Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

ΠΑΟΚ: Εγκρίθηκε η στρατηγική μελέτη του ΕΧΣ για τη «Νέα Τούμπα»

Η αρμόδια Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης ενέκρινε στη συνεδρίαση της Δευτέρας (31/8) την στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Ειδικού Χωρικού σχεδίου για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Ακόμη ένα βήμα παρακάτω προχώρησε το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην περιοχή της Τούμπας.

Σχεδόν ομόφωνα η αρμόδια Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης ενέκρινε την στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Ειδικού Χωρικού σχεδίου.

«Στη σημερινή συνεδρίαση η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης εισηγήθηκε θετικά σχετικά με τη Σ.Μ.Π.Ε. (Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για την ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Είμαι πολύ χαρούμενος που σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, τόσο για την οικονομία όσο και για την υγεία των πολιτών, δρομολογείται μια τόσο σημαντική επένδυση. Το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για το σύλλογο και τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά θα μπουν τα θεμέλια για μελλοντικές επιτυχίες. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και το τελικό αποτέλεσμα θα έχει ένα θετικό αποτύπωμα όσον αφορά την ποιότητα ζωής των πολιτών της περιοχής και την αναβάθμιση μιας ιστορικής γειτονιάς. Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας στέκεται πάντα αρωγός στις προσπάθειες όλων των συλλόγων της πόλης που έχουν στόχο να κάνουν την Θεσσαλονίκη ξανά πρωταγωνίστρια σε όλα τα αθλήματα. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει αντίστοιχες ενέργειες και όσον αφορά τη συγκεκριμένη επένδυση θα φροντίσει να εξασφαλίσει όσα περισσότερα οφέλη είναι δυνατόν για τους πολίτες και την ευρύτερη περιοχή», τόνισε ο πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής, Θεόδωρος Μητράκας.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, επισήμανε ότι: «Υπάρχει ένας αξιόπιστος επενδυτής, ο οποίος θα λάβει υπόψη με πολύ μεγάλο σεβασμό και τις εγκαταστάσεις κοινωφελών χρήσεων στην περιοχή, όπως αυτές προβλέπονται στο σχεδιασμό. Από τις υπάρχουσες χρήσεις καμιά δε θα κλείσει και ίσα ίσα θα αξιοποιηθούν ακόμη περισσότερο. Επίσης, ο επενδυτής θα προικοδοτήσει την περιοχή με ένα νηπιαγωγείο. Το νερό έχει μπει στο αυλάκι. Έχουμε πλέον μπροστά μας ένα πολύ μεγάλο έργο να υλοποιήσουμε, με έναν αξιόπιστο επενδυτή, ένα έργο που θα αναβαθμίσει και θα μεταμορφώσει συνολικά την περιοχή της Τούμπας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ