Εύκολο ελαιόψωμο με μαύρες ελιές
Υλικά
Οδηγίες
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και το ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά (τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι και τις ελιές). Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι η ζύμη να γίνει αφράτη σαν σφουγγάρι. Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί ή φόρμες ή ατομικά φορμάκια, ρίχνουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένη να «ξεκουραστεί» μέχρι να διπλασιαστεί.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Αφού ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το αναποδογυρίζουμε , να πέσει μόνο του. Είναι έτοιμο για φάγωμα!
Υλικά
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κιλά
- Νωπή μαγιά 60 γρ
- Ζάχαρη 3-4 κουταλιές της σούπας
- Αλάτι 1 κουταλιά της σούπας
- Νερό 2-3 φλυτζάνια του τσαγιού χλιαρό
- Λάδι 1-2 κουταλιές της σούπας
- Ελιές μαύρες 15-20 τεμ χωρίς κουκούτσια
Οδηγίες
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και το ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά (τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι και τις ελιές). Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι η ζύμη να γίνει αφράτη σαν σφουγγάρι. Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί ή φόρμες ή ατομικά φορμάκια, ρίχνουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένη να «ξεκουραστεί» μέχρι να διπλασιαστεί.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Αφού ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το αναποδογυρίζουμε , να πέσει μόνο του. Είναι έτοιμο για φάγωμα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ