Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Novartis: Απορρίφθηκε το αίτημα Τουλουπάκη για ακύρωση της ποινικής δίωξής της

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας απέρριψε το αίτημα που είχε καταθέσει η Ελένη Τουλουπάκη, να ακυρωθεί η εις βάρος της ποινική δίωξη, για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της Novartis.

Η επικεφαλής των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς ζητούσε με την αίτηση της να ακυρωθεί η ποινική δίωξη σε βάρος της για κατάχρηση εξουσίας, δίωξη την οποία παρήγγειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, μετά το πέρας της έρευνας του.

Στον αντίποδα, ο αντεισαγγελέας Λάμπρος Σοφουλάκης, είχε αντίθετη άποψη, ζητώντας την αρχειοθέτηση της δικογραφίας, τόσο για την κ. Τουλουπάκη όσο και τους επίκουρους εισαγγελείς, Τζούρα και Μανώλη.

Το δικαστικό συμβούλιο, εξετάζοντας την αίτηση της κ. Τουλουπάκη, η οποία στηρίχθηκε κυρίως στο γεγονός ότι το πόρισμα αρχειοθέτησης του κ. Σοφουλάκη κατατέθηκε μία ημέρα πριν από το πόρισμα του κ. Ζαχαρή, έκρινε ότι τα δύο πορίσματα δεν τελούν μεταξύ τους σε σχέση χρονικής υπεροχής «ωσάν η προκαταρκτική εξέταση να συνδέεται με την ταχύτητα διεκπεραίωσης της έρευνας. Η σύνταξη του πορίσματος του κ. Σοφουλάκη σε προγενέστερο χρόνο δεν οδήγησε στην περάτωση της προκαταρκτικής εξέτασης… Η έρευνα ολοκληρώθηκε με την έκφραση της δικαιοδοτικής κρίσης των δύο αντεισαγγελέων».

Αυτό αναφέρει στο σκεπτικό του το δικαστικό συμβούλιο, κρίνοντας ότι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών οφείλει με τη σειρά του να εκτελέσει την παραγγελία των προισταμένων του, ασκώντας δηλαδή την ποινική δίωξη που ζητεί ο αντεισαγγελέας Ζαχαρής.

Μετά το βούλευμα, έρχεται και άρση του…απαγορευτικού που είχε «πέσει» στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με τον Κ. Τσιάρα να δύναται, όπως προβλέπει ο νόμος, να υποβάλλει αίτημα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για αντικατάσταση της κ. Ελένης Τουλουπάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ