ι.Χ. επιβατικά και μοτοσικλέτες, καθώς και τα τύπου Jeep:
- Για οχήματα στα οποία αναλογούν τέλη κυκλοφορίας κατώτερα των 30 ευρώ, το πρόστιμο ανέρχεται σε 30 ευρώ.
- Για οχήματα στα οποία αναλογούν τέλη κυκλοφορίας ανώτερα των 30 ευρώ, το πρόστιμο ανέρχεται στο ύψος των τελών κυκλοφορίας (προσαύξηση 100%).
- Επιπλέον, σε περίπτωση μη καταβολής ή εκπρόθεσμης καταβολής του ειδικού φόρου αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, επιβάλλεται από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. και πρόστιμο 1% επί του οφειλόμενου ειδικού φόρου για κάθε μήνα καθυστέρησης (με ανώτατο όριο το 100% του βεβαιωμένου ποσού ή δηλαδή το τετραπλάσιο του τέλους που δεν καταβλήθηκε).
- Στην περίπτωση που το όχημα απαλλάσσεται από τέλη κυκλοφορίας, το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη προμήθεια του ειδικού σήματος είναι ίσο με ½ των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στον κυλινδρισμό του κινητήρα , με ελάχιστον ποσό τα 30 ευρώ.

Σε περίπτωσης συνιδιοκτησίας, για τα τέλη κυκλοφορίας και το πρόστιμο ευθύνονται όλοι οι συνιδιοκτήτες.
Αν το συνολικό ποσό της βεβαίωσης ξεπερνά τα 150 ευρώ, καταβάλλεται σε έξι ίσες μηνιαίες δόσεις.
Η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση της οφειλής και κάθε μία από τις επόμενες, την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα των αντιστοίχων μηνών που ακολουθούν.


ΑΝΑΝΕΩΣΗ 1
ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Ψηφίστηκε στις 28 Ιουλίου στην Ολομέλεια της Βουλής, τροπολογία που αφορά τη δήλωση κατεστραμμένων οχημάτων προ 2004.

Με την εν λόγω τροπολογία καλύπτεται κενό στη νομοθεσία που είχε δημιουργηθεί με Προεδρικό Διάταγμα του 2004, το οποίο προέβλεπε ότι η διαδικασία δήλωσης κατεστραμμένων οχημάτων θα έπρεπε να πραγματοποιείται μέσα από μια εταιρία ανακύκλωσης.

Έτσι λοιπόν, δίνεται μια οριστική λύση στο πρόβλημα που υπήρχε με τους ιδιοκτήτες οχημάτων προ 2004, οι οποίοι πλέον, σύμφωνα με την τροπολογία, θα έχουν τη δυνατότητα με εύκολο τρόπο, μέσω μιας απλής υπεύθυνης δήλωσης στις Υπηρεσίες Μεταφορών των Περιφερειών, να δηλώνουν τα κατεστραμμένα οχήματά τους.

Με αυτόν τον τρόπο θα εξαλειφθούν οι περιπτώσεις άδικων προστίμων που απέρρεαν από την μη δήλωση των εν λόγω οχημάτων και κατ’ επέκταση θα απαλλαγούν οι πολίτες από μία ταλαιπωρία που, χωρίς λόγο, υφίσταντο, σύμφωνα με το υπουργείο.

Επιπρόσθετα, η ψηφισθείσα τροπολογία θα δώσει τη δυνατότητα να εκκαθαριστούν οι σχετικοί κατάλογοι των αρμοδίων υπηρεσιών.


ΑΝΑΝΕΩΣΗ 2

ΑΑΔΕ: Πότε και πώς σβήνονται τα πρόστιμα από τέλη κυκλοφορίας
Διαβάστε ΕΔΩ

157 σχόλια:

  1. ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΑΠΟΡΙΑ..ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ.Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2013-2014-2015 Κ ΤΩΡΑ ΤΟΥ 2016.ΗΤΑΝ ΑΝΕΡΓΟΣ,ΓΙ'ΑΥΤΟ Κ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΛΗ.ΤΩΡΑ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 1000 ΕΥΡΩ ΣΙΓΟΥΡΑ.ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ....ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ Κ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ?ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΑΖΕΜΕΝΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΕΧΟΥΜΕ Κ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Κ ΟΛΑ ΤΡΕΧΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατανοούμε το σοβαρό πρόβλημά σας, όμως τα αντίστοιχα πρόστιμα δεν θα τα γλιτώσετε. Παράδοση πινακίδων μπορείτε να κάνετε, αφού πληρώσετε τα τέλη των προηγούμενων ετών, τα οποία μπορείτε και να ρυθμίσετε σε δόσεις. Ρωτήστε στην εφορία που υπάγεστε, θα σας κατατοπίσουν. Κινηθείτε σύντομα γιατί κινδυνεύετε και από κατασχέσεις ή άλλες κυρώσεις.

      Διαγραφή
    2. Το αυτοκίνητο μπορεί να μεταβιβασθεί εαν χρωστάει τέλη?
      Εαν ναι, μεταβιβάζεται και το χρέος στον νέο ιδιοκτήτη?

      Διαγραφή
    3. Όχι, δεν μεταβιβάζεται. Όταν γίνεται αγοραπωλησία για να μεταβιβαστεί το όχημα προσκομίζεται από την εφορία βεβαίωση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας όλων των προηγούμενων ετών.

      Διαγραφή
    4. Κατ' αρχάς καλησπέρα σε όλο το κόσμο και προκαταβολικά ένα ευχαριστώ σε όλους όσους μπούν στην διαδικασία να διαβάσουν όλο αυτό το κατεβατό....Έχω ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα....Έχω μπεί στην διαδικασία αγοράς ενός φορτηγού το οποίο άνηκε σε εταιρία η οποία έχει κλείσει και είχαν παραδώσει πινακίδες.Όταν χρειαστήκαμε βεβαίωση τελών κυκλοφορίας για την μεταβίβαση μας είπαν ότι φαίνονται απλήρωτα κάποια τέλη κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να έχουμε κολλήσει εκεί....το θέμα μου είναι το εξής,ο ιδιοκτήτης επιμένει ότι έχουν πληρωθεί κανονικά αλλά δυστυχώς δεν έχει κρατήσει τα αντίγραφα πληρωμών για να το αποδείξει(αφορά χρονιές που γινόταν στην εφορία οι πληρωμές επομένως δεν γίνεται να πάρει κάποια κίνηση απο τράπεζα).Γνωρίζει κανείς πως μπορεί να αποδειχθεί ότι ο άνθρωπος έχει πληρώσει ή έστω πως να πάρουμε την βεβαίωση τελών για να γίνει η μεταβίβαση;;;

      Διαγραφή
    5. Αν η διαδικασία των πληρωμών έχει γίνει σωστά στην εφορία - έχουν δηλαδή καταχωρηθεί σωστά ο αφμ, ο αρ.κυκλ. και το έτος σε κάθε μία πληρωμή και εφόσον μιλάμε για έτη όπου λειτουργούσε το taxis, τότε οι πληρωμές θα πρέπει να εμφανίζονται κανονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Οχημάτων και η εφορία θα μπορεί να δώσει βεβαίωση.Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να αναζητηθεί πιθανό λάθος στο αφμ ή στον αρ,κυκλ ή στο έτος ή να αναζητηθούν οι πληρωμές μέσω του υποσυστήματος των Εσόδων της εφορίας

      Διαγραφή
  2. Αν υποθεσουμε οτι καποιος χρωσταει παλια τελη κυκλοφοριας και παιρνει της φετινης χρονιας τα παλια μενουν ακομα μεσα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι κατανοητή η ερώτηση. Παρακαλούμε διευκρινίστε τι εννοείτε...
      Πάντως, αν πληρώσεις μόνο τα φετινά και χρωστάς προηγούμενα, εκείνα παραμένουν και συνεχίζουν να τοκίζονται και να ανατοκίζονται! Αν μπεις, μάλιστα, στον προσωπικό κωδικό σου στο taxis θα τα δεις...

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα,είχα ένα αυτοκίνητο πριν 6χρονια κ χρωστάω 2 τέλη 10-11. Πρόσφατα έκανα κάποιες ρυθμίσεις στο taxis.net κ δεν είδα πουθενά χρωστούμενα τέλη!!

      Διαγραφή
    3. ΕΧΩ ΧΩΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2005 .ΕΙΧΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΕΝΑ RUV 2000 ΚΥΒΙΚΑ. ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΑΠΟ ΤΟΤΕ. ΤΟ ΠΗΡΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΕ. ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΟ 50% ΕΙΝΑΙ ΣΤ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ. ΟΠΟΤΕ ΤΟΝ ΕΒΡΙΣΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ,ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ. ΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2010. Μ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΟΥΜΑΙ ΣΥΝΗΠΕΥΘΥΝΗ (ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ) Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΛΗΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ. ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΚΑΙ ΜΕΤΑ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩΩ??? ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ...

      Διαγραφή
    4. Αφού έχεις υπεύθυνη δήλωση στα χέρια σου, μπορεί να ξεκαθαρίσει την κατάσταση ένας δικηγόρος.

      Διαγραφή
    5. δηλωσετο κλεμενο κ αστον να κουρευετε

      Διαγραφή
  3. Kalispera! Signomi gia ta greeklish, den exo ellinika sto pliktrologio. Exo stin katoxi mou mixani 850cc (telos 120euro) k meno sto eksoteriko ta teleutaia xronia. Exo aplirota teli apo to 2013. Skeftika na tin epistrepso Ellada k na tin pouliso. Prepei na pliroso me ta prostima 240x4=960 euro. Exo 2 erotiseis: 1)Ta anadromika pou einai mexri 600 euro, ti einai? Epipleon apo ta 960 i plirono to poli xrei os 600(pou tetoia tixi..)? 2)An den katatheso pinakides, den pliroso k i mixani meinei akiniti, ti kiroseis exo? Euxaristo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Κατ΄ αρχήν θα πρέπει να μάθεις το ακριβές ποσό που χρωστάς. Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις στο προσωπικό σου προφίλ του Taxis αν έχεις κωδικούς πρόσβασης και κάνεις φορολογικές δηλώσεις στην Ελλάδα. Αλλιώς, πρέπει να ρωτήσεις στην εφορία που είναι δηλωμένη η μηχανή. Πάντως, πινακίδες ΔΕΝ μπορείς να παραδώσεις αν δεν έχεις πληρωμένα ΟΛΑ τα προηγούμενα τέλη κυκλοφορίας. Αυτό σημαίνει ότι ο λογαριασμός θα ανεβαίνει!

      Διαγραφή
    2. Euxaristo poli gia tin apantisi!Auto pou den ksero einai ti kiroseis mporei na exo an den katatheso pinakides k den pliroso k ta xreh. Tha ftasei oso ftasei k mporei na katasxesoun ti mixani h tha zitisoun kapoia stigmi to xreos mono?

      Διαγραφή
    3. Όταν χρωστάς στο Δημόσιο, μπορούν να σου κατασχέσουν πιθανές τραπεζικές καταθέσεις, ακόμη και την ΠΡΩΤΗ κατοικία σου, ανεξαρτήτως του λόγου που χρωστάς! Μέχρι και ένταλμα σύλληψης βγαίνει από την εισαγγελία, αναλόγως, βέβαια, του ύψους χρέους...

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα.
    Σε περιπτωση συνιδιοκτησιας αυτοκινητου 50%μ τα απλήρωτα τέλη και πρόστιμα χρεώνονται και στους δυο; Αν ναι το ποσο μπορει να εξοφληθει απο τον ενα μονο;και αν δεν πληρωθει απο ποιον μπορει να παρακρατησει χρηματα η εφορια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα.Χρωστάω τέλη κυκλοφορίας 2015-16.Καταρχήν πως θα δω στο taxis το συνολικό ποσό που οφείλω στην εφορία;δεύτερον,μπαίνουν σε κάποια ρύθμηση;τρίτον,σε ενδεχόμενο έλεγχο απο τροχαία εκτός απο πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας που απο ότι διάβασα σε ανεπίσημες σελίδες παρακρατούνται,υπάρχει και κάποιο πρόστιμο χρηματικό στην τροχαία;θα το εκτιμούσα πολύ αν μου απαντήσετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Σωτήρη. Καλύτερα να πας το συντομότερο στην εφορία που ανήκεις για ρύθμιση. Εκεί θα μάθεις το συνολικό ποσό με τις προσαυξήσεις, αλλά και τις δόσεις που μπορείς να κάνεις. Στο Taxis αναφέρεται το ποσό που χρωστάς. Μπες με τους κωδικούς σου ψάξε στις οφειλές και θα το βρεις. Επιπλέον πρόστιμο θα επιβαρυνθείς αν σε σταματήσει η Τροχαία για έλεγχο, με ταυτόχρονη παρακράτηση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας.

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ πολύ!Θα πάω την Δευτέρα κιόλας....

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα σας!Πήγα την Δευτέρα στην ΔΟΥ.Μου είπαν οτι τα περσινά μπορούν να τα βεβαιώσουν(δεν ήταν βεβαιωμένα ούτε τα φετινά ούτε τα περσινά τέλη)για να προβώ σε ρύθμιση 12 δόσεων αλλά με τα φετινά δεν γίνεται παρα μόνο να τα πληρώσω με το πρόστιμο και μετά να πάω να ρυθμίσω τα περσινά....εγώ μόλις πλήρωσα με web banking τα φετινά και εκτύπωσα το χαρτι να το έχω μαζί μου σε ενδεχόμενο έλεγχο απο την τροχαία....με τα περσινά απο ότι καταλαβαίνω δεν έχω πρόβλημα με την τροχαία,οπότε τα αφήνω να βεβαιωθούνε απο μόνα τους γιατί περιμένω και επιστροφή φόρου και ίσως ισοψηφιστούνε...αν όχι τότε θα πάω να τα βεβαιώσω για να ισοψηφιστούνε....εσείς τι λέτε;

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα Σωτήρη. Η δημοσίευσή σου βοηθά και άλλους για τη διαδικασία. Όσο για τον συμψηφισμό είναι μια ιδέα, όμως υπάρχει περίπτωση να σου κατάσχουν το ποσό από πιθανό τραπεζικό λογαριασμό, κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει το ΥΠΟΙΚ, σε αρκετές περιπτώσεις. Όμως, αλήθεια, αν έχεις το ποσό, γιατί δεν το δίνεις να ξενοιάσεις; Αύριο, αν θέλεις να πουλήσεις το αυτοκίνητο, δεν θα μπορείς αφού χρειάζεται ενημερότητα για όλα τα παλαιά τέλη...

      Διαγραφή
  6. Το αυτοκίνητο δεν το πουλάω για κανέναν λόγο.Απλά λέω να μην μπω σε διαδικασία ρύθμισης προτού βγεί η εκαθάριση με την επιστροφή φόρου...αν δώ οτι δεν συμψηφίζονται τότε μόνο θα παω να τα βεβαιώσω για να κάνω ρύθμιση...ευχαριστώ την σελίδα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σας. Έχω ένα σοβαρό πρόβλημα με 1 αυτοκίνητο που είχα πουλήσει το 2006 και η μεταβίβασή έγινε σε γραφείο μεταβιβάσεων.φέτος άλλαξα λογιστεί και μου είπε ότι το αυτοκίνητο είναι ακόμα στο όνομα μου. Και όντως. Δεν έγινε ποτέ η μεταβίβαση.τα τέλη κοικλοφοριας υπάρχει τρόπος να τα γλιτώσω; 2700 το ποσό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έχεις τα χαρτιά που αποδεικνύουν ότι το πούλησες να τα πας στην εφορία. Ο λογιστής σου δεν σε συμβούλεψε για τις ενέργειες που πρέπει να κάνεις; Γιατί δε ρωτάς στο γραφείο μεταβιβάσεων τι έχει συμβεί; Σε απατεώνες το πούλησες;

      Διαγραφή
    2. Πήγα στο γραφείο και βρήκα τα χαρτιά και μου είπαν ότι η μεταβίβαση δεν έγινε γιατί ζήτησαν από τον αγοραστή να τους πάει το κτεο πράγμα που δεν έγινε και έτσι έμεινε στο όνομα μου χωρίς να με ενημερώσει κάνει.Και τώρα δεν ξέρω τι να κάνω

      Διαγραφή
    3. Έχεις υπεύθυνη δήλωση του αγοραστή οτι του πούλησες το αυτοκίνητο; Επικοινώνησες μαζί του; Τώρα μάλλον δικηγόρο χρειάζεσαι;, Σοφοκλή...

      Διαγραφή
    4. Έχεις υπεύθυνη δήλωση του αγοραστή οτι του πούλησες το αυτοκίνητο; Επικοινώνησες μαζί του; Τώρα μάλλον δικηγόρο χρειάζεσαι;, Σοφοκλή...

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα σας,
    Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
    Αν κάποιος χρωστάει τέλη κυκλοφορίας για τα 3 τελευταία έτη και τα βάλει σε ρύθμιση στην εφορία π.χ 24 δόσεις, μπορεί να κάνει μεταβίβαση του αυτοκινήτου πριν τη λήξη των δόσεων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασίλη, για την μεταβίβαση αυτοκινήτου είναι απαραίτητη η προσκόμιση από την εφορία βεβαίωσης εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας ΟΛΩΝ των προηγούμενων ετών. Από τη στιγμή που θα κάνεις ρύθμιση, μάλλον θα σου δώσουν τη βεβαίωση. Ούτως ή άλλως θα πας στην εφορία. Ρώτα εκεί...

      Διαγραφή
  9. Η βεβαίωση εξόφλησης δίδεται στο τέλος των δόσεων των προηγούμενων ετών...την φετινή χρονιά πρέπει να την πληρώσεις εφαπαξ ποσό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σας θα ηθελα να ρωτησω μου ηρθε χαρτι οτι πριν 19 χρονια δεν εινα πληρωσει τελη κυκλοφοφοριας το 1997 κ 1999.δεν εχω φυσικα κρατημενα ουτε αποδειξη απο τοτε αλλα το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι απληρωτο.τι μπορω να κανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, το ίδιο συνέβη και στον φίλο μου σήμερα και ψάχνω στο Ιντερνετ πληροφοριες. Δυστυχως μέχρι στιγμής δεν βρίσκω καμία πληροφορία που να δείχνει πως υπάρχει άλλη λύση πέραν του να πληρωθούν τα τέλη ακόμα και αν τα έχετε όντως πληρώσει. Πατάνε στο ότι κανείς δεν κρατάει τόσο παλιές αποδείξεις. Οι απλοί πολίτες δεν θα βρουν ΠΟΤΕ το δικιο τους σε αυτή τη χώρα. Είναι όλα μία απογοήτευση πια. Εαν βρείτε κάποια λύση στο πρόβήμα παρακαλώ ενημερώστε με. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα, ενημερώθηκα στο taxis ότι έχω απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας για μηχανάκι το 2004, 2005 και 2006.
    Τη μηχανή που έχω την αγόρασα το 2010. Πως θα απόδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας;;
    Μπορώ να μάθω στοιχεία για το υποτιθέμενο μηχανάκι που είχα τότε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομοιοπαθείς είμαι. Σε στέλνουν από τη ΔΟΥ στο Μεταφορών να ζητήσεις ιστορικό οχήματος.

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα.Μηπως ξέρει κάποιος να μου πει...Έχω ένα μηχανάκι από το 2003 και κάθε χρόνο πέρνω το σήμα,σήμερα που πήγα όμως να καταθέσω τις πινακίδες μου είπαν ότι έχω απλήρωτο το σήμα του 2015 ενώ θυμάμαι ότι το είχα πληρώσει.Για κακή μου τύχη όμως δεν βρίσκω την απόδειξη.Μήπως ξέρει κάποιος αν υπάρχει τρόπος να βρω αν όντος είναι απλήρωτο όπως λένε;Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σου λένε "δεν πλήρωσες" και αν δεν βρίσκεις την απόδειξη, τότε... δύσκολα τα πράγματα. Πρέπει να τα (ξανα)πληρώσεις! Μήπως θυμάσαι με τι τρόπο τα πλήρωσες (τραπεζικό λογαριασμό,κάρτα;) μήπως βγάλεις άκρη...

      Διαγραφή
  13. Καλησπέρα σας,
    Έχω βάλει σε ρύθμιση τις οφειλές τελών κυκλοφορίας. Τελικά γνωρίζουμε αν δίνουν την βεβαίωση που χρειάζεται για να γίνει μεταβίβαση του αυτοκινήτου;
    Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλησπερα ειχα ενα αυτοκηνητο που ιταν εγκατελημενο κ ιταν να το παρει ο δημος αλα τελικα μετα απο χρονια εμαθα οτι δεν προλαωε να το παρει ο δημος αλα κλαπηκε,πιγα εκανα μινηση για κλοπη απο τοτε στην ασφαλεια κ την εκανα ,αλλα το αμαξη μου το διαγραψανε απο τωρα που εκανα την μηνηση κ οχι απο το 2007 που εχει κλαπει το αυτοκηνητο οπος γραφει και το χαρτι της ασφαλειας.μπορω να κανω κατι αλλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλησπερα κα ιχρονια πολλα.....Εχω μια μοτο 200cc ,περιπου το 1997-98(αν θυμαμε καλα) επαθε ζημια η μηχανη μου ειχε ερθει και το χαρτι να πληρωσω το σημα τοτε με σωστο ονομα αλλα λαθος επωνυμο..πιτσιρικας τοτε δεν ειχα ουτε αφμ δεν πηγα ποτε να πληρωσω τα τελη..φετος εκανα ανακατασκευη στην μηχανη και θα βγαλω και καινουρια πινακιδα γιατι δεν υπαρχη η παλια του..πληκτρολογησα το ΑΦΜ μου και την πινακιδα (την παλια) και μου γραφη πως ''Ο ΑΦΜ δεν εμφανιζεται ως ιδιοκτητης του οχηματος'' Τι μπωρω να κανω μπας και γλυτωσω κατι για ολα αυτα τα χρονια...??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μήνυμα σημαίνει ότι η άδεια κυκλοφορίας όπως εκδόθηκε από το Υπ. Μεταφορών δεν έχει το αφμ σου.Έτσι τη "γλύτωσες".Αν όμως θες να την κυκλοφορείς νόμιμα ή θέλεις να την πουλήσεις θα πρέπει να πληρώσεις όλα τα προηγούμενα τέλη αφού διορθώσεις στο Υπ Μεταφορών όλα τα λανθασμένα στοιχεία της άδειας σου.

      Διαγραφή
  17. kalhspera sas....sugnwmh gia ta greeklish aplws den exw ellhnika sto plhktr0l0gi0....exw mia erwthsh... 0 fil0s mou exei mia dialhmenh mhxanh apo tr0xai0 prin 12 me 13 xr0nia... ap t0te tn exei parathmenh stn ap08hkh t... tn eixe 3exasmenh t0sa xr0nia...exei kanei t la80s n min paradwsei pinakides....gnwrizei kap0i0s kap0ia lush??? t m00 p 3er0ume einai 0ti prepei n paei n plhrwsei ta telh kukl0f00rias g 0la auta t xr0nia kai t pr0sthmata... uparxei kap0i0 para8uraki h kati mhpws glutws0ume kap0ia xrhmata??? an gnwrizete kati....sas euxaristw p0lu...!!!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα. 'Ηθελα να ρωτήσω το εξής.
    Σήμερα μου ήρθε από τη ΔΟΥ Ψυχικού στην οποία ανήκω ένα (χειρόγραφο) ραβασακι "Πρόσκληση για οφειλή τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτου" για το έτος 2012.
    Δεδομένου ότι:
    1. Τα τέλη του 2012 τα έχω πληρώσει (πέρναμε τότε εκείνα τα γκρι αυτοκόλλητα), αλλά πλέον δεν έχω την απόδειξη ούτε το αυτοκόλλητο
    2. δεν μπορώ να βρω ηλεκτρονικά στο gsis τίποτα για τα τέλη πριν το 2013
    3. το αυτοκίνητο το πούλησα κανονικά και νόμιμα στα τέλη του 2014 και δεν είναι πλεόν στην κατοχή μου
    Πώς μπορώ να αποδείξω ότι τα έχω πληρώσει?
    Έχετε κάποια ιδέα για το πώς πρέπει να κινηθώ (πριν πάω στη ΔΟΥ να συγχυστώ)...;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ΔΟΥ δεν θα την αποφύγεις, Μελίνα. Βρες αν έχεις κάποια αποδεικτικά από την πώληση του αυτοκινήτου (κάποια υπεύθυνη δήλωση). Αν όχι, πρέπει να βρεις τη φορολογική δήλωσή σου όπου αναφέρεται η πώληση. Έτσι, απευθυνόμενη στον αρμόδιο υπάλληλο της ΔΟΥ (ή και στον διευθυντή) θα τον πείσεις ότι μεταβιβάστηκε νόμιμα και, άρα, όλα ήταν ok αφού έπρεπε για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης να αποδεχθεί ότι τα τέλη όλων των προηγούμενων ετών είχαν καταβληθεί.
      ΥΓ. Μήπως μπορείς να βρεις το αγοραστή, να σου δώσει μια υπεύθυνη δήλωση αγοράς καθώς και μια επικυρωμένη φωτοτυπία της άδειας που είναι στο όνομά του; Εκεί αναφέρεται και η ημερομηνία μεταβίβασης.
      Καλή τύχη...

      Διαγραφή
  19. Καλησπερα δεν εχω πληρωσει τα τελη κυκλοφοριας του 2016 ,και το ποσο του προστιμου εχει συγχωνευθειν με καποιες παλαιοτερες ωφειλες, το ποσο τωρα ειναι γυρω στις 5.000.00 με 6.000.00 χιλ. ευρω .
    Το ερωτημα ειναι το εξης εφοσον το προστιμο απο τα τελη κυκλοφοριας συγχωνευθηκαν με τις παλαιοτερες οφειλες, εγω μπορω να το πουλησω το αυτοκινητο? Και αν αυτο δεν γινεται υπαρχει ρυθμιση εξοφλησης μεσω δοσεων? και ποσες δοσεις μπορουν να μπουν?
    Σας ευχαριστω πολυ και περιμενω νεα σας ωστε να τι θα πρεπει να κανω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σίγουρο είναι ότι ΔΕΝ μπορείς να πουλήσεις το αυτοκίνητο αφού κατά την μεταβίβαση απαιτείται βεβαίωση καταβολής των τελών κυκλοφορίας όλων των προηγούμενων ετών. Μπορείς, πάντως, να πληρώσεις μόνο τα τέλη του 2016 (μαζί με το αντίστοιχο πρόστιμο, βέβαια) και να το πουλήσεις έχοντας πλέον τη βεβαίωση εξόφλησης. Εκτός αν και τα υπόλοιπα χρέη αφορούν το συγκεκριμένο όχημα. Ρυθμίσεις γίνονται. Ρώτα τον λογιστή σου για τα διαδικαστικά.

      Διαγραφή
    2. Οχι τα υπολοιπα χρεη δεν εχουν καμια σχεση με τελη κυκλοφοριας, τωρα δεν μπορω να καταλαβω για τι συγχωνεφθηκαν ολα μαζι.
      Μηπως ξερετε αν ισχυουν ακομα οι 100 δοσεις???

      Διαγραφή
  20. Καλησπερα πηγα στην εφορια και μου ειπαν οτι επειδη τα τελη του 16 εχουν συγχωνεφθει με τις παλαιες οφειλες, Αποα τωρα και στο εξης γινεται διακανονισμος μονο 12 μηνιαιων δοσεων ανεξαρτητου ωφειλεις, και οτι οι 100 δοσεις δεν ισχυουν πλεον, γνωριζεται κατι αλλο εσεις? γιατι ο συγκεκριμενος που μιλησα δεν ειχε και πολυ ορεξη για κουβεντα ηταν παρα πολυ κουρασμενος στις 11-30 το πρωι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι 100 δόσεις δεν ισχύουν, πλέον. Κάτι ακούγεται για νέο νομοσχέδιο φορολογικών εκκρεμοτήτων αλλά δεν είναι σίγουρο πόσο θα διευκολύνει.
      Ρώτησε λογιστή.

      Διαγραφή
  21. Έξω από το σπίτι μου είναι παρκαρισμένο ένα αυτοκίνητο εδώ και 4 χρόνια. Από όσο ξέρω για να έχεις ένα αμάξι παρκαρισμένο σε δημόσιο χώρο πρέπει να έχεις πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας. Μπορώ να ρωτήσω κάποια δημόσια υπηρεσία αν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας για το συγκεκριμένο αμάξι. Αυτός έχει γνωστούς στον Δήμο και όταν πάω δεν ασχολούνται μαζί μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν το όχημα έχει πινακίδες, τότε σημαίνει ότι πληρώνει τέλη κυκλοφορίας (ή δεν πληρώνει ως... μπαταχτσής και κάποια στιγμή θα το βρει μπροστά του). Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις κάτι, ιδίως αν είναι παρκαρισμένο σωστά (να μην έχει ανέβει σε πεζοδρόμιο, να μην είναι πάνω στη γωνία διασταύρωσης ή δε διάβαση, να μην υπάρχει πινακίδα απαγόρευσης στάθμευσης κλπ). Αν δεν έχει πινακίδες, τότε φωτογραφήστε το, περιγράψτε σε ποιο σημείο βρίσκεται και στείλτε μας φωτογραφίες και περιγραφή να το αναδείξουμε ως πρόβλημα μέσω δημοσιεύματος...

      Διαγραφή
  22. καλησπερα....οταν μπαινω στο ταχις νετ και παταω κατασταση οχηματων...μου βγαζει τα τελη τα τρεχων που χρωσταω η ολα πχ τα παλια απληρωτα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κάποιος έχει παρκάρει έξω από το σπίτι μου εδώ και τρία χρόνια. Το Αυτοκίνητο είχε πινακίδες και έτσι δεν μπορούσα να του κάνω τίποτα. Από την περασμένη εβδομάδα έχει βγάλει τις πινακίδες και μέσο κοινού γνωστού μου είπε ότι αν τον καταγγείλω στη δημοτική αστυνομία ώστε να θεωρηθεί το αυτοκίνητο εγκαταλειμμένο θα το μετακινήσει 10 εκατοστά πιο πάνω προκειμένου να μην το πάρει η Δημοτική αστυνομία.
    Ερώτηση
    Μπορεί να μετακινεί το αμάξι του λίγο πιο πάνω η πιο κάτω ώστε να μην θεωρείτε εγκαταλειμμένο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αν παρέδωσε πινακίδες έχει υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτει δικό του χώρο (ή παραχωρηθέντα, πάντως ΟΧΙ δημόσιο) παρκαρίσματος του ακινητοποιημένου οχήματος. Επομένως η αστυνομία θα του ζητήσει τα αποδεικτικά κατάθεσης πινακίδων.
    Επίσης η μετακίνηση κατά... 10 εκατοστά δεν δείχνει μετακίνηση αφού οπτικά (και ουσιαστικά) θα παραμένει στο ίδιο σημείο...
    Παρούσης της αστυνομίας δεν θα μπορεί να το μετακινήσει αφού δεν έχει πινακίδες. Εκτός αν δεν τις παρέδωσε και τις έχει στη διάθεσή του, για να τις τοποθετεί και να αποδεικνύει ότι το όχημα μετακινείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. απαντησε του οτι θα μετακινεις εσυ και την δημοτικη αστυνομια 10 εκατοστα πιο πανω....μα ελεος πια με κατι τετοια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα έχω μια μηχανή BMW r51 παρατημένη από το 1973 δεν έχουν κατατεθεί οι πινακίδες πως μπορώ να δω αν χρωστάει κάτι γιατί σκέφτομαι να την επαναφέρω .υπάρχει πιθανότητα να μου βεβαιωθουν τα πρόστιμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπορεί να σου ζητηθούν τα τέλη της τελευταίας 20ετίας γιατί τα παλαιότερα δεν έχει δικαίωμα να τα ζητά η εφορία, εφόσον βέβαια δεν έχεις αποδείξεις πληρωμής ή δεν υπάρχουν σχετικές ηλεκτρονικές πληροφορίες στη ΔΟΥ

      Διαγραφή
    2. μπορεί να σου ζητηθούν τα τέλη και τα πρόστιμα της τελευταίας 20ετίας
      γιατί τα παλαιότερα δεν έχει δικαίωμα να τα ζητά η εφορία,
      εφόσον βέβαια δεν έχεις αποδείξεις πληρωμής ή δεν υπάρχουν
      σχετικές ηλεκτρονικές πληροφορίες στη ΔΟΥ

      Διαγραφή
  27. Καλησπερα ΕΧΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ Κτεο απο το 2008 τι μπορω να κανω τωρα για να κυκλοφορισω τ αυτοκινητο μου στο χρονο το κυκλοφωρω μονον 5 μηνες και μετα φευγω στο εξωτερικο οου διαμενω με σιγουρια Μαρτυρες οτι το κυκλοφορω μονον 5 μηνες .Μπορω να το περασω ΚΤΕΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ θΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΟΛΑ ΜΑΖΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλημέρα. Η Τροχαία λόγω παράβασης μου κράτησε τις πινακίδες από το 2004.Σήμερα η εφορία ζητά αναδρομικά τέλη κυκλοφορίας για όλα τα έτη που πέρασαν. Τί πρέπει να κάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. καλησπερα. μου ηρθε σημερα χαρτι οτι χροσταω τελη κυκλοφοριας του 2014 απο μηχανη. την μηχανη την αγορασα 11.2013 και εννοειται οτι εχω πληρωσει τα τελη. την αποδειξη φυσικα και δεν την εχω κρατησει. υπαρχει τροπος να βρω με καποιο τροπο την αποδειξη? ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί "εννοείται" ότι πλήρωσες το 2014 όταν την έχεις αγοράσει το 2013...; Και γιατί "φυσικά" λες ότι πέταξες την απόδειξη (εμείς έχουμε κρατημένες ΟΛΕΣ τις αποδείξεις πληρωμής των τελών, τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας, ακριβώς για να αποδείξουμε ότι τα... χώσαμε, αν αμφισβητηθεί από το ανοργάνωτο κράτος μας).
      Αν δεν βρεις, λοιπόν, την απόδειξη και όσο δεν πληρώνεις θα τοκίζεται το ποσό, ενώ κάποια στιγμή θα σου γίνει και κατάσχεση από τραπεζικό λογαριασμό που, πιθανόν, έχεις. Πάνε μέχρι την ΔΟΥ που ανήκεις και ψάξε, μήπως βρεις άκρη...

      Διαγραφή
  30. Παρακαλω μια πληροφορια αν γνωριζει καποιος εχω ενα παπι το οποιο ηταν σε ενα υπογειο απο το 1990 αλλα λογω του οτι ειναι οτι απομεινε αποφασισα να το βγαλω ξανα για κυκλοφορια αλλα τελη και τα υπολοιπα τι κανω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλημέρα έχω ένα αυτοκίνητο το οποίο αγόρασα μεταχειρισμένο το 2003 κ η άδεια κυκλοφορίας του έγινε το 2001,τώρα που θέλω να πάω να το πουλήσω, έστειλα έναν φίλο μου με εξουσιοδότηση στην εφορία,για να μου βγάλει τη βεβαίωση των τελων αυτοκινήτου όλων των χρόνων κ του είπαν ο,τι το 2001 δεν πληρώθηκαν τα τέλη που ανήκαν στον προηγούμενο ιδιοκτήτη κ ο,τι πρέπει να τα πληρώσω εγώ μαζί με το πρόστιμο. Τι πρέπει να κάνω υπάρχει λύση γιατί είναι παράλογο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλημέρα σας !!!! Έχω ένα αυτοκίνητο το οποίο το είχα αγοράσει μεταχειρισμένο το 2003 η έκδοση άδειας κ το αυτοκίνητο είναι του 2001. Τώρα που θέλω να το πουλήσω, έστειλα έναν φίλο μου με εξουσιοδότηση στην εφορία για να μου πάρει τη βεβαίωση των τελων κυκλοφορίας όλων των χρόνων κ του είπαν ο,τι δεν έχουν πληρωθεί του 2002 που είναι του προηγούμενου ιδιοκτήτη κ πρέπει να τα πληρώσω εγώ μαζί με το πρόστιμο. Υπάρχει κάποια λύση ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλησπέρα για ΙΧ που ανήκε στον πατέρα μου δεν έχουν πληρωθεί τέλη εδώ και 5 χρόνια , έχει αποβιώσει εδώ και πέντε χρόνια .Την πρώτη χρονιά πήγα στην εφορία να τα πληρώσω και δεν με άφησαν διότι ο κάτοχος ήταν αποθανών .Σημείωση Δεν έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς αλλά ούτε αποποίηση στο εύλογο χρονικό διάστημα που θα έπρεπε. Θα έρθουν μέσω εφορίας ?μιας και δηλώνουμε το μερίδιο από το αυτοκινητικό κανονικά και εγώ κα τα άλλα δύο Μέλη τς οικογένειας μου .Τι ακριβώς πρέπει να κάνω ?αποδοχή και Μετά μεταβίβαση ? Φαντάζομαι λογικά δεν υπάρχει ελαφρυντικό επειδή ο κτχ δεν είναι εν ζωή .Υπάρχουν νόμιμοι κληρονόμοι παρόλο που δεν έχει γίνει επίσημη αποδοχή, εφόσον δεν έγινε αποποίηση είναι "πανω" μας .Ευχαριστώ εκ των προτέρων (μου έκανε τρομερή εντύπωση που δεν να τα αφήνουν να πληρώσω )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, πρέπει να γίνουν οι διαδικασίες αποδοχής κληρονομιάς για να προχωρήσουν όλα. Δεν σου είπαν στη ΔΟΥ τι πρέπει να κάνεις; Ρώτησε τον δικηγόρο ή συμβολαιογράφο που θα αναλάβει τη διεκπεραίωση αποδοχής κληρονομιάς.

      Διαγραφή
  34. Καλησπέρα , ειχα ενα μηχανάκι 200cc το οποίο έχει δοθεί παλιοσίδερα εδώ και περισσὀτερο απο 20 χρόνια δυστυχώς λόγω τροχαίου (ευτυχώς οχι σοβαρού) δεν φτιαχτηκε και δεν έγινε διαγραφή . ΔΕν ερχονταν τέλη και αδράνεισα . Προ ημερών ήρθε ένα πρόστιμο για ανασφαλιστο όχημα 250Ε . Τι μπορώ να κάνω ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Είχα μια μηχανή έκανα ηπεφθινη δήλωση στο κεπ και ο αγοραστής δεν έκανε μεταβίβαση ποτέ δεν μπορώ να τον βρω τη μπορεί να γίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δεν έχει γίνει η μετάβαση σε μηχανή που έχω δόση δεν μπορώ να βρω τον αγοραστή τη κανό βοήθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πούλησα μία μηχανή το έτος 2000 σε έναν έμπορο. Η μεταβίβαση από αυτόν δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, και σήμερα εμφανίζομαι (17 χρόνια μετά) εγώ ως ιδιοκτήτης. Δηλαδή τη μηχανή που πούλησα το έτος 2000 την έχει κάποιος (αδύνατο να ξέρω ποιός) και την κυκλοφορεί. Και φυσικά δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας ούτε ασφάλιση (μου ήρθε να πληρώσω το πρόστιμο των € 250. Έτσι το ανακάλυψα). Μπορείτε να με καθοδηγήσετε? Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπλέξιμο! Από επιπολαιότητα!
      Έχεις κάποιο χαρτί που να αποδεικνύει την πώληση;
      Ο έμπορος υπάρχει για να τον ρωτήσεις σε ποιον την πούλησε;
      Μάλλον θα χρειαστείς νομική βοήθεια για να ξεμπλέξεις.

      Διαγραφή
  38. Γεια σας ακριβώς δεν θυμάμαι 2007-2008 μου έκλεψαν μια μηχανή 105 κυβικά πήγα το δήλωσα στην αστυνομία αλλά αυτήν την δηλώσει δεν μπορούμε να την βρούμε!!!!Μου έστειλαν για ανασφαλιστρω και απλήρωτα όλα τα τέλη τόσα χρόνια τώρα τι κάνω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλημέρα έχω ένα αυτοκίνητο το οποίο αγόρασα μεταχειρισμένο το 2008 κ η άδεια κυκλοφορίας του έγινε το 1997,όταν κατέθεσα τις πινακίδες το 2012 με ενημέρωσαν ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν είχε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας του1997 τώρα που θέλω να πάρω τις πινακίδες , θα πρέπει να τα πληρώσω εγώ μαζί με το πρόστιμο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Γεια σας, πρόκειται για ένα αυτόκινητο που δεν έχουν κατατεθεί πινακίδες, με απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας του 2016 και 2017, ανασφάλιστο για το 2016 και 2017 και επίσης χωρίς κτεο για τα προαναφερόμενα ετη.

    1.Μπορώ να πληρώσω τα τέλη του 2017 μόνο, με οτι πρόστιμο προκύψει;
    2.Μπορώ να περάσω κτεο με ή χωρίς πρόστιμο για το τρέχων έτος (2017);
    3.Εφόσον γίνουν όλα τα παράπανω και ασφαλίσω το αυτοκίνητο θα είμαι εντάξει σε πιθανό έλεγχο της τροχαίας;

    Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
    Ανώνυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Πρέπει να πληρώσεις ΟΛΑ τα τέλη κυκλοφορίας που χρωστάς (2016 - 2017) με τις προσαυξήσεις. Όσο καθυστερείς οι προσαυξήσεις... προσαυξάνονται!
      2. ΚΤΕΟ περνάς αμέσως με την προσαύξηση καθυστέρησης
      3. Ασφάλισέ το αμέσως, αφού δόθηκε προθεσμία χωρίς επιβάρυνση μέχρι 14 Ιουλίου 2017

      Διαγραφή
  41. Kalispera...exw mia mixani 400 kivika pou tin exw se ena sinergio 12 xronia kai o mastoras den mou tin episkeyazi oute mou tib dini..exw apefthinthi kai stin astinonia prin 5 xronia gia to peristatiko...ta teli einai aplirota tora ti mporo na kano?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλησπέρα. Θα ήθελα την βοήθεια σας. Ο πατέρας μου έχει πεθάνει από το 2007. Το αυτοκίνητο το δηλώνει​ η μητέρα μου κανονικά στην εφορία έως τώρα. Τα τέλη κυκλοφορίας είναι πληρωμενα έως το 2009. Όλα αυτά τα χρόνια το αυτοκίνητο είναι σε ακινησία, δεν το χρησιμοποιεί κανείς λόγω εγκατάστασης στο εξωτερικό. Η άδεια κυκλοφορίας έχει χαθεί κ δεν μπορώ να βγάλω καινούργια ή να κάνω μεταβίβαση. Πηγαίνω εφορία μόνο με τον αριθμό πινακίδας? Θα μου βγάλουν τα τέλη για να τα βάλω σε ρύθμιση? Με βεβαιωμένη ρύθμιση θα μου δώσουν μια επανεκτυπωση άδειας κυκλοφορίας να κάνω ασφάλεια? Θέλουν ή δεν θέλουν λεφτά? Μια απάντηση παρακαλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΚΑΛΗΜΕΡΑ . ΕΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΑΓΟΡΑΣΑ ΑΜΑΞΙ ΜΕΤΑΧ/ΝΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2009.ΤΩΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ 2009 ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΤΟ ΣΗΜΑ Χ2.ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΕΠΕΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΧΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ο γιος μου ειχε το 1979 ένα μικρο μηχανακι 50ρι έκτοτε έφυγε στην Αγγλία και το μηχανακι παρέμεινε τι πρεπει να κανω, θα πληρωσω ή να καταθεσω την πινακιδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βέβαιο είναι ότι θα πληρώσετε. Για το συνολικό ποσό θα πρέπει να πάτε στην εφορία ή να το δείτε στο taxis αν έχετε κωδικούς πρόσβασης του γιου σας. Από εκεί και πέρα ή καταθέτετε πινακίδες (με εξουσιοδότηση του γιου σας) ή το πουλάτε (με εξουσιοδότηση και μεταβίβαση αμέσως, για να μη συνεχιστεί το χαράτσι).

      Διαγραφή
    2. καλησπέρα πενηντάρι είπε ο άνθρωπος...........τροχαία!

      Διαγραφή
  45. Καλησπερα.ειχα μια μηχανη μεγαλου κυβισμου με την οποια ειχα ατυχημα το 2005.η μηχανη πεταχτηκε στα σκουπιδια πινακιδες ολα.τωρα με τα ανασφαλιστα μου ηρθε ειδοποιηση.κανω μια δηλωση οτι η μηχανη δεν υπαρχει στη κυκλοφορια απο τοτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Πολλά παρόμοια περιστατικά διαβάζω! Βέσπα αγοράστηκε το '70, δωθηκε το '97 για απόσυρση σε ένα μάστορα συνεργείου υποτίθεται κ έως τότε όλα καλα με τα τελη, πληρωμένα κανονικά. Τώρα μου λένε ότι φαινονται στο σύστημα απλήρωτα τέλη για τα έτη 1998-2017. Σε αναζήτηση στο Μεταφορών η πινακίδα δεν υπάρχει πουθενά κ γενικότερα δεν είναι καταγεγραμμένο. Μάλιστα με καθοδήγηση ανώτερου με έστειλαν στην ασφάλεια να δηλώσω δήθεν κλοπή για να δικαιολογήσουν την απουσία των πινακίδων. Η δε εφορία εκτός του ότι την έχει περασμένη σαν 500 κυβικά (αδύνατον για βέσπα τόσο παλιά) επιμένει ότι στο ΑΦΜ μου υπάρχει η βέσπα. Θα εξετάσουν λέει αν γίνει δεκτή η κλοπή. Πώς θα αποδείξω ότι δεν έχω στην κατοχή μου το όχημα κ δεν φταίω αφού τόσα χρόνια πριν ήμουν συνεπής στην πληρωμή των τελων; Υπάρχει λύση; Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Καλησπέρα ήθελα να κάνω μια ερωτισει αγόρασα ένα αμαξη από Καλαμάτα και έρχομαι Αθήνα και βλέπω ότι χρωστάει δυο σήματα υπάρχει κάποιος τρόπος να κανεί το παιδί που το πείρα αποδοχή στα χρέη η κάποια ρυθμίσει για να μας δοσουν το χάρτη η πρέπει να ξεχρεώσι προτα τη ρυθμίσει σας ευχάριστο πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να γίνει η μεταβίβαση χρειάζεται πρώτα η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας ΟΛΩΝ των προηγούμενων ετών ή η ρύθμισή τους από τον κάτοχο του αυτοκινήτου, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Καλαματιανός. Αλλιώς, δεν πρόκειται να γίνεις ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που αγόρασες. Βέβαια, αυτό είναι κακό και για τον πωλητή, αφού ενώ εσύ δεν θα πληρώνεις τέλη, θα τα επιβαρύνεται αυτός. Παράλληλα, ό,τι κι αν συμβεί (π.χ. ένα ατύχημα) θα μπλέξει και ο Καλαματιανός! Πες του τα, αυτά, για να... αρχίσει να τρέχει και ίδιος, να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση...

      Διαγραφή
  48. τελη.απληρωτα.απο μηχανακι.με.ταστοιχεια.μου.που.δεν.ειχα.ποτε.πως.απαλασσομαι ποινικα.και.οικονομικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. εχω απληρωτα τα σηματα του 15 - 16 - 17 και θελω να τα πληρωσω με δοσεις .Ποια ειναι η διαδικασια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Πήγαινε στην εφορία που ανήκεις να σε κατατοπίσουν πλήρως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. γεια σας.Εχω παραδωστι τις πινακιδες εδω και τρια χροννια στην εφορια.Τωρα που θελω να πουλησψ το αμαξι και θα χρειαστουν τα τελη κυκλοφοριας ολων των ετων , τι γινεται με τα ετη που δεν πληρωσα επειδη ειχα παραδωστι τις πινακιδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη βεβαίωση εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας που θα χρειαστείς από την εφορία σου για να γίνει η μεταβίβαση, θα αναφέρεται το χρονικό διάστημα που το όχημα ήταν ακινητοποιημένο λόγω κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας. Επομένως, δεν θα έχεις πρόβλημα με την προϋπόθεση ότι όλα τα υπόλοιπα έτη τα τέλη κυκλοφορίας ήταν πληρωμένα.

      Διαγραφή
  52. Εχω ενα αυτοκινητο 1200 κυβικα.
    Εχω απληρωτα τα τελη του 14, 15, 16, 17,
    Ποσο ειναι το ποσο που θα πληρωσω με τις προσαυξησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Εχω κρατησει απο συνηθεια(το εκανα παντα)απο το 1999 ολα τα αυτοκολλητα σηματακια.Μου ηρθε χαρτι οτι χρωσραω καποιο σημα απο καποιο ετος.Δεν ξερω ποιο ,θα παω εφορια και θα μαθω.Ποτε δεν αφησα απληρωτα τελη.Το αυτοκινητο πουληθηκε απο το 2006 κανονικα στην εφορια.Εχουμε τρελαθει...θα δεχτουν το αυτοκολλητο(τα ξεκολλαγα παντα με φωτια)ως αποδειξη?Εχω και φωτο του αυτοκινητου τυχαιες της εποχης που φαινεται στο παρμπριζ το σημα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. καλησπερα.μου εχουν κλέψει τη μοτ/τα απο το 2005 και τη δηλωσα το 2017.εχω πληρωσει τα τέλη του 2006 και απο εκει και περα δε ξαναπληρωσα.θα πληρωσω πρόστιμο;πως μπορω να αποδειξω οτι πληρωσα το 2005;απο που θα πάρω βεβαιωση πληρωμής;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ο αδελφός μου απεβίωσε το 2010. Όταν κάναμε αποδοχή κληρονομιάς το μόνο περιουσιακό στοιχείο που γνωρίζαμε ήταν το πατρικό μας σπίτι το οποίο και αποδεχτήκαμε, και επίσης πληρώσαμε μια οφειλή του περίπου 500 ευρω στην εφορία.
    7 χρόνια μετά μου κάνουν κατάσχεση στον τραπεζικό λογαριασμό μου και μου έστειλε κατασχετήριο για 25000 ευρώ για απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας για 15 μηχανάκια και για ένα αυτοκίνητο από το 2002. Περιουσιακά στοιχεία τα οποία ποτέ δεν γνώριζα διότι δεν μέναμε στην ίδια πόλη, αλλά ούτε και η εφορία έστειλε ποτέ κάποια ειδοποίηση...Φυσικά αυτά δεν υπάρχουν, ούτε βίδα...όταν πέθανε αφνίδια έγινε πλιάτσικο και τα περισσότερα τα έχουν πάρει οι γύφτοι για παλιοσίδερα απ΄ότι έμαθα!!!!τι κάνω προτού φουντάρω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΟΥ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟ 2005 ΚΑΙ ΤΟ 2008 ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΑΛΛΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΠΟ ΜΑΓΑΖΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑ ΟΤΙ ΧΘΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΝΑ ΔΩ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ 2018 ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΤΑΞΙΣ ΟΤΙ ΧΡΩΣΤΑΩ ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΜΗΧΑΝΗ Η ΠΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΝΤΕΥΩ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΩ ΦΥΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ Η ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΤΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΕΛΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΠΩΣ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΟΦΟΡΙΑΣ:
    Διαβάστε εδώ: http://thessbomb.blogspot.gr/2017/11/blog-post_2492.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Γεια σας το Φεβρουάριο του 2014 η τροχαία μου αφαίρεσε τη πινακίδα από το παπάκι για δύο χρόνια...η ερώτηση μου είναι τα τέλη του 2015 και 2016 εφόσον η πινακίδα και την άδεια την είχε η τροχαία τα πληρώνω κανονικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Καλησπέρα,θα ήθελα να ρωτήσω ότι σε περίπτωση που αναγράφεται στην αρμόδια ΔΟΥ της περιοχής ότι χρωστάω το έτος 2010 και 2011 ενώ εγώ τα έχω πληρώσει και έχω το εκάστοτε σήματα στην κατοχή μου αλλά όχι και τις αποδείξεις αγοράς αυτών,σε αυτή την περίπτωση λοιπόν γνωρίζετε αν θα βρω το δίκιο μου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Θελω να πληρωσω τα τελη κυκλοφοριας του 2018 αλλα το αυτοκινητο ειναι στο ονομα του πατερα μου ο οποιος εχει πεθανει 9 μηνες πριν. Δεν υπαρχει διαθηκη-δεν υπαρχει μεταβιβαση. Μπορω να τα πληρωσω ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, να τα πληρώσεις. Έτσι δεν θα υπάρχουν εκκρεμότητες όταν κάνεις αποδοχή κληρονομιάς. Άλλωστε, τώρα, εσύ δεν κυκλοφορείς το αυτοκίνητο...;

      Διαγραφή
  62. γεια σας. θα ηθελα να ρωτησω το εξης. θελουμε να κανουμε μεταβιβαση στο αυτοκινητο μας σε αλλον αλλα μας ειπαν οτι δε γινεται επειπδη υπαρχουν απληρωτα τελη κυκλοφοριας.. για τη συγκεκριμενη ομως οφειλη εχει γινει ρυθμιση απο το 2015 και απο τοτε εχει πληρωθει τουλαχιστον το 50% της οφειλης. η ΔΟΥ δε θα μας δωσει το χαρτι που χρειαζομαστε εφοσον εχει γινει ρυθμιση για τα τελη; πρεπει να πληρωσουμε εφαπαξ το οφειλομενο ποσο και μετα να μας εκδοσει το χαρτι; και το χαρτι το συγκεκριμενο που χρειαζομαστε πως λεγεται; τι μπορω να κανω για να γινει η μεταβιβαση; σημειωση: απο τοτε που εγινε η ρυθμιση των τοτε απληρωτων τελων κυκλοφοριας , οι επομενες χρονιες ηταν ενταξει, τα σηματα πληρωνονταν κανονικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απάντηση μπορείς να πάρεις από τη ΔΟΥ, έστω και τηλεφωνικά αν δεν μπορείς να πας αυτοπροσώπως.

      Διαγραφή
  63. ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΟΥ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟ 2003,ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΑ ΝΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΕΙ...Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΟΨΕ(ΜΠΑΚΙΡΤΖΙΔΗΣ ΑΕ)ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥς ΠΛΑΙΣΙΟΥ(ΜΕΤΑ ΤΟ 2004 ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝΕ ΜΕ ΝΟΜΟ ΝΑ ΚΑΡΤΑΝΕ ΑΡΧΕΙΑ)ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΑΜΕΝΟ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΩ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ-ΑΔΕΙΑ(ΕΦΟΣΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ).Η ΕΦΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΤΑ ΤΕΛΗ 15 ΕΤΩΝ ΕΠΙ ΔΥΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΜΗΡΙΑΣ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟ ΠΟΣΟ(ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10000)ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ...ΤΙ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Καλησπέρα..Χρωσταω 3 έτη τέλη κυκλοφορίας προηγούμενων ετών..Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα πάω για ρύθμιση. .Ήθελα να ρωτήσω υπάρχει περίπτωση να κατασχεθουν χρήματα από τον λογαριασμό μισθοδοσίας του άντρα μου??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Καλησπέρα..Χρωσταω 3 έτη τέλη κυκλοφορίας προηγούμενων ετών..Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα πάω για ρύθμιση. .Ήθελα να ρωτήσω υπάρχει περίπτωση να κατασχεθουν χρήματα από τον λογαριασμό μισθοδοσίας του άντρα μου??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ΓΕΙΑ ΣΑς..μου ηρθε ειδοποιηση οτι χρωσταω τα τελα του 11,13,16...εγω ομως τα πληρωσα...οταν μου ηρθε το χαρτι...σιγουρη πως τα πληρωσα..παρεδωσα πινακιδες και το δεχτηκαν...ποτε δεν μας ηρθε ειδοποιηση οτι χρωστουσαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. sygnomi gia ta greeklish mpwro na plirosw ta teloi tou 2017 xwris na exw plirosei tou 2016 etsi oste tou 2016b pou logika exoun diplasiasti na ta kanmw me dwseis eyfxaristw ek to proteron

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους! το πρόβλημά μου είναι ότι ενώ θυμάμαι να έχω πληρώσει τα τέλη του 14 και μάλιστα με πρόστιμο (γι' αυτό το θυμάμαι), μου ήρθε χρεωστικό για εκείνη ακριβώς την οφειλή. Απόδειξη δεν βρίσκω αλλά από τότε: 1ον ήρθε εκκαθαριστικό πιστωτικό και συμψηφισμός δεν έγινε. Δεν θα έπρεπε να είχε γίνει; 2ον κατάθεσα πινακίδες ενώ απ' ό,τι διάβασα παραπάνω δεν θα μπορούσα να καταθέσω εφ όσον χρώσταγα. Αν τελικά το θηρίο που λέγεται ΔΟΥ με αναγκάσει να πληρώσω έχω κάποια έκπτωση; Μπορείτε να με διαφωτίσετε; Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Για.σας.μηπως.ξερεται.η.προσαυξησης.για.8.χρονια.τελη.κυκλοφοριας.για.4.000.χηλιαδες.ποσο.βγε ουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Καλησπέρα Καλή χρονιά σε όλους!
    έχω μία μηχανή 800 κυβικά εδώ και 15 χρόνια όπου πληρώνω κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας όπως και για το 2018.
    σήμερα θέλοντας να την πουλήσω πηγαίνοντας στην εφορία προσωπικά για να πάρω τη βεβαίωση ότι δεν χρωστάω τέλη κυκλοφορίας που εμφάνισαν ότι χρωστάω το 1998 και το 2012. κάτι το οποίο εγώ λέω ότι δεν υπάρχει.
    δεν έχω καμία απόδειξη κρατημένη πλην από τα τελευταία 5 χρόνια.
    υπάρχει τρόπος να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας? στρουθοκάμηλος? ή μήπως μπλέξω ότι εγώ σκότωσα τον Κένεντι τελικά?!
    καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. τακης
    καλησπερα και απο εμενα στην παρεα χρωσταω μερικα χρονια τελη κυκλοφοριας μπορω να παραδωσω πινακιδες και να κανω διακανονισμο δοσεων για τα οφειλομενα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτα πρέπει να κάνεις διακανονισμό (το κακό είναι ότι πρέπει να πληρώσεις και το 2018 αφού η ημερομηνία προθεσμίας παράδοσης παρήλθε), να πάρεις τη βεβαίωση στα χέρια και μετά να τις παραδόσεις. Ρώτα τους όρους στη ΔΟΥ που ανήκεις.

      Διαγραφή
  72. Τρακαρα στις 4γεναρη εχω πληρωσει το σημα το αμαξι παει ολικη καταστροφη και θελω να καταθεσω πινακιδες τι γινεται σε αυτην την περιπτωση επιστρεφεται το σημα τωρα για ενα μηνα περιπου θα πρεπει να το χασω; Αν θελω να παρω αλλο αμαξι μηπως μεταφερεται το σημα στο καινουργιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Μοτο με πληρωμενα τελη μεχρι και το 2002.Απο τοτε δεν μου ξαναειρθε ειδοποιηση πληρωμης.Η μοτο δεν κυκλοφορει και δεν φαινεται στο αφμ μου.
    Η πινακιδα δεν παραδοθηκε γιατι ειχε διαλυθει.Η αδεια υπαρχει.
    Τι πρεπει να κανω? Δεν προκειτε να την πουλησω ουτε να την κυκλοφορισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Καλησπερα σας, χρωσταω τα τελοι κυκλωφοριας 2017 & 2018 , μπορω να τα κανω ρυθμιση ? και πως μπορω να το κανω? Ευχαριστω πολυ , εκ των προτερων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Καλισπερα εχο απληροτα τελη του 18 μπορο να κυκλοφορο το οχιμσ οσπου να βρο χρηματα να τα πληροσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. καλησπερα εχο αγορασι ενα αυτοκινιτο μεχουν κανι εκσουσιοδοτισι για μεταβιβασι αλα το αυτοκινιτο δεν εχι πλιρομενα τελι του τρεχων ετως 18 μπορο να το κανο μεταβιβασι στο ονομα μ και να μινοθν τα χρευ στον προιγοθμενο ιδιοκτιτι η ιπαρχι καπια αλη λισι ι μονο να πλιροθι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. καλησπέρα .ΤΟ 2017 ΠΑΡΈΔΩΣΑ πινακίδες απο ενα αυτοκ 1600cc . και προχθες που πήγα με το χαρτι της δήλωσης ακινησίας για να πληρωσω τα τελοι του 2018 και να παρω τις πινακιδες πισω . μου ζητανε τα τελοι απο το 2014 μεχρι το 2018 επι δυο .. ξερει κανεις τον λογο ? ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. γεια σας.θα ηθελα να σας απασχολησω με ενα προβλημα τις γυναικας μου!φαινεται οτι εχει στη κατοχη της ενα αυτοκινητο το οποιο ουδεποτε ειχε!!ρωταμε στο τμημα συγκοινωνιων λεει ειναι δικο σας!!η αδεια ειναι στο ονομα της φαινεται,και εχει βγει το 2000!!παμε στην εφορια και εκει φαινεται δικο της!πως μπορουμε να αποδειξουμε οτι δεν το κατειχε ποτε αυτο το αμαξι??ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πάτε στην Τροχαία για καταγγελία, να βρει ποιος κυκλοφορεί αυτό το αυτοκίνητο.

      Διαγραφή
  79. Καλησπέρα σας, ήθελα την βοήθεια σας στο εξής.... Έχω παραδώσει πινακίδες από το 2014.. και μέχρι τότε από όσο θυμάμαι δεν χρωστούσα τέλη κυκλοφορίας... Δεν έχω κρατήσει αποδείξεις δυστυχώς ... Επειδή όμως πρόσφατα έβγαλα δικούς μου κωδικούς στο taxis γιατί η δήλωση γινόταν με τους κωδικούς του συζύγου , μου βγήκε ότι χρωστώ ενα πόσο 2200€ από τέλη του 2010_2011_2012 γιατί ήταν στο δικό μου ονομα. Η ερώτηση είναι: για να καταθέσεις πινακίδες δεν προϋποθέτει να μην χρωστάς προηγούμενα τέλη?και γιατί δεν με ενημέρωσαν όταν κατέθεσα τις πινακίδες ή αργοτερα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Καλησπερα εχω μια μοτο του 2005 μοντελο απτο 2011 ομως δεν εχω πληρωσει τελη ...στο ταξιςνετ στην ενημερωση οφειλης δεν μου εμφανιζει τπτ...τωρα σκεφτομαι να τη πουλησω ...ποια η διαδιακασια ? μπορω να πληρωσω τα φετινα κ μετα να βαλω σε ρυθμιση δοσεων τα παλια και να μου δοθει βεβαιωση ωστε να πουληθει η μοπτοσυκλετα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Καλησπερα,ο γιος μου που ειναι ατομο με ειδικες αναγκες ΑΜΕΑ,ειχε στη κατοχη του ενα αυτοκινητο 1256 κε,το οποιο το αγορασα εγω,αν θυμαμαι καλα,πριν τεσσαρα χρονια και το πουλησα κι εγω το 2017 τον Δεκεμβριο.Ομως την ανοιξη φετο δηλαδη το 2018,ειδα με εκπληξη,ενα χρεος γυρω στα 200,00 ευρω.Επικοινωνησα με τη ΔΟΥ Φλωρινας και της ειπα,πως γινεται να χρεωσταει τελη το 2009,ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΤΙΚΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ,ΠΩΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ,Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΘΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ.ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ,Η ΗΘΕΛΕ Η ΚΥΡΙΑΑ ΑΥΤΗ ΣΤΗ ΔΟΥ ΝΑ ΜΕ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τον Ιούνιο του 2014 είναι υποχρεωτική η βεβαίωση εξόφλησης όλων των τελών κυκλοφορίας για την μεταβίβαση οχήματος. Πριν δεν ήταν απαραίτητη. Επομένως, αν δεν έχετε απόδειξη εξόφλησης για το έτος που σας ζητούν το ποσό, δεν γλιτώνετε. Μάλιστα, αν δεν τα εξοφλήσετε τοκίζονται.

      Διαγραφή
  82. Καλησπέρα. Ο πατερας μου ειχε ενα ΙΧ αυτοκίνητο μισο μισο με τον αδελφο μου μο, το 2010 εκαναν καταθεση πινακιδων, πηγε τωρα ο πατερας μου να παρει φορολογικη ενημερότητα και του ειπαν οτι χρωστάει 1700 ευρώ για τελη κυκλοφορίας που δεν ειχε πληρωσει για τρια χρονια πριν το 2010 ο αδελφος μου αλλά οταν κατέθεσε τις πινακίδες τα πληρωσε ο πατερας μου, δεν κρατησε τις αποδιξεις απο τότες πως μπορει να το αποδιξει; Και δεν έπρεπε να εχει πληρωσει τα τελη κυκλοφορίας των προηγουμενων ετων για να καταθέσει τις πινακίδες; Τι να κανει τωρα για να μπορεσει να το αποδιξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Έχω δώσει το αυτοκίνητο μου για ανακύκλωση και έχω λάβει το χαρτί της οριστικής διαγραφής του οχήματος. Τώρα κοιτάω στο TAXIS και μου δείχνει ότι έχω να πληρώσω τέλη κυκλοφορίας για το εν λόγω όχημα, τι ακριβώς συμβαίνει και μου εμφανίζεται.... πρέπει να κάνω κάποια συγκεκριμένη ενέργεια στο υπουργείο Μεταφορών για να ενημερωθεί και η ΑΑΔΕ ή η ενημέρωση για την διαγραφή του οχήματος γίνεται αυτόματα από το Υπουργείο Μεταφορών στην ΑΑΔΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τη βεβαίωση οριστικής διαγραφής στη ΔΟΥ σου για εξηγήσεις.

      Διαγραφή
  84. Καλησπέρα..έχω ένα όχημα το οποίο χρωστάει τέλη κυκλοφορίας 2012 2013 2014.οι υπόλοιπες χρονιές μέχρι σήμερα είναι πληρωμένες .. Εάν τις παραδώσω για το έτος 2019 {προσωρινά) θα μπορέσω να τις ξαναπάρω αργοτερα αν πληρώσω τα τέλη του 19 ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να παραδώσεις πινακίδες πρέπει να είναι πληρωμένα ΟΛΑ τα τέλη κυκλοφορίας των προηγούμενων ετών.

      Διαγραφή
  85. Καλησπέρα είχα ένα παπάκι 72cc το παπάκι το πούλησε ο αδερφός το 2003 κ τα τέλη είναι απλήρωτα από τοτε Μήπως γνωρίζει κανείς πόσο θα στοιχίσει όλο αυτό να ξεμπερδεύω με αυτο το θεμα κ να το δηλώσω κλοπή να καταθέσω κ της πινακίδες για αχρηστία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Καλησπέρα αύριο θέλω να καταθέσω πινακίδες αλλά έχω απλήρωτα τέλη 2 χρόνια γινεται να τις καταθέσω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να καταθέσετε πινακίδες πρέπει να είναι πληρωμένα τα τέλη ΟΛΩΝ των προηγούμενων ετών.

      Διαγραφή
  87. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣΠέμπτη, 03 Ιανουαρίου, 2019

    Καλησπερα εχω μια μοτο του 2005 μοντελο απτο 2011 ομως δεν εχω πληρωσει τελη ...στο ταξιςνετ στην ενημερωση οφειλης δεν μου εμφανιζει τπτ...τωρα σκεφτομαι να τη πουλησω ...ποια η διαδιακασια ? μπορω να πληρωσω τα φετινα κ μετα να βαλω σε ρυθμιση δοσεων τα παλια και να μου δοθει βεβαιωση ωστε να πουληθει η μοπτοσυκλετα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τη μεταβίβαση χρειάζεται βεβαίωση πληρωμής ΟΛΩΝ των τελών κυκλοφορίας. Για ρύθμιση πρέπει να ρωτήσεις στη ΔΟΥ σου.

      Διαγραφή
  88. Γεια σας..εχω ενα μηχανακι 125 κυβικα με απληρωτα τελη απο το 2008.Ποιες ειναι οι κυρωσεις στην περιπτωση μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Για σας θα ήθελα να μάθω αν μπορώ να δωσο το όχημα μου για ανταλλακτικά χρωστάει μερικά σήματα μπορώ? Να παραδώσει πινακίδες κ να το δωσο για ανταλλακτικά και να πάρω και κάποιο χαρτί πως δεν θα έχω κάποιο θέμα Εγώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Καλησπέρα . Έχω διαβάσει αρκετά από τα σχόλια. Δεν βρήκα την απάντηση μου 100%. Χρωστάω κάποια τέλη κυκλοφορίας. δεν ξέρω ακριβώς ποίας χρονογιάς.Μπαίνω με το κωδικό μου στο taxis, αλλά δεν βλέπω πουθενά ότι χρωστάω κάτι στο αυτοκίνητο ,η μάλλον δεν έχει καμία επιλογή όσο αφορά το αυτοκίνητο.Ψάχνω μια λύση και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Άσχετο {Βρίσκομε στο εξωτερικό ,ισπανία, μαζί με το αυτοκίνητο ,και επιδή θέλω να το βγάλω από την κυκλοφορία μπήκα σε αυτήν την διαδικασία}. Ερώτηση μου είναι. Πως μπορώ να μάθω ακριβώς τον πόσο που χρωστάω ,και ο τρόπος πληρωμής? Χρειάζομαι δηκηγορος? για το λόγω ότι βρίσκομε στο εξωτερικό η μπορώ να τα κάνω όλα online? Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. καλησπερα σας. εχω μια μηχανη που χρωσταει 4 σηματα μπαινω στισ οφειλες μου στο taxis αλλα δεν μ εμφανιζει κατι σε χρεος πανω στην μηχανη. π μπορω να δω ολο το ποσο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Γειά σας. Έχω καταθέσει τις πινακίδες αυτοκινήτου 2χρόνια.Έχω την δυνατότητα να αγοράσω άλλο όχημα, μεταχειρισμένο ή θα πρέπει να πληρώσω τα τέλη και να δώσω για ανακύκλωση, αυτό που έχω;Με λίγα λόγια πρέπει να μην έχω άλλο όχημα στην κατοχή μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, μπορείς να αγοράσεις άλλο όχημα. Τα Τέλη όμως του παλιού θα προσαυξάνονται συνεχώς όσο δεν τα πληρώνεις. Η συμβουλή μας είναι να πληρώσεις τα Τέλη του παλιού και να χρησιμοποιήσεις την απόσυρση για αγορά νέου αυτοκινήτου.

      Διαγραφή
  93. Καλησπερα θα ηθελα να κανω μια ερωτηση η μητερα μου ειχε 2 μηχανακια 50cc ενα σκουτερ και ενα παπακι , αυτα απο το 2007 ηταν χαλασμενα και παρατημενα καποια στιγμη εξαφανιστηκαν αλλα δεν το προσεξε δενε εδωσε σημασια, τα τελη ερχοντουσαν κανονικα μεχρι το 2012 , εγω πιστευω οτι τα εχει παρει η τροχαια αλλα η ερωτηση μου ειναι το πως μπορει να κανει διαγραφη τον οχηματων χωρις να εχει τις αδειες κυκλοφοριας στα χερια τις ? ηταν κατω απο την σελα στα μηχανακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. χαιρετω,συμφωνα με τον ν4464/17 πολ1145 21/9/17 στις9/11/18 κατεθεσα αδεια και πινακιδες και καταφερα οριστικη διαγραφη του ιχ οχηματος που εοιχα κληρονομησει απο τον πατερα μου.Συμφωνα λοιπον με τον νομο αυτο ωφειλω τελη κυκλ παρελθοντων ετων,προ του 2004-Εχω τις αποδειξεις πληρωμης τελων μεχρι και το 2000-υπολοιπονται τα 4 επομενα ετη.Απευθυνθηκα αμεσως[15/11/18] στην σχετικη ΔΟΥ τμημα αυτοκινητων για να μαθω το ποσο και να το εξωφλησω με διακανονισμο.Εκει μου ειπαν οτι θα το δουν και θα με ειδοποιησουν.Εκτοτε δεν εχω παρει καμια απαντηση,ουτε ξαναπηγα να τους ρωτησω.Συμφωνα με το παραπανω νομο[διαγραφη προ του 2004] αναφερεται οτι το δημοσιο[?]-ηλεκτρ/κη διακυβερνηση θα με χρεωσει το ποσο που ωφειλω.Ξερω οτι η προσαυξηση τελων κυκλ ειναι το διπλασιο του αρχικου-τι πρεπει να κανω αν περιμενω να με ενημερωσουν και αργησουν θα εχω επιπλεον προσαυξηση-η να παω αμεσα να το ξεκαθαρισω-υποψιαζομαι οτι εχουν χασει τον αρχικο φακελλο του ιχ-ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Καλησπέρα.... έχουμε ένα αυτοκίνητο του 77 το οποίο έχουν σταματήσει τα τέλη κυκλοφορίας να έρχονται από το 2006..το αμάξι είναι στο όνομα της γιαγιάς μου η οποία ζεί..στην εφορία το αμάξι δεν υπάρχει δεν εμφανίζεται βασικά ενώ στο μηχανολογικό ο φάκελος είναι ανοιχτός..δεν έχουμε παραδώσει πινακίδες.. τώρα τι κάνουμε για να αποφύγουμε τα τέλη..αν η γιαγιά μου φύγει από την ζωή τι γίνεται μετά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. xrostaw teli gia 4 xronia gia mixanaki.mporw na agorasw allo xwris na ta exw plirwsei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Καλησπέρα σας...Αγόρασα χτες μια μηχανή έγινε η μεταβίβαση κανονικά και στο αφμ μου φαίνετε πιθανή οφειλή...πως γίνετε να πήρε βεβαίωση ο πωλητής απ' την εφορία κ να κάνει μεταβίβαση εφόσον χρωστάτε; ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Καλησπέρα σας...Αγόρασα χτες μια μηχανή έγινε η μεταβίβαση κανονικά και στο αφμ μου φαίνετε πιθανή οφειλή...πως γίνετε να πήρε βεβαίωση ο πωλητής απ' την εφορία κ να κάνει μεταβίβαση εφόσον χρωστάγε παλιά τέλη...θέλω να το πουλήσω τώρα κ δεν μπορώ.. ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Καλησπέρα σας.
    Έχω ένα αμάξι που χρωστάει τέλη κυκλοφορίας με προστημο όπου έχει βεβαιωθεί στην εφορία και θα πληρωσο τα τέλη του 2020 και έχω κάνει ρυθμίση το οφειλόμενο θα μπορέσω να πάρω πινακίδες και βεβαίωση τελών για την μεταβίβαση ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Καλησπέρα. Ο αραβονιαστικος μου έχει αφήσει τα τέλη κυκλοφορίας του 2014 κ 2015 το αυτοκίνητο είναι κ στην μητέρα του. Κ τώρα βγαίνει να πληρώσει ο κάθε ένας από 1000 ευρό πως το υπολογίζουν κ βγάζουν αυτό το ποσό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ, ΗΡΘΑΝ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2003,4,5,6,7,8,9 ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ[ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ 85 ΕΤΩΝ]. ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
    Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ, ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΙΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2003 ΓΙΑ ΕΞΟΤΕΡΟΙΚΟ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΟ ΑΜΑΚΣΙ ΜΕ ΕΛΙΝΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ, ΣΤΙΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΟ ΑΜΑΚΣΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΙΣΙ ΤΟ 2006 ΣΕ ΚΑΚΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΥ ΓΙΑ ΣΑΡΑΒΑΛΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΙ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑ, ΤΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΣΤΙΝ ΕΛΛΑΔΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. καλησπέρα και χρόνια πολλά!!Αγόρασα ένα αυτοκίνητο το 2004 καινούργιο, Και τώρα που πήγα για να κάνω μεταβίβαση για πώληση φαίνεται ότι δεν έχω πληρώσει τα τέλη του 2004 χρονολογία αγοράς στην ΔΟΥ .Πως γίνεται να έχουν πληρωθεί όλα τα άλλα χρόνια και δεν έχει πληρωθεί το έτος που έγινε η αγορά και έχουν εκδοθεί πινακίδες χωρίς πληρωμή τελών αδύνατον. Ήθελα παρακαλώ την γνώμη και αν έχετε κάποια λύση σας ευχαριστώ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Καλησπέρα σας εάν χρωστάς τελοι 2 χρόνων μπορείς να ασφαλίσεις το όχημα? ευχαριστώ εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς. Αλλά φρόντισε να πληρώσεις τα Τέλη γιατί τοκίζονται κάθε μήνα...

      Διαγραφή
  105. Πουλησα μια μηχανή ανταλλακτικά με υπεύθυνη δήλωση σε κεπ χωρίς να καταθέσω πινακίδες, δεν είχα, και τώρα στο σύστημα φαίνεται ότι χρωστάω 1300 ευρώ τελη 7 ετών, τι μπορώ να κάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ