Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Chrome: Ad-Blocker που θα μπλοκάρει ακόμη και τις διαφημίσεις της Google

Η Google επιβεβαίωσε τη φήμη του Απριλίου, αναφορικά με την ενσωμάτωση Ad-blocker στον Chrome, ο οποίος θα μπλοκάρει ακόμη και διαφημίσεις της Google, αν αυτές δεν τηρούν συγκεκριμένα πρότυπα.

Η εταιρεία, συμμετέχει στην Ένωση για Καλύτερες Διαφημίσεις, μια ομάδα που μελετά και παρέχει συγκεκριμένα πρότυπα για τη βελτίωση των διαφημίσεων. Όσες διαφημίσεις λοιπόν δεν ανταποκρίνονται σε αυτά τα πρότυπα θα μπλοκάρονται από τον Ad-blocker του Chrome, ανεξαρτήτως από το που προέρχονται. Στις διαφημίσεις που δεν πληρούν τα πρότυπα συμπεριλαμβάνονται:

Διαφημίσεις που διακόπτουν, για παράδειγμα διαφημίσεις που πρέπει να περιμένει ο χρήστης κάποια δευτερόλεπτα πριν να διαβάσεις ένα άρθρο (κάτι θυμίζει από YouTube αυτό).

Διαφημίσεις που διακόπτουν την ροή της πληροφορίας, όπως είναι οι pop up.

Διαφημίσεις που αποσπούν την προσοχή, όπως διαφημίσεις που αναβοσβήνουν και που έχουν ήχο.

Διαφημίσεις που οδηγούν σε χαμηλότερη εμπειρία χρήστη, καθώς αργεί να φορτώσει ο ιστότοπος.

Μάλιστα, είναι αρκετά ενδιαφέρον, καθώς μεγάλο μέρος των εσόδων της Google προέρχεται από την υπηρεσία Google Ads. Ο Ad-blocker αναμένεται να προστεθεί στον Chrome στις αρχές του 2018. Αξίζει να δούμε και κατά πόσον θα λειτουργεί όπως θα ήθελαν οι χρήστες, ή στο τέλος θα επιλέγουν πάλι ένα add-on για το μπλοκάρισμα των διαφημίσεων.

Οι άλλοι browser παραμένει ακόμη άγνωστο αν θα αποφασίσουν να ακολουθήσουν τα χνάρια της Google. Πάντως πέρυσι την άνοιξη, είχε κυκλοφορήσει μια φήμη ότι η Microsoft ετοίμαζε ενσωματωμένο ad blocker για τον Edge, η οποία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί στην πράξη.



techblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ