Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Κίνδυνος μπλακ άουτ λόγω καύσωνα; - Τι απαντά η ΔΕΗ

Κανένα θέμα δεν αναμένεται να προκύψει από την αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, καθώς, όπως δήλωσε  ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης ο ΑΔΜΗΕ μπορεί να ανταπεξέλθει δίχως προβλήματα.

«Έχει αυξηθεί η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών. Σήμερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, η ζήτηση θα ξεπεράσει τα 10.000MW, από 5.000MW που είναι σε κανονικές συνθήκες», ανέφερε ο κ. Αδαμίδης και πρόσθεσε: Ανάλογες συνθήκες με τόσο αυξημένη θερμοκρασία, σε περιόδους αιχμής, είχαμε το 2008 και το 2009. Η ζήτηση είχε φτάσει στα 11.000MW.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε ο κ. Αδαμίδης, »η ΔΕΗ είναι έτοιμη» και ήδη» σήμερα το πρωί ζητήθηκε η λειτουργία της μονάδας ΑΗΣ Αμυνταίου και μπαίνει στο σύστημα, που σημαίνει ότι είμαστε παρόντες και στη διάθεση του συστήματος».

Νέο πρόγραμμα της ΔΕΗ που εξασφαλίζει έκπτωση 21% στους καταναλωτές

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, έχει ξεκινήσει ένα καινούργιο πρόγραμμα προπληρωμής του ετήσιου λογαριασμού της ΔΕΗ και όσοι καταναλωτές εντάσσονται σ’ αυτό εξασφαλίζουν έκπτωση της τάξεως του 21%.

«Αν -για παράδειγμα- η κατανάλωση ρεύματος (όχι οι υπόλοιπες χρεώσεις), σε ετήσια βάση είναι 500 ευρώ, αυτός που θα επιλέξει να προπληρώσει το ποσό και είναι συνεπής, θα πληρώσει περίπου 390 ευρώ», εξήγησε ο κ. Αδαμίδης και συμπλήρωσε ότι «πρόκειται για μια ακόμα δυνατότητα που δίνεται στους συνεπείς πελάτες, να μειώσουν το ποσό που θα πληρώσουν, για μία από τις βασικές τους ανάγκες. Σχετικά με τις υπόλοιπες χρεώσεις, κάνουμε έναν αγώνα να βγουν από τα τιμολόγια της ΔΕΗ», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ