Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Πόσο προβλήθηκαν οι θέσεις των κομμάτων το 2017 - Παρατηρείστε τα ποσοστά της ΣΥΡΙΖΕΡΤ

Ενδιαφέροντα δεδομένα αναφορικά με το πόσο προβλήθηκαν οι θέσεις των πολιτικών κομμάτων για το 2017 φέρνει στο φως η έκθεση πεπραγμένων του 2017 του ΕΣΡ.

Στον πρώτο πίνακα παρουσιάζεται η συνολική χρονική έκθεση των πολιτικών κομμάτων για το 2017 ανά τηλεοπτικό σταθμό και ο μέσος όρος προβολής τους.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Πίνακα 1, τα υψηλότερα ποσοστά χρονικής έκθεσης αφορούν στο κυβερνών κόμμα ΣΥΡΙΖΑ και αποκλίνουν θετικά από τα εκλογικά ποσοστά του.


ΠΙΝΑΚΑΣ 1: Χρονική Έκθεση ανά Τ/Σ από 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2017 (ποσοστό επί του συνολικού χρόνου παρουσίασης των πολιτικών κομμάτων σε όλα τα δελτία ειδήσεων)​

Ιδιαίτερα στην ΕΡΤ το ποσοστό αγγίζει το 61,2% ενώ το αντίστοιχο της Νέας Δημοκρατίας το 14,7%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πίνακα 2 και όπως έχει παρατηρηθεί και κατά τα προηγούμενα έτη, υπάρχουν αρκετές αναλογίες με τα στοιχεία χρονικής έκθεσης, αν και τα ποσοστά εμφανίσεων των στελεχών των πολιτικών κομμάτων σε ορισμένες περιπτώσεις προσεγγίζουν περισσότερο την εκλογική δύναμη τους. Και στον πίνακα 2 παρατηρούνται υψηλότερα ποσοστά για το κυβερνών κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι εξίσου υψηλά με τα ποσοστά χρονικής έκθεσης. Επίσης, τα ποσοστά εμφανίσεων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στις περιπτώσεις των περισσότερων τηλεοπτικών σταθμών είναι χαμηλότερα από τα ποσοστά χρονικής έκθεσης, αλλά προσεγγίζουν την κοινοβουλευτική της δύναμη, με εξαίρεση τα ποσοστά της ΕΡΤ1 (18,2%). Αντιθέτως, σημαντική είναι η θετική απόκλιση που σημειώνεται από τα εκλογικά ποσοστά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.


ΠΙΝΑΚΑΣ 2: Ποσοστά Εμφανίσεων Στελεχών ανά Τ/Σ 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ