Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Σε κέντρο συντήρησης του 6ου στόλου φιλοδοξούν να μετατρέψουν τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά οι Αμερικανοί


 Όψιμο ενδιαφέρον για την απόκτηση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά δείχνουν οι Αμερικανοί καθώς αντιλαμβάνονται ότι τους δίνεται η δυνατότητα να τα μετατρέψουν στο μεγαλύτερο ναυπηγικό κέντρο ολόκληρης της Ευρώπης στα οποίο θα μπορούσε να συντηρηθεί ακόμη και αεροπλανοφόρο, καθώς διαθέτουν δεξαμενή 500.000 τόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη του επενδυτικού ομίλου International Development Finance Corporation έχουν έρθει σε επαφή με εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να πάρουν περισσότερες πληροφορίες και να διεκδικήσουν κι αυτοί τα ναυπηγεία. Σε αυτά φιλοδοξούν να κατασκευάσουν τουλάχιστον τις τρεις από τις τέσσερις νέες φρεγάτες πολλαπλών ρόλων του Πολεμικού Ναυτικού, τις οποίες εξήγγειλε αρχές του μήνα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα θεωρούν ότι θα μπορούσε ο Σκαραμαγκάς να γίνει το κέντρο συντήρησης του 6ου αμερικανικού στόλου που στις μέρες μας αριθμεί πάνω από 40 πλοία, 175 αεροσκάφη και 21.000 άτομα προσωπικό. Η μεγαλύτερη δύναμη πυρός ωστόσο επικεντρώνεται στα δύο αεροπλανοφόρα, εκ των οποίων το ένα, το USS Mount Whitney LLC 20, αποτελεί τη ναυαρχίδα και συνοδεύεται κατά τη διάρκεια του πλου από έναν μεγάλο αριθμό φρεγατών και υποβρυχίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ