Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Ο πανεύκολος τρόπος να φτιάξεις τυρί σε 2 ώρες

Νομίζετε ότι το να φτιάξετε τυρί με τα χεράκια σας είναι διαδικασία χρονοβόρα και πολύπλοκη; Καιρός να αλλάξετε γνώμη!

Όσο και να αγαπάς τα σπιτικά προϊόντα, το να τα φτιάξεις στο σπίτι δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Όσον αφορά το τυρί, η ισπανική εταιρεία Lékué, που εξειδικεύεται στο σχεδιασμό ειδών κουζίνας, δημιούργησε ένα ακόμα λειτουργικό σετ, το Lékué Cheese Maker, που κοστίζει μόλις 30 δολάρια και έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στην παραγωγή σπιτικού τυριού.

Η συσκευή δεν είναι ιδιαίτερα ογκώδης και περιλαμβάνει συνολικά μόνο τρία βασικά εξαρτήματα: το εξωτερικό δοχείο, ένα εσωτερικό στραγγιστήρι και ένα καπάκι. Επιπρόσθετα, θα χρειαστείτε μόνο ένα φούρνο μικροκυμάτων, γάλα και λεμόνι και σε λιγότερο από δύο ώρες το τυράκι σας θα είναι έτοιμο!



Βέβαια εννοείται πως μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλα είδη γάλακτος εκτός από το αγελαδινό, όπως κατσικίσιο ή σόγιας, ενώ το λεμόνι άνετα αντικαθιστούν το lime, το ξύδι ή το γιαούρτι. Μη διστάσετε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη προσθέτοντας στο τυρί και άλλα υλικά όπως σκόρδο, μυρωδικά ή φρούτα. Στην ιστοσελίδα της εταιρείας θα βρείτε μερικές ωραίες ιδέες για να κάνετε μια νόστιμη αρχή φτιάχνοντας συνταγές όπως ρολό με μυρωδικά, σουβλάκια με τυρί και ροδάκινα, σολομό με τζατζίκι, ή ρολό με άνηθο.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πώς:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ