Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Επιστολή του Προέδρου της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Κ.Γκιουλέκα σε ΕΕ, ΝΑΤΟ και Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Επιστολή σε όλους τους ομολόγους των Κοινοβουλίων των χωρών-μελών της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ απέστειλε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, ενημερώνοντάς τους για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μας, αναφορικά με την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, την παράνομη NAVTEX, αλλά και το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Στην επιστολή του ο Κ.Γκιουλέκας καταγγέλλει τις απαράδεκτες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας που προκαλούν ένταση και αποσταθεροποιούν την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Και πρόσθεσε πως η Ελλάδα σέβεται το διεθνές δίκαιο και αποτελεί παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, είναι, όμως, και απολύτως προετοιμασμένη και αποφασισμένη να προασπίσει αποτελεσματικά τα κυριαρχικά δικαιώματά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ