Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Η νέα Lamborghini βρυχάται και τρομοκρατεί

Η Lamborghini παρουσίασε επισήμως το νέο hypercar της, έναν δαίμονα αποκλειστικά για την πίστα.
Essenza SCV12 το λένε και έχει μαγνητίσει όλα τα βλέμματα της σπορ οδήγησης, καθώς είναι μια καθαρόαιμη Lamborghini με έμφαση στις εντός πίστας επιδόσεις.



Όπως το θέλει μάλιστα η ιταλική φίρμα, το αγωνιστικό αποτίει φόρο τιμής, αλλά και παρακαταθήκη, στον φημισμένο V12 της Lamborghini, το σήμα-κατατεθέν της εταιρίας ήδη από το 1963.


Κι έτσι είναι απόλυτα λογικό να φορά τον ισχυρότερο V12 που έχει βγει ποτέ από το Sant’Agata Bolognese, αποδίδοντας 830 ίππους για πλήρη κυριαρχία στην πίστα.


Ένα σειριακό 6ταχυτο κιβώτιο προσπαθεί να δαμάσει αυτή την κτηνώδη δύναμη, πλάι σε νέας γενιάς monocoque σασί από ανθρακόνημα, αναρτήσεις παρμένες από τη F1, αλλά και ένα αεροδυναμικό bodykit που προσφέρει καλύτερα επίπεδα κρατήματος και από αγωνιστικό της κατηγορίας GT3 ακόμα.



Περιορισμένη σε μόλις 40 μονάδες, η Essenza SCV12 είναι το πρώτο GT που αναπτύχθηκε με όλες τις δικλείδες ασφαλείας της FIA κατά νου, ώστε να μπορεί να τρέχει στα μεγαλύτερα σιρκουί του πλανήτη.


Η αγορά της δεν εγγυάται μόνο αστρονομικά χαρακτηριστικά στην πίστα, αλλά και μερικά εξίσου αδιανόητα προνόμια στον ιδιοκτήτη.


Λεπτομέρειες και τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έδωσε στη δημοσιότητα η Lamborghini, γιατί προφανώς δεν χρειάζονται...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ