Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια αφράτη και γευστικότατη τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο, για να την απολαύσετε ως πρωϊνό ή συνοδευτικό με το κυρίως πιάτο σας με ψητό κρέας ή κοτόπουλο.
Υλικά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι σε πυκνό σουρωτήρι να στραγγίξουν τα πολλά υγρά για 10 λ. Λυώνουμε τη φέτα με πιρούνι, προσέχοντας να μη μείνουν πολύ μεγάλα κομμάτια. Κρατάμε 1 κ.σ. βούτυρο για το τέλος και χτυπάμε στο μίξερ το υπόλοιπο να αφρατέψει.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν ενωθούν, προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, λίγο-λίγο, αναδεύοντας με σπάτουλα. Όταν ενσωματωθεί όλο το αλεύρι προσθέτουμε τη φέτα, το μοσχοκάρυδο ή το δυόσμο και αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με μια σπάτουλα. (Αν η φέτα σας δεν είναι αλμυρή μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι).
Το αδειάζουμε σε στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο ταψάκι ή πυρέξ βουτυρωμένο. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια λίγο φρέσκο βούτυρο σε φλυδίτσες και ψήνουμε την τυρόπιτα στο φούρνο για 40-45 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω.
sintayes.gr
Υλικά
- 600 γρ. τυρί φέτα
- 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 150 γρ. μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 αβγά
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο ή 1 1/2 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι σε πυκνό σουρωτήρι να στραγγίξουν τα πολλά υγρά για 10 λ. Λυώνουμε τη φέτα με πιρούνι, προσέχοντας να μη μείνουν πολύ μεγάλα κομμάτια. Κρατάμε 1 κ.σ. βούτυρο για το τέλος και χτυπάμε στο μίξερ το υπόλοιπο να αφρατέψει.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν ενωθούν, προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, λίγο-λίγο, αναδεύοντας με σπάτουλα. Όταν ενσωματωθεί όλο το αλεύρι προσθέτουμε τη φέτα, το μοσχοκάρυδο ή το δυόσμο και αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με μια σπάτουλα. (Αν η φέτα σας δεν είναι αλμυρή μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι).
Το αδειάζουμε σε στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο ταψάκι ή πυρέξ βουτυρωμένο. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια λίγο φρέσκο βούτυρο σε φλυδίτσες και ψήνουμε την τυρόπιτα στο φούρνο για 40-45 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω.
sintayes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ