Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Αυτό είναι το μεγαλύτερο γνωστό πρόστιμο για παράνομο παρκάρισμα όλων των εποχών!

Ένα τσουχτερό πρόστιμο για παράνομο παρκάρισμα μπορεί να σου χαλάσει τη μέρα, εδώ όμως μιλάμε για ποσό που καταστρέφει όλη τη χρονιά.

Αυτό είναι το σκληρό μάθημα που έμαθε η 28χρονη Σκοτσέζα Carly Mackie, όταν το ποσό από τις απανωτές κλήσεις που συνέχιζε να αγνοεί έφτασε στο αστρονομικό νούμερο των 28.500 ευρώ.

Οι σχεδόν καθημερινές παραβάσεις της είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι άφηνε το αμάξι έξω από το σπίτι της μητέρας της, σε μέρος όπου απαγορευόταν η στάθμευση.

Η Carly πίστεψε ότι επειδή τα πρόστιμα βεβαιώνονταν από ιδιωτική εταιρία δεν είχαν καμία ισχύ. Πάρκαρε εξάλλου έξω από το οικογενειακό πάρκινγκ, κι έτσι θεωρούσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Η εταιρία δήλωσε πως η κοπέλα δεν έκανε ποτέ ένσταση για τις παραβάσεις, το πράγμα έφτασε στα δικαστήρια έπειτα από 16 μήνες αψιμαχιών και ο δικαστής επιδίκασε τελικά το δυσθεώρητο ποσό, προσαυξημένο με τόκο 8% τον χρόνο.

Δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο για τους Σκοτσέζους να θεωρούν ότι οι παραβάσεις για παράνομο παρκάρισμα από τρίτες εταιρίες δεν έχουν καμία ισχύ, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έχει ωστόσο άλλη γνώμη, καθώς το 2015 προέβη σε μια απόφαση-σταθμό που δικαίωνε τις συνεργαζόμενες με τον δήμο ιδιωτικές εταιρίες βεβαίωσης τροχαίων παραβάσεων…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ