Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Άφησε κακή κριτική για ξενοδοχείο και του απάντησαν με μήνυση


Οι αρχές της Ταϊλάνδης επιβεβαίωσαν τη μήνυση για δυσφήμηση που έκανε σε έναν αμερικανό πελάτη ένα resort της χώρας για κακή κριτική στο TripAdvisor.

Αν τελικά κριθεί ένοχος, ο Αμερικανός κινδυνεύει ακόμα και με 2 χρόνια φυλακή. Αυτό δήλωσε ο αξιωματούχος Thanapon Taemsara του τοπικού αστυνομικού τμήματος στο πρακτορείο AFP: «Το Sea View Resort κατέθεσε μήνυση ότι ο εναγόμενος ανέβασε άδικες κριτικές για το ξενοδοχείο του στην ιστοσελίδα Tripadvisor».

Το Sea View Resort, στο νησί Koh Chang, αναφέρει ότι αναγκάστηκε να πάρει μέτρα όταν ο Wesley Barnes, Αμερικανός που ζει στην Ταϊλάνδη, ανέβασε πολλαπλές κακές κριτικές σε διάφορες ιστοσελίδες τον τελευταίο καιρό.

Ο Barnes συνελήφθη και πέρασε μερικές μέρες στο κρατητήριο, πριν αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση. Ο Thanapon Taemsara ανέφερε ότι κατηγορείται για «καταστροφή της φήμης του ξενοδοχείου», αλλά και για έναν καυγά με υπαλλήλους του resort για την τιμή ενός αλκοολούχου ποτού.

Περισσότερες λεπτομέρειες της υπόθεσης ανέβασε online ο Richard Barrow, βρετανός travel blogger που ζει στην Ταϊλάνδη και δηλώνει φίλος του Αμερικανού. «Κάποιες φορές οι νόμοι κατά της δυσφήμησης είναι καλοί γιατί μας προστατεύουν, αλλά κάποιες φορές τους εκμεταλλεύονται», έγραψε χαρακτηριστικά.

«Το να συλλάβεις κάποιον στον χώρο εργασίας του επειδή ανέβασε μια κακή κριτική είναι σίγουρα ένα παρατραβηγμένο βήμα. Τι σημαίνει αυτό, πως δεν μπορούμε πια να βάζουμε κριτικές με ένα αστέρι για ξενοδοχεία της Ταϊλάνδης;».

Ο Βρετανός ανέβασε επίσης και μια δήλωση των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου, λέγοντας πως «υπάρχουν πάντα δύο πλευρές σε μια ιστορία. Το ξενοδοχείο λέει ότι επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον Barnes πριν καταθέσει τη μήνυση, παραθέτοντας και τρεις βασικούς λόγους για τη μήνυση».

Όπως ότι κατασκεύασε ιστορίες στην κριτική του στο TripAdvisor και την Google, που περιλαμβάνουν ξενοφοβικές υποδηλώσεις, κατηγορίες για εργασιακή σκλαβιά, ακόμα και παραπλανητικά σχόλια που συνδέουν το ξενοδοχείο με κρούσματα κορονοϊού.

Η Ταϊλάνδη είναι πάντως γνωστή για τους αυστηρούς νόμους που έχει θεσπίσει κατά της δυσφήμησης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ