Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Αυτά είναι τα λάθη που καταστρέφουν το αντικολλητικό σου τηγάνι

Κανείς δεν μιλά για τα αντικολλητικά του τηγάνια όπως μιλά για τα πολύτιμα κεραμικά του και κακά τα ψέμματα ούτε τα φροντίζει με τον ίδιο τρόπο. Η αλήθεια είναι όμως ότι χρειάζονται την ίδια αγάπη και προσοχή.
Αν μέσα σε λίγους μήνες τα τηγάνια σου καταστρέφονται, πολύ πιθανό να μην ευθύνεται η ποιότητά τους, αλλά τα παρακάτω 4 λάθη που κάνεις εσύ ο ίδιος.




Προθερμαίνεις το τηγάνι πριν προσθέσεις λάδι ή βούτυροΜην μπερδεύεσαι. Όταν ο κύριος Μαμαλάκης έλεγε να το κάνεις αυτό το πάλαι ποτέ στο “Ντομάτα και πιπεριά”, αναφερόταν σε όλα τα σκεύη εκτός από τα αντικολλητικά. Εάν θερμάνεις τα τελευταία χωρίς να έχουν κάτι πάνω, κινδυνεύεις να απελευθερώσεις βλαβερές τοξίνες. Φρόντισε να προσθέτεις το λίπος της επιλογής σου με το που ανάβεις την εστία.


Το βάζεις στο πλυντήριοΤεχνικά είναι απόλυτα ασφαλές να το κάνεις, όπως ακριβώς αναγράφεται και πάνω στη συσκευασία του. Το πρόβλημα είναι ότι το καυτό νερό και τα “σκληρά” απορρυπαντικά του πλυντηρίου θα αρχίσουν σιγά σιγά να καταστρέφουν την αντικολλητική επιφάνεια του τηγανιού. Καλύτερα να το πλένεις στο χέρι και μάλιστα με μαγειρική σόδα και νερό για να μην του προκαλέσεις κάποια φθορά.

Δυναμώνεις πολύ τη φωτιάΠρώτα απ’ όλα η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να καταστρέψει την αντικολλητική επιφάνεια και δεύτερον μπορεί να απελευθερώσει βλαβερές τοξίνες. Εάν κάποια συνταγή σου απαιτεί δυνατή φωτιά, καλύτερα χρησιμοποίησε ένα κεραμικό τηγάνι.



Χρησιμοποιείς μεταλλική σπάτουλα και κουτάλαΠροτίμησε τις σπάτουλες από σιλικόνη και τις ξύλινες κουτάλες όταν μαγειρεύεις με τα εν λόγω σκεύη προκειμένου να μην καταστρέψεις την επιφάνειά τους και να επιμηκύνεις τη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ