Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που καταδικάζει τους βιαστές παιδιών σε χειρουργικό ευνουχισμό


Η Λουιζιάνα γίνεται η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που καταδικάζει σε χειρουργικό ευνουχισμό τους δράστες για συγκεκριμένα σεξουαλικά εγκλήματα κατά παιδιών, σύμφωνα με ένα νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε.

Παρόλο που ο νόμος εφαρμόζεται ήδη σε άλλες χώρες όπως η Τσεχία και η Νιγηρία, είναι άνευ προηγουμένου για τις ΗΠΑ. Οι υποστηρικτές του ελπίζουν να αποθαρρύνει επίδοξους κακοποιητές από το να επιτεθούν σε παιδιά. Ο αντίλογος όμως χαρακτηρίζει τον νέο νόμο «σκληρό» και πιστεύει ότι θα βρει νομικά εμπόδια στην εφαρμογή του.

Η ποινή αναμένεται να εφαρμοστεί σε περιπτώσεις όπου το θύμα του εγκλήματος είναι κάτω των 13 ετών. Ανάμεσα στα εγκλήματα για τα οποία θα επιβάλλεται είναι ο βιασμός, η αιμομιξία και η σεξουαλική κακοποίηση, ωστόσο η ποινή θα αποφασίζεται κάθε φορά σύμφωνα με την κρίση του δικαστή.

Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή 2.224 άτομα τελούν ποινή φυλάκισης για τέτοια εγκλήματα στη Λουιζιάνα. Αλλά ο νόμος θα εφαρμόζεται σε όσους καταδικάζονται από την 1η Αυγούστου και μετά του τρέχοντος έτους.

Ήδη η Λουιζιάνα, ανάμεσα σε μερικές ακόμα αμερικανικές πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια, η Φλόριντα και το Τέξας, επιτρέπουν τον χημικό ευνουχισμό για όσους κρίνονται ένοχοι για συγκεκριμένα σεξουαλικά εγκλήματα. Σε κάποιες από αυτές, οι δράστες μπορούν να επιλέξουν τον χειρουργικό ευνουχισμό αλλά η Λουιζιάνα είναι η πρώτη όπου θα τους επιβάλλεται.

Στον χημικό ευνουχισμό χορηγούνται φάρμακα που αναστέλλουν την παραγωγή τεστοστερόνης και τη σεξουαλική ορμή. Ο χειρουργικός είναι πιο παρεμβατικός, καθώς περιλαμβάνει την αφαίρεση των όρχεων ή των ωοθηκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ