Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Τέσσερις χρήσεις για τις πατάτες που δεν θα φανταζόσουν ποτέ

Οι πατάτες είναι μία από τις πιο αγαπημένες και δημοφιλείς τροφές μικρών και μεγάλων. Μπορούμε να τις απολαύσουμε με άπειρους τρόπους, είτε βραστές, είτε τηγανητές, είτε ογκρατέν είτε ψητές.
Ωστόσο, πέρα από καταπληκτική γαρνιτούρα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και διαφορετικά. Σας παρουσιάζουμε 4 χρήσεις της πατάτας, που μάλλον δεν είναι και τόσο γνωστές:

Ξέφυγε το αλάτι
Αν σας έπεσε παραπάνω αλάτι στο φαγητό, η πατάτα θα σας δώσει τη λύση. Κόψτε μερικά κομμάτια ωμής πατάτας σε μορφή κύβου και ρίξτε τα στο φαγητό. Τα κομμάτια πατάτας θα απορροφήσουν το περιττό αλάτι.

Καθαρίστε τα ασημικά σας
Αν τα ασημικά σας έχουν μαυρίσει η λύση είναι πολύ απλή και λέγεται πατάτα. Οι βραστές πατάτες μπορούν να γυαλίσουν τα ασημικά σας. Η διαδικασία είναι απλή. Βράστε μερικές πατάτες και με το νερό από τις πατάτες καθαρίστε τα ασημικά. Αφού τα τρίψετε θα γυαλίσουν και θα είναι σαν καινούργια. Δείτε το στην πράξη!

Τέλος τα πρησμένα μάτια
Έχετε πρησμένα μάτια και μαύρους κύκλους; Και σε αυτήν την περίπτωση η πατάτα μπορεί να σας δώσει τη λύση. Μην ξοδεύετε  χρήματα σε ακριβές κρέμες του κάντε το απλό και βάλτε κομμάτια πατάτας στα μάτια σας. Κόψτε την πατάτα σε ροδέλες και βάλτε την στα μάτια σας για λίγα λεπτά και το πρήξιμο θα φύγει μακριά. Οι πατάτες είναι εξαιρετικές και για μάσκα προσώπου! Βάλτε πουρέ πατάτας με νερό και να αφήσετε στο πρόσωπό σας για 30 λεπτά.

Καθαρίστε τα παράθυρα σας
Οι πατάτες δημιουργούν ένα καταπληκτικό μη τοξικό καθαριστικό γυαλιού. Πάρτε ένα κομμάτι από μία άψητη, καθαρισμένη πατάτα και τρίψτε την πάνω στα παράθυρά σας, στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου και σκουπίστε το χυμό με ένα καθαρό πανί. Θα έχετε σούπερ γυαλιστερό γυαλί, χωρίς να καταστρέψετε τα χέρια σας ή να έχει μυρωδιά ο χώρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ