Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Σχολεία Χωρίς Βία - 10 Χρόνια Εκπαιδευτικής Δράσης της «ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ» προς ένα περισσότερο Δημοκρατικό Σχολείο


Τα αποτελέσματα των 10 χρόνων υλοποίησης εκπαιδευτικών δράσεων στο πλαίσιο του προγράμματος ‘’Schools For Change’’ θα παρουσιαστούν σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνει το Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για την Οικολογία, το Ρατσισμό, την Ειρήνη και τη Μη-Βία «ΑΝΤΙΓΟΝΗ», με την υποστήριξη του Γραφείου Θεσσαλονίκης του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ Ελλάδας.

Το ταξίδι προς το όραμα για σχολεία χωρίς βία, με σεβασμό στις αρχές της ισότιμης συμμετοχής, της συμπερίληψης και της μη βίαιης επίλυσης των διαφορών που πραγματοποιούν τα τελευταία 10 χρόνια εκπαιδευτές της «ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ» σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, παιδιά και γονείς, θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση με τίτλο «Σχολεία χωρίς βία - 10 χρόνια Εκπαιδευτικής Δράσης», που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Νοεμβρίου, ώρα 17:30-20:30.

Το πρόγραμμα ‘’Shools For Change’’ υλοποιείται από την «ΑΝΤΙΓΟΝΗ», σε συνεργασία με το Γραφείο Θεσσαλονίκης του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, σε σχολεία της Θεσσαλονίκης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας από το 2012, με στόχο τη βιωματική επιμόρφωση μαθητών/τριων και εκπαιδευτικών στις αρχές του δημοκρατικού σχολείου, στα ανθρώπινα δικαιώματα και την αντιμετώπιση του ρατσισμού, της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού. Μέχρι και σήμερα, 250 σχολεία, περισσότεροι από 30.000 μαθητές/μαθήτριες και 2.000 εκπαιδευτικοί έχουν συμμετάσχει στα εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια και δράσεις του ‘’Schools for Change’’.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πέρα από τους εκπαιδευτές της «ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ», θα μοιραστούν την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στις δράσεις του προγράμματος εκπαιδευτικοί, μαθητές/τριες και φοιτητές/τριες, καθώς και εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά και οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZErf-6vrjwrHt0DOaq6NNZ7YrjJNFo7VH_S

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ