Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Black Friday: Το ξαφνικό πρόβλημα και ο μεγάλος φόβος στη χώρα για την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου


Η αντίστροφη μέτρηση για τη φετινή Black Friday έχει ήδη ξεκινήσει και στην αγορά επικρατεί έντονος προβληματισμός. Οι καταναλωτές έχουν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνουν πληροφορίες…

Όλες οι ενδείξεις συντείνουν υπέρ της άποψης ότι θα είναι μια δύσκολη Black Friday η φετινή για την ελληνική αγορά. Όχι επειδή τα καταστήματα δεν θέλουν να κάνουν εκπτώσεις, ούτε επειδή το κοινό δεν έχει αγοραστικές διαθέσεις. Το πρόβλημα έγκειται αλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της voria.gr, εκφράζονται φόβοι για ελλείψεις από τα ράφια την κρίσιμη Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου. Κι αυτό γιατί η διεθνής εφοδιαστική αλυσίδα πάσχει. Κατ’ επέκταση και η ελληνική. Ήδη, τα πρώτα σημάδια του προβλήματος έχουν κάνει την εμφάνισή τους και το διαπιστώνουν εύκολα, όσοι μπαίνουν στη διαδικασία και κάνουν μια βόλτα στην αγορά.

Ειδικά για την Black Friday, ωστόσο, οι μεγαλύτεροι φόβοι που εκφράζονται από τώρα έχουν να κάνουν με τα ηλεκτρικά είδη. Κι αυτό γιατί τα τσιπς, που αποτελούν πρώτη ύλη για τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των προιόντων, είναι είδος υπό εξαφάνιση, εδώ και μήνες. Συνεπώς, αν στις 26 Νοεμβρίου αναζητηθούν συγκεκριμένα προϊόντα και δεν βρεθούν, δεν θα φταίνε τα μαγαζιά, αλλά το γεγονός δεν υπήρχαν πλέον αρκετά τσιπς για να κατασκευαστούν.

Η όλη κατάσταση θα έχει επίπτωση και στις τιμές. Γιατί, κάτι η έλλειψη της πρώτης ύλης, κάτι η εκτόξευση των μεταφορικών, αλλά και όχι μόνο, οι τιμές έχουν ήδη πάρει την ανιούσα.

Στο μεταξύ, οι μαγαζάτορες, μικροί, μεγάλοι και πολύ μεγάλοι, δεν ανησυχούν τόσο για την Black Friday, που αντιστοιχεί σε ένα καλό κομμάτι του ετήσιου τζίρου τους πλέον, αλλά όχι και στο μεγαλύτερο. Αντιθέτως, τρέμουν στην ιδέα ότι αυτή η εικόνα θα κυριαρχήσει και στην αγορά των Γιορτών.

Την περίοδο δηλαδή που όλοι στην αγορά περιμένουν για να κάνουν το μεγαλύτερο μέρος των ετήσιων τζίρων τους. Ένας ενδεχόμενος συνδυασμός ελλείψεων και ακρίβειας στα ράφια, θα μπορούσε να αποβεί καταστροφικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ