Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Μύθοι και αλήθειες για τη φόρτιση του κινητού σου


Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει κανείς με το κινητό του τηλέφωνο είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του. Η υπερβολική χρήση και η λάθος φόρτιση οδηγεί στη σταδιακή μείωση της αντοχής της.

Ακούμε πολλά κατά καιρούς για τη μπαταρία του τηλεφώνου μας, αλλά τι πραγματικά ισχύει;

Παρακάτω ορισμένοι μύθοι που ακούμε και η αλήθεια για αυτούς.

1. Το να φορτίζεις το κινητό σου όλη τη νύχτα είναι κακό για τη μπαταρία, οδηγεί σε υπερθέρμανση και ίσως ακόμα και σε έκρηξη
Δεν ισχύει πλέον για τα σύγχρονα κινητά και αφορά μόνο πολύ παλιότερα με μπαταρίες λιθίου.

2. Πρέπει να αποφορτίσει τελείως η μπαταρία για να τη φορτίσεις
Ο μύθος αυτός αφορά επίσης παλιότερες συσκευές και είδη μπαταριών. Αντίθετα, οι σημερινές συσκευές είναι καλό να φορτίζονται συχνά και να διατηρούνται μεταξύ 40-80% της φόρτισης.

3. Μην αφήνεις τον φορτιστή διαρκώς στην πρίζα
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εκτός αν εμφανίζονται συχνά προβλήμα με υψηλή τάση στο χώρο σου, υπάρχουν κατοικίδια που μπορεί να δαγκώσουν τα καλώδια ή ο φορτιστής είναι ζεστός και κάνει θόρυβο ακόμα και όταν δεν φορτίζει (βασικά πάρε άλλον σε αυτή την περίπτωση).

4. Είναι πολύ επικίνδυνο να χρησιμοποιείς το κινητό σου όσο φορτίζει
Ένας ακόμα αστικός μύθος.

5. Όλοι οι φορτιστές είναι ίδιοι
Δεν είναι όλοι φορτιστές ίδιοι και αν χάσεις τον αυθεντικό φορτιστή που είχε το κινητό σου, φρόντισε να τον αντικαταστήσεις αν όχι με έναν ακριβό γνήσιο, τουλάχιστον με κάποιον αξιόπιστο που διαθέτει πιστοποιήση. Ένας κακός φορτιστής μπορεί να προκαλέσει από προβλήματα στη διάρκεια της μπαταρίας και της φόρτισης, μέχρι πυρκαγιά.

6. Το να απενεργοποιείς τη συσκευή σου δεν κάνει καμιά διαφορά στη μπαταρία
Το να σβήνει και να ανοίγει ξανά μια συσκευή τη βοηθάει πολύ και συντελεί στη σωστή χρήση της μπαταρίας. Μια επανεκκίνηση τη βδομάδα τουλάχιστον, είναι απαραίτητα τόσο για συσκευές με iOS, όσο και για Android.

7. Bonus: Το να έχεις το laptop σου διαρκώς σε φόρτιση καταστρέφει την μπαταρία
Ισχύει ότι και για τα κινητά πλέον, η φόρτιση διακόπτεται αυτόματα όταν γεμίσει η μπαταρία και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ