Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Διαγωνισμός στη Θεσσαλονίκη με έπαθλο ένα εισιτήριο για τη... NASA!

Ένα από συνολικά 30 προσφερόμενα εισιτήρια για ένα ταξίδι στη NASA θα διεκδικήσουν περισσότερα από 150 άτομα,που θα συμμετάσχουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (29/4-30/4) στη Θεσσαλονίκη στον διεθνή διαστημικό διαγωνισμό «NASA Space Apps Challenge».

Ο εν λόγω διαγωνισμός είναι ένας μαραθώνιος τεχνολογικής ανάπτυξης (hackathon) για την αντιμετώπιση προκλήσεων στη Γη και το Διάστημα, στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν άνθρωποι κάθε ηλικίας και γνωστικού αντικειμένου.

Πρόκειται για μια «πρόκληση» 48-72 ωρών, η οποία περιλαμβάνει εντατική εργασία σε πρωτότυπες λύσεις, με συνέχεια τη δημιουργία και την υλοποίηση των πιο ελπιδοφόρων, πρωτότυπων, τεχνολογικών μοντέλων και επιχειρήσεων. Ο παγκόσμιος διαγωνισμός φέτος «ανεβαίνει» πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.

«Η NASA ουσιαστικά αναζητεί ταλέντα και επενδύει στη συλλογική ευφυΐα του πλήθους. Άνθρωποι με διαφορετικό υπόβαθρο, εκπρόσωποι διαφορετικών ειδικοτήτων, προσόντων και ηλικιών από 18 μέχρι... 88 ετών ανταλλάσσουν γνώσεις και εμπειρίες και προσπαθούν να βρουν λύσεις σε παγκόσμια προβλήματα- προκλήσεις της NASA», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κλεοπάτρα Αλαμανταριώτου, πρόεδρος του φορέα βιομιμητισμού Ελλάδος, έρευνας και καινοτομίας (Biomimicry Greece Research and Innovαtion Center), που σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και το πρόγραμμα MSC in Management Science and Technology του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, διοργάνωσαν για την Ελλάδα τον Διεθνή Διαστημικό Διαγωνισμό της NASA, «Space Apps Challenge Greece 2017» (προηγήθηκε διήμερη εκδήλωση στις 22-23 Απριλίου 2017, στη Λάρισα).

Από τη διαγωνιστική διαδικασία σε κάθε πόλη αναδεικνύονται 3 νικητές και οι προτάσεις τους προκρίνονται στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, που ολοκληρώνεται με την επιλογή των 30 καλύτερων διεθνώς, με έπαθλο το εισιτήριο για μία ξενάγηση στις εγκαταστάσεις NASA. «Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος όλοι φεύγουν έχοντας κερδίσει σε γνώση, δημιουργικότητα, φιλίες», σημείωσε η κ. Αλαμανταριώτου.

Από το 2012 ο Διεθνής Διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge, του Προγράμματος Ανοικτής Καινοτομίας της NASA, συμπεριλαμβάνεται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους hackathon στον κόσμο, στον οποίο συμμετέχουν ομάδες επιστημόνων, εκπαιδευτικών, μηχανολόγων, σχεδιαστές, επιχειρηματίες, μαθητές, καλλιτέχνες, άτομα από το ευρύ πεδίο της τεχνολογίας, των υπολογιστών και από κάθε είδους ειδικότητα.

Το 2016 η συμμετοχή έφθασε τους 15.000 πολίτες από 62 χώρες και 177 πόλεις σε όλο τον κόσμο και φέτος αναμένεται μεγαλύτερη συμμετοχή των χωρών που θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν τις λύσεις σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη Γη, χρησιμοποιώντας τα ανοικτά δεδομένα της NASA.

Το διαγωνιστικό κομμάτι της εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο στο χώρο «Labattoir» (παλαιά σφαγεία), ενώ σήμερα το απόγευμα θα γίνουν κάποιες παρουσιάσεις από ομιλητές, ανάμεσα στους οποίους ο διακεκριμένος Έλληνας αστροφυσικός Σταμάτης Κριμιζής.


ΑΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ