Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018

Αυτό είναι το καλύτερο και το χειρότερο πράγμα στο να δουλεύεις στο Netflix

Το Netflix δεν χρειάζεται πια συστάσεις, καθώς έχει σκαρφαλώσει στις προτιμήσεις του κοινού ως ένα από τα πλέον αγαπημένα τηλεοπτικά δίκτυα του πλανήτη.

Πρόσφατα λοιπόν, το Netflix κάλεσε το κοινό να υποβάλει τις ερωτήσεις του αναφορικά με το εργασιακό καθεστώς του σταθμού σε online συζήτηση στο LinkedIn. Και κάποιος ρώτησε ποιο είναι το καλύτερο και ποιο το χειρότερο πράγμα σε μια θέση εργασίας στο Netflix.Ο εκπρόσωπος του σταθμού αποκρίθηκε πως η απάντηση και στα δυο είναι η ίδια: «Η ελευθερία να κάνεις ό,τι πιστεύεις πως είναι απαραίτητο για να πας μπροστά την επιχείρηση». Δεύτερος υπάλληλος του Netflix μπήκε στη συζήτηση, λέγοντας πως η πρόταση του πρώτου είναι το καλύτερο μέρος της δουλειάς. Γιατί γι’ αυτόν το «χειρότερο είναι πως κανείς δεν θα σου πει πώς να ξοδέψεις τον χρόνο σου ή σε τι ακριβώς πρέπει να δουλέψεις». Προσθέτοντας πως συχνά πυκνά είναι δύσκολο να προβλέψεις ποια σχέδια θα έχουν απήχηση.

Η συζήτηση συγκέντρωσε περισσότερες από χίλιες ερωτήσεις και τα είχε όλα, από τις σοβαρές, τύπου «τι ψάχνετε για τον ιδανικό υποψήφιο;», μέχρι και τις πιο αστείες, όπως «μπορούν οι υπάλληλοι του Netflix να βλέπουν Netflix κατά τις ώρες εργασίας;».Το Netflix διατηρεί μια ασυνήθιστη εργασιακή ηθική, ενθαρρύνοντας τους υπαλλήλους του να περνούν από συνεντεύξεις εργασίας σε άλλες εταιρίες, μιας και όπως λέει η υπεύθυνη προσλήψεων, Patty McCord, αυτό κάνει τους εργαζόμενους να συνειδητοποιούν την αξία που έχουν στην αγορά. Και να καταλαβαίνουν πως τα πράγματα δεν είναι αναγκαστικά καλύτερα αλλού…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ