Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Κίνα: Ρώσος που... «παγιδεύτηκε» σε reality show ψηφίστηκε για αποχώρηση μετά από 3 μήνες


Παρότι έκανε σκόπιμα κακές εμφανίσεις, ώστε οι θεατές να τον απορρίψουν, έφτασε πολύ κοντά στον τελικό - Γιατί δεν μπορούσε να αποχωρήσει.

Ο Βλάντισλαβ Ιβάνοφ, μοντέλο από τη Ρωσία που εντάχθηκε σε κινεζικό reality show από βεβιασμένη απόφαση, πριν από τρεις μήνες, τελικά ψηφίστηκε από το κοινό για αποχώρηση. Ο Ιβάνοφ εργαζόταν ως μεταφραστής στο «Produce Camp 2021» και ρωτήθηκε από τους παραγωγούς της εκπομπής «αν θα ήθελε να δοκιμάσει μια νέα ζωή».

Μόλις μπήκε στο σόου, διαγωνισμό ανάδειξης των μελών ενός νέου ανδρικού συγκροτήματος, ο Ιβάνοφ δεν είχε τη δυνατότητα να φύγει, εκτός αν παραβίαζε το συμβόλαιό του και πλήρωνε πρόστιμο.

Στο σόου νέοι μουσικοί και ερμηνευτές ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να σχηματίσουν τελικά ένα 11μελές συγκρότημα. Ο Ιβάνοφ σκόπιμα έκανε κακές εμφανίσεις, ώστε οι θεατές να τον απορρίψουν. Ωστόσο, παρ’όλο που είπε στους θεατές «μην με αγαπάτε, δεν θα έχετε κανένα αποτέλεσμα» με το σκηνικό του όνομα Lelush, κατάφερε να φτάσει στον δρόμο προς τον τελικό.
Οι θαυμαστές εντυπωσιάστηκαν από την απρόθυμη στάση του Ιβάνοφ και τον χαρακτήρισαν σύμβολο της «κουλτούρας sang», ένα κίνημα νεολαίας που εξιδανικεύει την απάθεια στην Κίνα και ανατρέπει τα ιδανικά «της ελπίδας, του θάρρους και του δυναμισμού».

Αρκετοί Ρώσοι μπλόγκερ με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Ιβάνοφ. Ένας μάλιστα έγραψε: «Δεν είναι πια αστείο, αφήστε τον Βλαντ να πάει σπίτι! Είμαι πολύ λυπημένος και ενοχλημένος. Μπορεί να ήταν διασκεδαστικό για αρκετό καιρό, αλλά η κατάσταση γίνεται παράλογη».

Ο Βλάντισλαβ Ιβάνοφ τελικά έμεινε εκτός τελικού, αφού έφαγε ένα λεμόνι μπροστά στην κάμερα και είπε ότι ελπίζει ότι οι άνθρωποι θα σταματήσουν να τον υποστηρίζουν. «Δεν αστειεύομαι» πρόσθεσε.

Ο μπλόγεκρ Ράσλαν Ουσάτσεφ είπε ότι η εμφάνιση του Ρώσου παίκτη στο «Produce Camp» ανέβασε τα νούμερα τηλεθέασης. «Ξαφνικά ένα πραγματικά ζωντανό άτομο εμφανίστηκε σε αυτό το σόου και οι άνθρωποι άρχισαν να τον ψηφίζουν» είπε.

To reality show εκπαίδευσης μελλοντικών ειδώλων της μουσικής, είναι τηλεοπτικό είδος που προέρχεται από τη Νότια Κορέα με εκατοντάδες επίδοξους νεαρούς ερμηνευτές να περνούν από αυστηρές δοκιμασίες και να επιζητούν τις ψήφους του κοινού και έχει γίνει πολύ δημοφιλές στην Κίνα.

Στο συγκεκριμένο show οι διαγωνιζόμενοι μένουν σε κοιτώνες σε ένα τροπικό νησί στην επαρχία Χαϊνάν της Κίνας και κατασχέθηκαν τα τηλέφωνά τους για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Όποιος ήθελε να σπάσει το συμβόλαιό του και να φύγει στα μέσα της σεζόν, που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, έπρεπε να πληρώσει ένα υψηλό πρόστιμο.

Ενώ οι επικριτές των show αμφισβητούν τη διαφάνεια της ψηφοφορίας του κοινού ο Ιβάνοφ φαίνεται να χτύπησε μια ευαίσθητη χορδή των Κινέζων θεατών ως αντι-ήρωας.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ