Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Το χωριό που ζητά αστυνομική προστασία από μια γυναίκα-φάντασμα

Αστυνομικοί στην Ταϊλάνδη κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια υπόθεση έξω από τα συνηθισμένα Η αποστολή σε ένα χωριό στα ανατολικά της χώρας περιλάμβανε την αντιμετώπιση μιας γυναίκας-φάντασμα που φέρεται να τρομοκρατεί τους κατοίκους επί μήνες.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο χωριό στην επαρχία Amnat Charoen προκειμένου να επιληφθούν της υπόθεσης του φαντάσματος που αποκαλείται από τους ντόπιους ως «phi pob». Οι κάτοικοι του χωριού υποστηρίζουν ότι έχει σκοτώσει τέσσερις αγελάδες και έχει προκαλέσει τις ασθένειες τεσσάρων αστυνομικών της περιοχής, όπως γράφει το BBC, επικαλούμενο τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι κάτοικοι ζήτησαν την αστυνομική παρουσία για να «ενδυναμωθεί το ηθικό των πολιτών, να αποτραπεί ο πανικός και να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των κατοίκων στην καθημερινότητά τους».

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι περιπολίες για να… τρομάξει το φάντασμα, με τον τοπικό αρχηγό της αστυνομίας να δηλώνει ότι «είναι περισσότεροι οι άνθρωποι που πιστεύουν στο phi pob από εκείνους που δεν πιστεύουν».


Το αποκαλούμενο phi pob θεωρείται ότι έχει την ικανότητα να στοιχειώνει και να προκαλεί όλεθρο σε ένα ολόκληρο χωριό.

Το 2016, τρία άτομα ανέφεραν ότι είχαν καταληφθεί από ένα phi pob και ανάγκασαν μέλη της οικογένειάς τους να ξεγυμνωθούν με την απειλή ενός μαχαιριού.

Πάντως δεν πρόκειται για το μοναδικό πνεύμα που θεωρείται ότι υπάρχει στην Ταϊλάνδη, μια χώρα γνωστή για τις προκαταλήψεις της. Σύμφωνα με τα μέσα της χώρας, τουλάχιστον άλλα 20 πνεύματα θεωρείται ότι υπάρχουν στη χώρα, αλλά δεν είναι όλα κακόβουλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ