Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Super League: «Τηλεοπτικά συμβόλαια για όλες τις ομάδες προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά το επικείμενο πρωτάθλημα»

Τα τηλεοπτικά συμβόλαια ήταν το κεντρικό θέμα που απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League.

Στη διάρκειά της ο «ισχυρός άνδρας» του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, εξέφρασε την άποψη ότι είναι αναγκαίο όλες οι ομάδες να έχουν συμβόλαιο και πως αυτή πρέπει να είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αρχίσει το νέο πρωτάθλημα.

Την πρόταση «υποδέχθηκε» θετικά η ευρεία πλειοψηφία των ΠΑΕ, ενώ την αντίθεσή τους σε αυτή την ιδέα εξέφρασαν Ολυμπιακός, Άρης και ΑΕΛ.

Επίσης, ο κ. Αλαφούζος κατέθεσε πρόταση, προκειμένου να δημιουργηθεί μελλοντικά η Super League TV, ώστε οι ίδιες οι ΠΑΕ του συνεταιρισμού να διαχειρίζονται τα τηλεοπτικά δικαιώματά τους.

Η σημασία των τηλεοπτικών συμβολαίων για τις ΠΑΕ της Super League φαίνεται και από το γεγονός ότι, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της συνεδρίασης του Δ.Σ., υπογραμμίζεται πως «το Δ.Σ. της Super League ομόφωνα αποφάσισε να εκδηλώσει προς κάθε κατεύθυνση τη βούληση και πεποίθηση του περί της ανάγκης ύπαρξης τηλεοπτικών συμβολαίων για όλες τις ομάδες προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά και υπό συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού το επικείμενο πρωτάθλημα».

Στο μεταξύ, με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ Ξάνθη και Πανιώνιος, να ψηφίζουν με επιφύλαξη, επικυρώθηκε σήμερα (3/8) η βαθμολογία για τις θέσεις 7-14 της Super League, μετά την ολοκλήρωση των playout.

Η ανακοίνωση της Super League για τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της αναφέρει:

«Κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, επικυρώθηκε ομόφωνα (με συγκεκριμένες επιφυλάξεις των ΠΑΕ Ξάνθη και Πανιώνιος) η βαθμολογία για τις θέσεις 7 έως 14 του Πρωταθλήματος Super League 2019-2020.

Ενόψει της αβεβαιότητας που αυτή τη στιγμή υφίσταται σε σχέση με την τηλεοπτική στέγη για πολλές ΠΑΕ - μέλη του συνεταιρισμού, το Δ.Σ. της Super League ομόφωνα αποφάσισε να εκδηλώσει προς κάθε κατεύθυνση τη βούληση και πεποίθηση του περί της ανάγκης ύπαρξης τηλεοπτικών συμβολαίων για όλες τις ομάδες προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά και υπό συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού το επικείμενο πρωτάθλημα.

Ενημερώθηκε το Δ.Σ. για τη συνάντηση της επιτροπής με τον Υφυπουργό Αθλητισμού περί επιστροφής φιλάθλων στις κερκίδες των γηπέδων της Super League, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ